kayhan.ir

کد خبر: ۳۰۲۴۱۸
تاریخ انتشار : ۰۴ دی ۱۴۰۳ - ۲۱:۱۴
رئیس سازمان نهضت سوادآموزی تشریح کرد

سوادآموزی 11 میلیون بی‌سواد در 45 سال پس از انقلاب

 
 
 
رئیس سازمان نهضت سوادآموزی با بیان اینکه از ابتدای انقلاب تاکنون سواد بانوان رشد 2.5 برابری داشته است، گفت: در مجموع ۱۱ میلیون نفر در این ۴۵ سال آموزش داده شدند.
به گزارش ایسنا، عبدالرضا فولادوند در نشستی با موضوع تبیین برنامه‌های هفته نهضت سوادآموزی و عملکرد و وظایف آتی سازمان نهضت سوادآموزی که دیروز برگزار شد، با اشاره به دستاوردهای سازمان نهضت سوادآموزی در طول ۴۵ سال گذشته، افزود: از سال ۱۳۵۵ تا امروز، میزان سواد در کشور از ۴۷.۵ درصد به حدود ۹۷ درصد رسیده است. همچنین سواد زنان و روستاییان با رشد چشمگیری مواجه شده است. این پیشرفت‌ها نه تنها در سطح ملی بلکه در سطح بین‌المللی نیز مورد توجه قرار گرفته و سازمان نهضت سوادآموزی در همایش‌ها و جوایز مختلف بین‌المللی به عنوان پیشتاز در زمینه سوادآموزی شناخته شده است. 
فولادوند با بیان اینکه از ابتدای انقلاب تاکنون سواد بانوان رشد ۲.۵ برابری داشته است، ادامه داد: در زندان‌ها ۸۰۰ هزار نفر از زندانیان را آموزش دادیم و در مجموع ۱۱ میلیون نفر در این ۴۵ سال آموزش داده شدند و برای آن‌ها مدرک صادر کردیم.
 مأموریت جدید نهضت سوادآموزی
وی با اشاره به نقش آموزش در تغییر و بهبود وضعیت جامعه بیان داشت: امروز فقط خواندن و نوشتن کافی نیست. سواد به معنای واقعی باید مهارت‌هایی باشد که فرد را قادر سازد مسائل و مشکلات روزمره زندگی خود را حل کند و بتواند در شرایط مختلف تغییرات مثبتی در خود ایجاد کند. این همان چیزی است که جامعه هدف ما به آن نیاز دارد.
 رئیس سازمان نهضت سوادآموزی از بازنگری اساسنامه این سازمان در برنامه هفتم توسعه خبر داد و گفت: در این بازنگری، مأموریت جدیدی به مأموریت‌های پیشین سازمان اضافه خواهد شد. بر اساس اساسنامه جدید، سازمان نهضت سوادآموزی مکلف است علاوه ‌بر ریشه‌کنی بی‌سوادی، به ارتقای سواد عمومی، آموزش‌های مستمر مادام‌العمر و پاسخگویی به نیازهای فردی و اجتماعی جامعه بپردازد. وی با بیان اینکه سواد در دنیای امروز دیگر به توانایی خواندن و نوشتن محدود نمی‌شود عنوان کرد: سواد امروز باید مبتنی بر مفاهیم جدید و نیازهای واقعی جامعه باشد و در این راستا، سازمان نهضت سوادآموزی در حال برنامه‌ریزی برای گسترش آموزش‌های متناسب با نیازهای فردی و اجتماعی است.
وجود ۱۸ میلیون بی‌سواد و کم‌سواد در کشور 
فولادوند با بیان اینکه همچنان ۱۸ میلیون بی‌سواد و کم‌سواد و ۹۰۰ هزار بازمانده از تحصیل در کشور وجود دارند افزود: افراد بی‌سواد، کم‌سواد و افرادی که تمایل به گذراندن دوره‌های آموزشی دارند، در گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال جزو جامعه هدف محسوب می‌شوند.