هممیهن پزشکیان یا پادوی ترامپ؟! (خبر ویژه)
گویا غربگرایی در میان برخی نشریات، حد و مرزی ندارد. تظاهر به حمایت از دولت پزشکیان کردند و چماق «وفاق» را در برابر هر منتقد داخلی بالا آوردند. اما هنگام اختلاف میان طرف ایرانی و آمریکایی، جانب طرف آمریکایی را گرفتند!
روزنامه هممیهن، روز یکشنبه تکذیبیه رسمی وزارت خارجه درباره دیدار با نماینده ترامپ را در صفحه اول خود سانسور کرد و حال آن که روز شنبه، ادعای فرناز فصیحی خبرنگار روزنامه نیویورک تایمز را با عنوان «کانال ایلان»، تبدیل به تیتر یک کرده بود!
اما به همین حد از عدم رعایت بیطرفی هم بسنده نشده و این روزنامه دیروز در سرمقالهای بدون امضا، میان دولت و وزارت خارجه پزشکیان و ادعای خبرنگار آمریکایی (با سابقه دروغپردازی و قصهبافیهای متعدد) جانب دومی را گرفت! این روزنامه نوشت: «تکذیب دیدار نماینده ایران در سازمان ملل با ایلان ماسک اتفاق عجیبی بود که ابتدا از سوی سخنگو و سپس شخص وزیر امورخارجه انجام شد. خبر نیویورک تایمز بهنقل از مقامهای ایرانی که خواستهاند نامشان فاش نشود منتشر شده است. دو روز بعد، سخنگوی وزارت خارجه ادعای مطرحشده را قاطعانه تکذیب و از فضاسازی گسترده رسانههای آمریکایی در این خصوص ابراز تعجب کرد. در این میان، تکذیب وزیر خارجه در تلویزیون بسیار عجیبتر بود. دلیل او هم این است که «قطعاً هیچیک از نمایندگیهای ما بدون هماهنگی چنین دیدارهایی را انجام نخواهد داد»؛ پس ملاقات انجام نشده است».
در حالی که روزنامه آمریکایی، بارها مطالب دروغ علیه ایران منتشر کرده، هممیهن با وقاحت تمام و ضمن توهین به نشریات ایرانی مینویسد: آیا ایشان و همکارانشان گمان میکنید که نیویورکتایمز، همچون برخی روزنامههای داخلی و رسمی خودمان است که بیهیچ سندی و شاهدی چنین خبری را برای فضاسازی منتشر کند؟ اگر رسانههای معتبر تا این اندازه نابخردانه خبرساز باشند که از «هیچ»، خبر بسازند و نگران بیاعتباری خود نشوند؛ باید نتیجه گرفت که چنین برداشتی از رسانههای آزاد نادرست است. حالا خوب بود (مدیران وزارت خارجه) محتاطانه تکذیب میکردید، چون حتماً اعتبار یکی از دو طرف لطمه خواهد دید».
هممیهن، هیچ سندی در اختیار ندارد و هیچ سندی هم مطالبه نمیکند تا بر اساس آن بتواند ادعای روزنامه آمریکایی را به موضع وزارت امور خارجه کشورمان ترجیح دهد، اما باز هم از سر غرض و مرض، به مثابه «دنباله» نشریه آمریکایی رفتار میکند.
تفاوت رسانههای طرفدار منافع ملی (ولو منتقد) با نشریات غربگرا همین جاها معلوم میشود. در حالی که هدف آمریکایی، تضعیف موقعیت ایران است و در حالی که دو مقام ارشد وزارت خارجه با قاطعیت (ولو کوتاهی و ۲۴ ساعت تاخیر) ادعای نشریه کذاب آمریکایی را تکذیب میکنند، چرا باید یک نشریه شبه ایرانی به طرف متخاصم ضریب بدهد و برای او سینه چاکی کند؟!
پاسخ، در سرمقالهای است که نشریه صدا (با سردبیری مشترک روزنامه هممیهن) چند سال قبل، در دفاع از تحقیرشدگی رئیسجمهور صربستان از سوی ترامپ نوشت و رفتار مقام صرب را عقلانیت نامید!
«صدا» در حقارتی باور نکردنی نوشته بود که باید با ترامپ مذاکره کرد؛ ولو «همچون برّهای در مذبح و بردهای در مسلخ... یا همچون متهمي در اتاق بازجويي و حتي يك برده در مقابل همتاي آمريكايي»!
یادآور میشود آقای عراقچی وزیر امور خارچه دیروز برای دومین بار ضمن تکذیب ادعای ملاقات با نماینده ترامپ نوشت: ماجرای شایعه دیدار با ایلان ماسک نشان داد سوگیریهای شناختی چگونه قضاوتها را منحرف میکنند. برخی چون دوست داشتند این دیدار رخ داده باشد، بدون شواهد آن را پذیرفته و حتی تأیید و تحلیل کردند.
او تاکید کرد: وقتی واقعهای رخ نداده است، چه مورد علاقه ما باشد چه نباشد، چه رخ دادن آن صواب باشد چه خطا، به هر حال رخ نداده است و باید تکذیب شود. سیاست سکوت و ابهام نیز در موضوعی که ابتکار آن با طرف مقابل بوده، یک اشتباه مبتدیانه و بازی در زمین او است.