واکنش سازمان غذا و دارو به فروش برچسب اصالت دارو در «دیوار»
به گزارش تسنیم، سازمان غذا و دارو، برای شناسایی فرآوردههای دارویی اصل از تقلبی، تولیدکنندگان و واردکنندگان را موظف به چسباندن برچسب اصالت روی محصولاتشان کرده است. روی برچسب اصالت، یک شناسه رهگیری اختصاصی 20 رقمی تحت عنوان UID درج میشود که با وارد کردن آن در سامانه تیتک، مصرفکننده میتواند از اصالت فرآورده دارویی خریداریشده اطمینان حاصل کند اما بررسیها نشان میدهد که برخی مراکز چاپ لیبل در فضای مجازی اقدم به توزیع آگهی چاپ برچسب اصالت دارو میکنند.
چاپ لیبل خام توسط برخی شرکتها و مراکز چاپ خصوصی و تبلیغ آن در فضای مجازی ممکن است این بستر را ایجاد کند که عدهای بدون داشتن مجوزهای لازم از سازمان غذا و دارو، با ارائه کدهای تقلبی، محصولات غیرمجاز خود را در بازار توزیع کنند.
مدیرکل دفتر فناوری اطلاعات سازمان غذا و دارو درباره خبر فروش برچسبهای اصالت دارو در آگهیهای فضای مجازی به تسنیم گفت: شناسهگذاری و الصاق برچسبهای اصالت، بهعنوان ابزاری کلیدی در رصد و رهگیری تمام محصولات سلامتمحور تحت نظارت کامل سازمان غذا و دارو قرار دارد و هرگونه تخطی از این فرآیند، غیرقانونی محسوب میشود.
سعید کاظمی افزود: تأمینکنندگان کالاهای سلامتمحور موظفند مطابق ضوابط و استانداردهای اعلامی سازمان و قوانین و مقررات مربوطه، هر واحد فروش فرآورده تولیدی یا وارداتی را شناسهگذاری نمایند و از تطابق اطلاعات شناسهگذاریشده اقلام تولیدی و وارداتی با اطلاعات فروش به شرکتهای توزیعکننده اطمینان حاصل کنند.
وی تأکید کرد: سازمان غذا و دارو با هرگونه اقدام غیرقانونی در شناسهگذاری و الصاق برچسبهای اصالت بهشدت برخورد خواهد کرد و از مصرفکنندگان نیز درخواست میشود با استعلام اصالت محصولات خریداریشده به اصالت فرآوردهها توجه ویژه داشته باشند.
کد یکتای «برچسب اصالت» قابل کپی نیست
کاظمی بیان داشت: کد یکتای درجشده روی برچسب اصالت کاملاً منحصربهفرد است و امکان جعل یا کپیبرداری از آن وجود ندارد. این کد تحت نظارت مستقیم سازمان غذا و دارو تولید و مدیریت میشود و تضمینی برای اصالت محصولات است.
مدیرکل دفتر فناوری اطلاعات سازمان غذا و دارو افزود: هرچند برخی ممکن است ظاهر گرافیکی برچسب را کپی کنند، اما این اقدام نیز تخلف محسوب میشود. در صورت شناسایی چنین تخلفاتی از طریق گزارشهای مردمی یا بازرسیهای میدانی، با متخلفان برخورد قانونی انجام خواهد شد.
کاظمی با تأکید بر نقش مردم در بررسی اصالت محصولات ادامه داد: ظاهر گرافیکی برچسب بهتنهائی معیاری برای تشخیص اصالت نیست. مهمترین اقدام، استعلام کد یکتای درجشده روی برچسب است که از طریق روشهای زیر انجام میشود: 1. ارسال کد یکتا به شماره پیامک اعلامشده روی برچسب. 2. استفاده از سامانه تیتک به نشانی https://ttac.ir.
وی بیان داشت: در صورتی که پاسخ استعلام مثبت باشد، محصول قانونی و مجاز است. اما اگر استعلام نتیجه منفی داشته باشد، محصول غیرمجاز و احتمالاً تقلبی است. این فرآیند ساده و سریع میتواند از ورود محصولات تقلبی به بازار و به خطر افتادن سلامت مردم جلوگیری کند.
کاظمی گفت: از مردم درخواست میکنیم که همواره اصالت محصولات را استعلام کنند و در صورت مشاهده هرگونه تخلف، مراتب را به سازمان غذا و دارو گزارش دهند. این همکاری، نقش مهمی در تضمین سلامت جامعه و مقابله با عرضه محصولات تقلبی خواهد داشت.