نشست D8 در قاهره فرصتی برای نزدیکی بیشتر کشورهای اسلامی به یکدیگر است
مسعود پزشکیان، رئیسجمهور به منظور شرکت و سخنرانی در یازدهمین اجلاس سران گروه دی8 و نیز نشست غزه، با بدرقه معاون اول رئیسجمهور و معاون امور بینالملل دفتر رهبر معظم انقلاب دیروز عازم قاهره، پایتخت مصر شد.
پزشکیان قبل از ترک تهران به مقصد قاهره به منظور شرکت در یازدهمین اجلاس سران هشت کشور اسلامی درحال توسعه موسوم به دی ۸، افزود: نشستهایی در این سطح و با این روند برای دیپلماسی فعال که بتواند کشورهای اسلامی را از نظر اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و اجتماعی به هم نزدیکتر کند، در انتقال تجربیات بسیار مؤثر و مفید است.
وی از مصر، میزبان این نشست به عنوان کشوری با قدمت بسیار بالا و تمدنی بزرگ نام برد و گفت: مصر در جهان اسلام کشوری تاثیرگذار است و در حاشیه اجلاس بریکس که آبانماه در کازان روسیه برگزار شد، در دیدار با رئیسجمهوری مصر مذاکرات خوبی انجام شد.
رئیسجمهور تاکید کرد: هرچقدر بتوانیم روابط خود را با کشورهای اسلامی صمیمیتر، عمیقتر و عملیاتیتر کنیم به طور قطع توطئههایی که علیه کشور ما و دیگر کشورهای اسلامی شکل میگیرد، خنثی خواهد شد و همچنین قدرت ما در رابطه با تحمل پذیری نیز افزایش پیدا خواهد کرد.
پزشکیان ادامه داد: علاوهبر بیان دیدگاهها در مورد شعار محوری این اجلاس، بحثهایی هم در رابطه با غزه، فلسطین و لبنان میتواند شکل بگیرد و با برخی سران کشورها گفتوگوهایی خواهیم داشت که چگونه کشورهای اسلامی میتوانند با یکدیگر در قبال ظلم و جنایت صهیونیستها و کشتاری که انجام میدهند با یک زبان و نگاه مشترک و دیپلماسی فعالتر اقدام و از حق و حقوق مردم مظلوم غزه و فلسطین و لبنان و همچنین سوریه دفاع کنند.
رئیسجمهور با بیان اینکه کشورهای اسلامی باید پشتیبان و یار و یاور یکدیگر باشند و تا جایی که ممکن است اختلافات خود را با گفتوگو حل کنند، گفت: این نشست فرصتی است که ما میتوانیم نگاههای خود را به هم بیشتر نزدیک کنیم و تأثیرگذاری زیادی در دیپلماسی و ارتباطات ما در منطقه داشته باشد.
تأکید پزشکیان
بر ضرورت تبیین دلایل بروز ناترازیها
و دعوت از مردم برای رعایت الگوی مصرف
همچنین جلسه پیگیری رفع ناترازی انرژی، شامگاه سهشنبه با حضور مسعود پزشکیان، رئیسجمهور برگزار و آخرین وضعیت تأمین گاز و برق بخش خانگی، صنایع و نیروگاهها مورد بررسی قرار گرفت.
در این جلسه که با حضور رئیسجمهور و وزرای کشور، نفت، نیرو و صنعت، معدن و تجارت برگزار شد، ابتدا گزارشی از آخرین اقدامات انجام شده از سوی وزارتخانههای مربوطه در راستای تأمین گاز و برق بخش خانگی، صنایع و نیروگاهها، مدیریت مصرف با کنترل هوشمند، برخورد با مشترکان و مراکز دولتی پر مصرف و همچنین نتایج مثبت و مطلوب صرفهجویی متاثر از پویش 2 درجه کمتر ارائه و راهکارها و پیشنهادات دستگاههای اجرائی برای گذر از شرایط فعلی و ایجاد ثبات و پایداری در شبکه توزیع انرژی بررسی و ارزیابی شد.
در ادامه پزشکیان بر ضرورت تبیین دلایل بروز ناترازیها، اطلاعرسانی دقیق و بموقع در این خصوص و گفتوگو و دعوت از مردم برای رعایت الگوی مصرف از طریق رسانهها، از سوی وزرای نفت و نیرو تأکید کرد و گفت: مسئولان مربوطه در بخش صنایع نیز موظفند با برگزاری جلسات مستمر با اصناف، ضمن جلب همکاری و همراهی آنان برای صرفهجویی در مصرف انرژی در کارگاهها، کارخانههای و محیطهای صنعتی، آنها را نسبت به چرایی شرایط پیش آمده توجیه کنند.
رئیسجمهور همچنین بر اهمیت نقش ائمه جماعات سراسر کشور، رسانه ملی و سازمان بسیج در فرهنگسازی صرفهجویی و مشارکت مردم در پویش کاهش مصرف انرژی تأکید کرد و گفت: دولت چهاردهم ناگزیر از مواجه با مشکلات ریشهای همچون ناترازیهاست، به دنبال مقصریابی نیستیم و تمام توان خود را برای حل این مسئله و کاستن از مشکلات مردم بهکار گرفتهایم و با برنامههایی که در دست اجرا داریم، سال آینده به یاری خدای متعال چنین مشکلاتی نخواهیم داشت.
وی با قدردانی از همراهی مردم شریف ایران در صرفهجویی در مصرف و درخواست استمرار آن، و نیز تشکر از اقدامات وزارتخانههای کشور، نفت، نیرو، صمت، استانداران سراسر کشور و رسانه ملی برای کمک به مدیریت شرایط فعلی گفت: ما موظفیم برای رضایتمندی مردم تلاش کنیم، در ازای مسئولیتی که پذیرفتهایم پاسخگو باشیم و هر جا نیز با کمبود یا کاستی مواجه شدیم از عذرخواهی کردن ابایی نداشته باشیم.
هماهنگیهای لازم
برای استفاده از مشاوران تراز اول بینالمللی
در تهیه نقشهراه توسعه مکران انجام شده است
پزشکیان در جلسه هیئت دولت نیز در خلال مباحث مربوط به دستور جلسه درباره موضوع توسعه سواحل مکران، با اشاره به مباحث مطرح شده از سوی چند تن از اعضای هیئت دولت اظهار داشت: همه مباحث و دغدغههای مطرح شده در اینباره صحیح است، اما مسئله مهم این است که متاسفانه تاکنون یک طرح کلان و کلی به عنوان نقشهراه توسعه مکران نداشتهایم و دستگاههای مختلف هر کدام به اقتضای ماموریتها و مسئولیتهای خود در این زمینه اقداماتی کردهاند.
وی با بیان اینکه در ماههای گذشته تقریبا هر هفته جلسه یا جلساتی با محوریت توسعه دریامحور و تعیین نقشهراه منطقه مکران داشتهایم، افزود: اعتقاد بنده این بوده و هست که اگر میخواهیم برابر اهداف سند چشمانداز در جایگاه برتر منطقه قرار بگیریم، کیفیت آنچه قرار است در این سواحل صورت گیرد، به هیچ وجه نباید از اقدامات کشورهای همسایه پایینتر باشد، لذا هماهنگیهای لازم صورت گرفته تا از مشاوران تراز اول بینالمللی برای تهیه طرح کلان و نقشهراه توسعه منطقه مکران بهره بگیریم.
رئیسجمهور با اشاره به اینکه سواحل مکران مهمترین بستر توسعه پایدار و بلندمدت ایران بوده و به تعبیری آینده ایران در گرو توسعه این منطقه است، تصریح کرد: پس از تهیه این طرح کلان بر اساس مطالعات و ارزیابیهای دقیق از ظرفیتها و فرصتهای منطقه مکران، وظایف هر دستگاه و بخشی مشخص شده و با پیگیریهای جدی اقدامات آنها به شکل هماهنگ و همافزا پیش خواهد رفت.
توقف اجرای مصوبه افزایش ظرفیت رشتههای پزشکی
و دندانپزشکی پس از سال چهارم
در جلسه شورایعالی انقلاب فرهنگی هم که به ریاست پزشکیان برگزار شد، سه موضوع مورد بحث و گفتوگوی مفصل اعضا قرار گرفت.
در ابتدا موضوع نامگذاری 30 اردیبهشت به عنوان روز «شهدای خدمت» که در شورای فرهنگ عمومی مصوب شده بود، در جلسه شورایعالی انقلاب فرهنگی به شکل نهائی تصویب شد.
در ادامه موضوع افزایش ظرفیت پذیرش رشتههای پزشکی و دندانپزشکی که از 3 سال قبل اجرای آن آغاز شده بود، مورد بررسی اعضا قرار گرفت. در نهایت با بحث و بررسیهای انجام شده و سخنان مفصل وزیر بهداشت، مقرر شد این مصوبه که اجرای آن برای 4 سال تصویب شده بود، در سال آینده نیز اجرا شود، اما ظرفیت اضافه جذب شده در سه سال گذشته، در سال آینده لحاظ شده و پس از سال چهارم نیز دیگر افزایش پذیرش متوقف شود.
در این جلسه همچنین تشکیل ستاد سلامت به عنوان پنجمین ستاد شورایعالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسید. پیش از این مباحث مربوط به حوزه فرهنگ سلامت، آموزش و پژوهش سلامت، بحثهای اجتماعی و آسیبهای اجتماعی سلامت، سواد سلامت و مباحث دیگر در مورد سلامت به شکل پراکنده در 4 ستاد دیگر شورا دنبال میشد که به منظور تجمیع این مباحث، اعضا مقرر کردند ستاد سلامت تشکیل شده و با تجمیع این مباحث سند جامع سلامت نیز از سوی آن تدوین شود.
این ستاد در فرهنگستان علوم پزشکی و با همکاری وزارتین علوم و بهداشت و دیگر رشتههای مرتبط تشکیل شده و به رصد و رسیدگی به مسائل مختلف حوزه سلامت جسمی و روحی میپردازد و مصوبات آن برای تصویب نهائی به صحن شورایعالی انقلاب فرهنگی ارسال خواهد شد.