معاون وزارت بهداشت خبر داد
رشد 2 برابری بیماریابی با اجرای پویش تست «اچآیوی»
معاون بهداشت وزارت بهداشت با اشاره به اجرای پویش «من هم تست اچآیوی میدهم» در کشور، گفت: خوشبختانه نتایج این پویش بسیار مناسب بوده است.
به گزارش وبدا، علیرضا رئیسی در نشست خبری اظهار داشت: در کشور ما حدود 56درصد از بیمارانی که تخمین زده میشود مبتلا به اچآیوی باشند، شناسایی شدهاند، 85درصد از مبتلایان به نظام سلامت متصل شده و 93درصد نیز تحت درمانهای مؤثر قرار دارند اما مشکل ما به دلایل مختلف از جمله تابو و انگ اجتماعی در کشور و منطقه در شناسایی مبتلایان به اچآیوی است.
رئیسی از به صفر رسیدن انتقال اچآیوی از مادران باردار مبتلا به این بیماری به جنین به عنوان یکی از دستاوردهای کشور یاد کرد و افزود: خوشبختانه در کشورمان بیماران شناساییشده تحت درمان مؤثر قرار دارند و اگر مادری با اچآیوی مثبت باردار شود میتواند جنین سالم را به دنیا بیاورد.
وی ادامه داد: متاسفانه باورهای نادرستی هنوز در مورد انتقال اچآیوی وجود دارد اما این ویروس از طریق خون و ارتباط جنسی قابل انتقال است. دستاورد بزرگ دیگر در کشور این است که با همکاری دستگاههای اجرائی، انتقال اچآیوی از راه تزریقی از حدود 15 به حدود 4درصد و در زندانها انتقال ویروس از حدود 3 به کمتر از یکدرصد کاهش یافته است. با کاهش انتقال ویروس از راه خون با سرنگهای آلوده اما انتقال از طریق ارتباط جنسی در کشورمان افزایش یافته است.
معاون وزیر بهداشت یادآور شد: در کشور تخمین زده میشود که 44هزار بیمار مبتلا به اچآیوی داشته باشیم که تاکنون حدود 25هزار بیمار شناسایی شدهاند و 20هزار نفر از آنها خدمات بهداشتی و درمانی دریافت میکنند و 19هزار نفر از آنها نیز تحت درمان مؤثر قرار گرفتهاند.
رئیسی یکی از موانع عدم شناسایی کامل افراد مشکوک به اچآیوی در بسیاری از کشورها را مشکلات فرهنگی دانست و گفت: در حال حاضر همه باید بدانند که اچآیوی یک بیماری عفونی است که مبتلایان به این بیماری میتوانند تحت درمانهای مؤثر قرار گرفته و زندگی عادی داشته باشند و حتی صاحب فرزند شوند.
وی با اشاره به بخشنامه آزمایشگاه مرجع و وزارت بهداشت درخصوص تستهای اچآیوی، بیان داشت: همه آزمایشگاههای کشور حتی در بخش خصوصی موظف هستند علاوه بر رعایت محرمانگی این آزمایشات، بیماران را به مراکز بهداشتی و درمانی معرفی کنند و هرگونه کوتاهی در این زمینه، مصداق تخلف است.