kayhan.ir

کد خبر: ۳۰۰۲۴۱
تاریخ انتشار : ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - ۲۱:۱۷
مرکز آمار اعلام کرد

افزایش تورم مواد غذایی در آبان



مرکز آمار از رشد جهشی قیمت مواد غذایی در آبان امسال خبر داد، به طوری که نرخ تورم نقطه به نقطه مواد غذایی در این ماه به 29 و سه دهم درصد رسید که بالاترین رقم در ۹ ماه گذشته است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، طبق گزارش جدید مرکز آمار ایران، در آبان ماه 1403 شاخص قیمت مصرف‌کننده خانوارهای کشور (معیاری برای اندازه‌گیری تغییر در قیمت میانگین کالا و خدمات مصرفی یک خانوار متوسط است) به عدد 279 و نیم رسیده است.
این شاخص نسبت به ماه قبل، دو و هشت دهم درصد افزایش، نسبت به ماه مشابه سال قبل، 32 و نیم درصد افزایش و در دوازده ماهه منتهی به ماه جاری نسبت به دوره مشابه سال قبل، 33 و یک دهم درصد افزایش داشته است.
در آبان ماه 1403 تورم ماهانه خانوارهای کشور برابر با دو و هشت دهم درصد بوده است. تورم ماهانه برای گروه‌های عمده «خوراکی‌ها، آشامیدنی‌ها و دخانیات»، هم سه و شش دهم درصد و برای گروه عمده «کالاهای غیرخوراکی و خدمات» نیز دو و نیم درصد بوده است.
در همین ماه نرخ تورم سالانه برای خانوارهای کشور به 33 و یک دهم درصد رسیده که نسبت به همین اطلاع در ماه قبل، نیم واحد درصد کاهش یافته است.
منظور از نرخ تورم سالانه، درصد تغییر میانگین اعداد شاخص قیمت در یک سال منتهی به ماه جاری، نسبت به دوره مشابه قبل از آن است.
براساس گزارش مرکز آمار، نرخ تورم سالانه کشور در آبان ماه 1403 برابر 33 و یک دهم درصد است که دامنه تغییرات آن برای دهک‌های مختلف هزینه‌ای از 30 و چهار دهم درصد برای دهک اول، تا 33 و شش دهم درصد برای دهک نهم است.
بر این اساس، فاصله تورمی دهک‌ها در این ماه به سه و دو دهم واحد درصد رسید که نسبت به ماه قبل که سه و شش دهم واحد درصد بود، به میزان چهار دهم واحد درصد کاهش داشته است.
به گزارش «خانه اقتصاد»، بر اساس گزارش مرکز آمار، تورم نقطه به نقطه در آبان ۱۴۰۳ به 32 و نیم درصد افزایش یافته که بالاترین رقم این شاخص در ۹ ماه گذشته است.
این در حالی است که در یک سال پایانی دولت سیزدهم تورم نقطه به نقطه به شدت نزولی شده بود و با ادامه سیاست‌های اقتصادی آن دولت انتظار می‌رفت تورم در پایان سال جاری به کانال ۲۰ درصد هم وارد شود.
اما سیاست‌های گران‌سازی دولت چهاردهم روند تورم را معکوس کرده و دوباره شاخص کل‌ قیمت‌ها صعودی شده است.
تورم نقطه به نقطه مواد غذایی که در سال پایانی دولت سیزدهم ۱۴ واحد درصد کاهش یافته بود، در سه ماه نخست دولت چهاردهم روند به شدت صعودی به خود گرفته و پنج واحد درصد بیشتر شد.
تورم نقطه به نقطه مواد غذایی از 38 و سه دهم درصد در مرداد ۱۴۰۲ به 24 و چهار دهم درصد در مرداد ۱۴۰۳ کاهش پیدا کرده بود اما با تغییر دولت مجددا صعودی شده و با گران شدن مواد غذایی، این شاخص در آبان به 29 و سه دهم درصد رسیده است.
به عنوان مثال، تورم نقطه به نقطه روغن‌های خوراکی به بالاترین سطح خود پس از حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی افزایش یافته و در آبان به عدد هفت و شش دهم درصد رسیده است. این در حالی است که تورم نقطه به نقطه روغن‌های خارجی در پنج ماه نخست سال جاری در دوره مدیریت دولت سیزدهم زیر صفر شده بود.
در آبان‌ ماه سبزیجات و حبوبات هم با 59 و سه دهم درصد افزایش تورم نقطه به نقطه، رکورددار گرانی در بین مواد غذایی بود.