نصیرشلال: برنامه ما برای داودی طلای مجموع بود
یوسفی با طلای دوضرب شگفتیساز شد نایب قهرمانی جهان به تیم ملی وزنهبرداری ایران رسید
سرویس ورزشی-
تیم ملی وزنهبرداری مردان ایران در مسابقات قهرمانی جهان ۲۰۲۴ بحرین نایب قهرمان شد.
رقابت دسته فوقسنگین مسابقات وزنهبرداری قهرمانی جهان ۲۰۲۴ در بحرین به پایان رسید و ایران صاحب مدال یک طلا، دو نقره و دو برنز شد و دو سکوی دومی و سومی را به دست آورد. علی داودی با رکورد ۲۰۶ یکضرب، ۲۵۳ دوضرب و مجموع ۴۵۹ کیلوگرم نایب قهرمان جهان شد. او در یکضرب مدال برنز و در دوضرب به مدال نقره رسید. داودی نایب قهرمان المپیک است و برنز دوضرب جهان را در کارنامه داشت اما تاکنون مدال یکضرب و مجموع بزرگسالان جهان را نگرفته نبود و در این مسابقات توانست به این مدالها برسد.
علیرضا یوسفی با رکورد ۱۹۴ یکضرب، ۲۶۲ دوضرب و مجموع ۴۵۶ کیلوگرم روی سکوی سوم جهان رفت. او در دوضرب طلا گرفت و در یک ضرب پنجم شد. یوسفی در حرکت دوضرب توانست بیشتر از تالاخادزه در المپیک پاریس وزنه بزند. تالاخادزه رکورد ۲۵۵ کیلوگرم را ثبت کرده بود. او قهرمان المپیک و جهان در رده سنی جوانان است.
در این دسته لالایان از ارمنستان نایب قهرمان المپیک پاریس با رکورد ۲۱۵ یک ضرب ۲۵۲ دو ضرب و مجموع ۴۶۷ کیلوگرم توانست در صدر قرار بگیرد و عنوان قهرمانی را به دست آورد. پیش از این لاشا تالاخادزه وزنهبردار مطرح گرجستان هفت دوره متوالی، از مسابقات جهانی ۲۰۱۵ تا ۲۰۲۳ قهرمان جهان بود.
نایب قهرمانی ایران در جهان
در پایان این رقابتها تیم ملی ایران در این مسابقات در ردهبندی تیمی نایب قهرمان شد. تیم مردان ایران با ۱۰ وزنه بردار در این مسابقات شرکت کرده بود که حاصل آن یک مدال طلا، سه نقره و ۶ برنز است. علی عالیپور و علیرضا معینی در دسته ۹۶ کیلوگرم، مهدی کرمی در دسته ۱۰۹ کیلوگرم و علی داودی و علیرضا در دسته فوق سنگین برای ایران موفق به کسب مدال شدند.ایران در ردهبندی تیمی با کسب ۵۶۰ در رده دوم قرار گرفت.
ردهبندی تیمی بر اساس امتیاز:
۱- چین با ۵۶۶ امتیاز (۱۰ وزنهبردار)
۲- ایران با ۵۶۰ امتیاز (۱۰ وزنهبردار)
۳- کره شمالی با ۴۹۵ امتیاز (۷ وزنهبردار)
ردهبندی تیمها بر اساس مدال:
۱- کره شمالی با ۱۲ طلا و ۴ نقره
۲- قزاقستان با ۳ طلا و ۳ نقره و یک برنز
۳- ازبکستان با ۳ طلا یک نقره و ۲ برنز
و ...
۶- ایران با یک طلا ۳ نقره و ۶ برنز
از نکات قابل توجه تیم ملی در جهانی بحرین این بود که از تیم ۱۰ نفره مردان، نیمی از نفرات (۵ وزنهبردار) روی سکوی جهانی ایستادند و موفق به کسب مدال جهانی شدند. تا پیش از این فقط یک بار تعداد مدالآوران تیم ملی وزنهبرداری در یک دوره از مسابقات جهانی، بیش از ۴ نفر بود و امسال برای دومین بار این اتفاق را شاهد بودیم. همچنین تیم ملی با هدایت نواب نصیرشلال، با میانگین سنی ۲۲ سال و ۱۰ ماه، تبدیل شد به جوانترین تیم تاریخ وزنهبرداری ایران که در مسابقات جهانی روی سکوی نایب قهرمانی ایستاد.
خط و نشان یوسفی برای رقبا
علیرضا یوسفی پس از کسب مدال طلای یکضرب و برنز مجموع دسته فوق سنگین قهرمانی جهان بیان کرد: خودم هنوز در شوک هستم و باید رکوردم را بالاتر بیاورم چون رقیبان من اکثرا یکضربزن هستند در این صورت در مجموع مدالگرفتن بهتر میشود. من با رکورد ۱۷۰ یکضرب و ۲۲۰ دوضرب اردوی تیم ملی آمدم آقای نصیرشلال زحمت زیادی کشید و به من اعتماد کرد و آقای انوشیروانی هم از من حمایت کرد. در این میان انگیزه داشتم که خانوادهام را هم خوشحال کنم. من دوستانی دارم که در شهرم از من حمایت کردند و از همه آنها تشکر میکنم. یوسفی درباره مصدومیتش هم گفت: از ترس زانویم MRI نگرفتم و ممکن است ACL زانوی من دچار مشکل باشد. سه چهار ماه با زانوی آسیبدیده تمرین کردم. تمریناتم را پرقدرتتر ادامه میدهم تا انشاءالله در مسابقات بعدی بیاییم و موفق شوم.
علی داودی هم پس از کسب عنوان نایبقهرمانی وزنهبرداری جهان گفت: حرکت اول دوضرب که مورد قبول واقع نشد، کار را خراب کرد چون برنامهام این بود که طلای مجموع بگیرم. با علیرضا از تیم ملی ارمنستان انتقام گرفتیم. با توجه به میزبانی در ۲۵۰ کیلوگرم شیطنت کردند. واقعا در وزن ۲۵۰ کیلوگرم به بالا سه حرکت پشت سر هم خیلی سخت میشود. دو نفر روی سکو رفتیم که اتفاق بزرگی است. علیرضا واقعا کار بزرگی کرد. دو نفر روی سکو رفتیم که آبروی وزنهبرداری ایران شد.
نایبقهرمان وزنهبرداری جهان در پایان گفت: نشد در مجموع مدال بگیریم. من به وزن ۲۶۰ کیلوگرم هم فکر کرده بودم و برای مدال مجموع آمده بودم که نشد. باز هم شکر خدا نتیجه خوبی بود و امیدوارم مردم راضی باشند.
نصیرشلال: یوسفی عالی کار کرد
نواب نصیر شلال سرمربی تیم ملی وزنهبرداری کشورمان نیز پس از عملکرد دو وزنهبردار فوقسنگین ایران و کسب مقام نایبقهرمانی جهان گفت: رقابت دسته فوقسنگین بسیار لذتبخش اما پیچیده بود به داودی و یوسفی تبریک میگویم. داودی شانس مدال طلا داشت و حرکت اول دوضرب او کامل ندیدم اما آن لحظه به نظرم خطا نبود. اگر حرکت اول پذیرفته میشد، ما برای گرفتن طلای مجموع میرفتیم. او در یکضرب عالی کار کرد. علیرضا یوسفی عالی کرد. ما برنامه داشتیم برای شکستن رکورد جهان بیاییم اما باید برنامه این شد که مدال برنز را قطعی کنیم.
وی در مورد عملکرد تیم گفت: از تیم ۱۰ نفره ما پنج نفر موفق به کسب مدال شدند که اتفاق خیلی خوبی است. این تیم جوان است و دارد پخته میشود از همه وزنهبرداران تشکر میکنم در این مدت خیلی زحمت کشیدند. شاید دو، سه روز هم خارج از فضای اردو نبودند و تمام تمرکزشان روی تمرین بود. مردم عزیز بدانند که تمام این ورزشکاران تمام تلاششان را برای آینده این وزنهبرداری به کار گرفتهاند.
او با اشاره به نایبقهرمانی تیم ایران در جهان تصریح کرد: جوانترین تیمی است که در دنیا دوم شود. در این یک سال و ۹ ماه که با کادر فنی خدمت این تیم بودیم تمام تلاشمان این بود که حقی که وزنهبرداری به گردن ما دارد را ادا کنیم و فکر کنم در شرایطی باشیم که دیگر بیحساب شده باشیم. نصیرشلال درباره انتظار مدالآوری این وزنهبرداران در بازیهای آسیایی ۲۰۲۶ و المپیک لسآنجلس گفت: بازیهای آسیایی و المپیک لسآنجلس حتما همینطور خواهد بود چون این جوانها در رده سنی ۱۸، ۱۹ و ۲۰ سال هستند. ما باشیم یا نه این بچهها صاحب عنوان جهانی و المپیک میشوند. روندی شروع شده و هر کسی سمت دارد وظیفه دارد در این مسیر حرکت کند.