رئیس سازمان محیط زیست:
اسقاط خودروهای فرسوده بهترین راهکار کاهش آلودگی هوا در تهران است
رئیس سازمان محیط زیست گفت: در شهرهایی مثل تهران و مشهد که سهم منابع متحرک در آلودگی هوا بیشتر است باید اقدام به اسقاط خودروهای فرسوده کنیم.
به گزارش کیهان، شینا انصاری در نخستین نشست خبری رئیس سازمان حفاظت محیط زیست دولت چهاردهم اظهار داشت: در حوزه محیط زیست انسانی و در رابطه با آلودگی هوا، توقف مازوتسوزی در سه نیروگاه را آغاز کردیم و اجرای قانون هوای پاک اولویت دولت چهاردهم است.
انصاری افزود: توسعه پایگاههای داده، هوشمندسازی و استفاده از فناوریهای نوین موضوعاتی است که به جد در دستور کار قرار دادیم و تلاش کردیم در راستای افزایش توان حفاظتی نیروها اقدام کنیم. همچنین تدوین برنامه سازگاری با تغییر اقلیم نیز در دستور کار است و در حوزه دریایی موضوع دریاچه ارومیه برای ما اهمیت خاصی دارد و با اولویت پیگیری میشود، بر این اساس اولین جلسه ستاد احیای دریاچه ارومیه نیز تشکیل شد.
وی با اشاره به سفر باکو و شرکت در اجلاس کاپ 29 گفت: سفر اخیر ما به باکو با اهداف بهرهمندی از امکانات جدید در دنیا انجام شد. علاوه بر این جلسه، حدود ۵۹ تفاهمنامه بینالمللی محیط زیستی داریم که باید اجرا شود.
رئیس سازمان محیط زیست ادامه داد: در مورد مازوتسوزی، مبنای کار ما سیاهه انتشار آلودگی است. مثلاً از سهم انتشار ذرات معلق در تهران ۵۸ درصد سهم منابع متحرک است، بنابراین اولویتی که در اصفهان و کرج باید برای کاهش آلودگی هوا در نظر بگیریم توقف مازوتسوزی است و در شهرهایی مثل تهران و مشهد که سهم منابع متحرک بیشتر است باید اقدام به اسقاط خودروهای فرسوده کنیم، بنابراین بهترین راهکار کاهش آلودگی هوا در تهران اسقاط خودروهای فرسوده است.
انصاری با بیان اینکه باید پیوندی بین اقتصاد و محیط زیست برقرار کنیم، افزود: مهمترین سند ما در آلودگی هوا قانون هوای پاک است و مهمترین آلاینده هوا بنزین است. در رابطه با استانداردسازی و توزیع سوخت، با توجه به اسناد بالادستی، سازمان ملی استاندارد یکسری ضوابط را مشخص کرده است و ما طبق نقش نظارتی خود، پایشهای خود را آغاز خواهیم کرد.
وی در رابطه با معضل فرونشست در کشور نیز بیان داشت: این موضوع مستقیما با وظایف سازمان مرتبط نیست؛ در برنامه هفتم توسعه، پیگیری فرونشست با وزارت جهاد کشاورزی و نیرو است اما ما هم پیگیریهای لازم را انجام میدهیم.
انصاری با بیان اینکه سهم محیط زیست از بودجه عمومی 2 دهم درصد است، اظهار داشت: تلاش میکنیم در جلسه بودجه سال آینده ضمن ارتقای حفاظت و پایش محیط زیست و استفاده از ظرفیتهای مشارکتی مردم، بتوانیم سهم محیط زیست از بودجه عمومی را افزایش دهیم.