kayhan.ir

کد خبر: ۲۹۹۹۹۰
تاریخ انتشار : ۲۸ آبان ۱۴۰۳ - ۲۰:۴۰
شهادت ۶۸ دانش‎آموز و شهروند با موشک‌های آمریکایی

دادگاه بررسی بمباران مدارس بروجرد در دوره جنگ تحمیلی برگزار شد

 
 
 
دادگاه رسیدگی به پرونده بمباران مدارس شهرستان بروجرد از سوی رژیم بعث با پشتیبانی آمریکا در جریان جنگ تحمیلی در شعبه ۵۵ بین‌الملل دادگستری تهران برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری میزان‌، روز دوشنبه ۲۸ آبان ماه دادگاه بررسی پرونده بمباران مدارس بروجرد در طول جنگ تحمیلی، به ریاست قاضی مجید حسین‌زاده برگزار شد.
موضوع این دادگاه بررسی پشتیبانی آمریکا از رژیم بعث عراق در طول جنگ تحمیلی و حمله به مدارس شهر بروجرد بود که با حضور جمع زیادی از خانواده‌ دانش‌آموزانی که درپی بمباران این مدارس به شهادت رسیدند، در مجتمع دادگاهی امام خمینی(ره) برگزار شد.
مجید حسین‌زاده، قاضی دادگاه، در ابتدای جلسه توضیحاتی درباره پرونده ارائه کرد و گفت: جلسه دادرسی با دادخواهی و شکایت خانواده‌های معظم شهدای بمباران مدارس بروجرد در وقت مقرر تشکیل شده است.
به گفته قاضی دادگاه در این پرونده ۴۵ نفر از خانواده‌های شهدا و نیز جانبازان این حادثه به طرفیت ۷۰ نفر شامل دولت آمریکا و سردمداران وقت آن که براساس اظهارات خواهان و وکیل آن‌ها نقشی بنیادین و مبتنی بر تقصیر در بروز حادثه داشته‌اند، تشکیل شده است.
وی تاکید کرد: دادگاه حقوقی تهران، شعبه ۵۵ بین‌الملل را صالح رسیدگی به پرونده مطروحه می‌داند.
در ادامه عزالدین سلیمانی، وکیل خانواده شهدا و جانبازان این حادثه ضمن ارائه جزئیاتی از حمله هوائی به مدارس شهر بروجرد، دفاعیات خود را ارائه کرد.
براساس توضیحات ارائه شده، در دی ماه سال ۱۳۶۵ مدارس فیاض‌بخش و امام حسن‌مجتبی‌(ع) در منطقه ابراهیم آباد شهرستان بروجرد از سوی رژیم بعث بمباران می‌شوند.
محمد دشتبانی روزبهانی، وکیل دیگر پرونده درباره این حادثه گفت: استان لرستان و شهر بروجرد در طول جنگ تحمیلی بار‌ها هدف حملات قرار گرفتند و ۳۸۰ نفر از شهدای این شهر در بمباران هوائی به شهادت رسیدند.
وی یادآور شد: در تشریح چگونگی بمباران این دو مدرسه باید گفت حوالی ساعت ۱۳ روز ۲۰ دی ۱۳۶۵ رژیم بعث به وسیله موشک‌های آمریکایی مدارس فیاض‌بخش و امام حسن‌مجتبی‌(ع) را هدف قرار داد.
به گفته وی، تعداد شهدای این بمباران در مجموع ۶۸ نفر است و براساس آمار‌های رسمی حدود ۲۰۰ نفر نیز مجروح می‌شوند.
دشتبانی با اشاره به اینکه این دو مدرسه در مجاورت یکدیگر بودند و هدف حمله قرار گرفتند، بیان کرد: حملات رژیم بعث به مناطق شهری در آن مقطع زمانی با کمک‌های مستقیم آمریکا و غرب صورت گرفته است.
این وکیل دادگستری در ادامه یادآور شد: براساس موازین حقوق بین‌الملل، جنایت رژیم بعث در مدارس ایران که نقض آشکار حقوق کودکان را در پی داشته، باعث نقض حقوق بشر و نقض کنوانسیون‌های مختلف بین‌المللی شده است.
دشتبانی تاکید کرد: حمایت بی‌شائبه آمریکا از رژیم بعث موجب وارد شدن خسارت و تألم به این خانواده‌های داغدار شده است که عزیزان خود را از دست داده‌اند.
در ادامه برخی از شاهدان و تعدادی از خانواده شهدای این حادثه در جایگاه حاضر و به سؤالات قاضی پاسخ دادند.
قاضی حسین‌زاده در صحبت پایانی خود با اشاره به اینکه ۶۸ نفر که اکثرا کودک بودند در این حمله وحشیانه شهید شدند و حدود ۲۰۰ نفر نیز مجروح شدند، گفت: اقدام رژیم بعث عراق در بمباران مدرسه‌ها هیچ انطباقی با قوانین حقوق بشری ندارد، دادگاه تحقیق لازم درباره این پرونده را با رعایت اصل بیطرفی انجام داده و تحقیقات و اظهارات شاهدان نشان می‌دهد که بمباران غیرقانونی رژیم بعث علیه کودکان با استفاد از سلاح‌ها و موشک‌های آمریکایی انجام شده است و پشتیبانی آمریکا از این جنایت محرز و مسلم است.