kayhan.ir

کد خبر: ۲۹۹۹۰۵
تاریخ انتشار : ۲۷ آبان ۱۴۰۳ - ۲۰:۵۱
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس مطرح کرد

تاب‌آوری بازار ارز در مقابل تنش‌‌های بزرگ سیاسی یک‌سال اخیر

 
 
 
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس گفت: با توجه به گسترش روابط اقتصادی ایران با کشورهای شرقی و همسایگان، آینده خوب و روشنی را برای فروش نفت کشورمان و افزایش درآمدهای نفتی متصور هستیم.
«بهروز محبی نجم آبادی» در گفت‌وگو با خبرگزاری تسنیم، با اشاره به نوسانات اخیر بازار ارز که متاثر از عوامل سیاسی منطقه ‌ایجاد شد، اظهار داشت: تجربه یکی دو سال گذشته نشان داده که بازار ارز ما اکنون به درجه‌ای از ثبات و تاب‌آوری رسیده که بتواند در برابر مسائل سیاسی امنیتی منطقه مقاومت کند.
نجم آبادی گفت: در یک سال گذشته ما حدود 20 اتفاق بزرگ سیاسی و امنیتی را در کشور و منطقه شاهد بودیم که مواردی از آن همچون حمله موشکی ایران به رژیم صهیونیستی که در دو مرحله اتفاق افتاد و شهادت رئیس‌جمهور یا ترور شهید هنیه در تهران، در دهه‌های گذشته نظیر نداشته است.
وی خاطرنشان کرد: بازار ارز ما در برابر همه این اتفاقات عجیب و متعدد سیاسی و امنیتی منطقه مقاومت خوبی داشت. اگرچه شاهد افزایش قیمت ارز در بازار بودیم؛ اما این افزایش قیمت‌ها قابل قیاس با تلاطمات سال‌های قبل نبود و دیگر اینکه پس از چند روز متوقف می‌شد و شاهد بازگشت آرامش به بازار بودیم.
عضو کمیسیون برنامه بودجه و محاسبات مجلس تاکید کرد: این تجربه موفق به ما ثابت کرد که بازار ارز می‌تواند در برابر شرایط موجود نیز مقاومت خوبی داشته باشد و از این مرحله عبور کند و به ثبات برسد.
محبی نجم آبادی در ادامه با اشاره به افزایش فروش نفت کشورمان در یک سال گذشته گفت: با وجود اعمال سخت‌ترین تحریم‌ها و فشارهای اقتصادی از سوی آمریکا و غرب در حوزه نفتی، شاهد افزایش فروش نفت بوده‌ایم که ناشی از گسترش روابط با کشورهای حوزه شرقی بوده است.
وی اظهار داشت: در یک سال گذشته فروش نفت کشورمان در حالی به حدود دو میلیون بشکه در روز رسیده که سخت‌ترین فشارها و تحریم‌های غرب علیه کشورمان اعمال می‌شد.
محبی نجم آبادی خاطرنشان کرد: این افزایش فروش نفت یکی از مصادیق مهم خنثی سازی تحریم‌های آمریکا و غرب علیه کشورمان بود که در سایه تعمیق و توسعه روابط با کشورهای مختلف تداوم خواهد داشت.
این نماینده مجلس افزود: با توجه به عضویت ایران در پیمان‌های اقتصادی شانگهای و بریکس و تلاش برای توسعه روابط با همسایگان آینده خوبی را برای افزایش فروش نفت کشورمان و افزایش درآمدهای نفتی متصور و منتظر روزهای بهتری برای این بخش هستیم.
 تمهیدات جدید ارزی برای حمایت از صنعت فولاد
به گزارش روابط عمومی بانک مرکزی؛ در جهت مساعدت با صادرکنندگان و بازگشت موثرتر، تسریع و افزایش بازگشت ارز حاصل از صادرات، امکان استفاده از ارز حاصل از صادرات زنجیره فولاد و فلزات رنگین اساسی جهت واردات اقلام مورد نیاز مصارف ارزی امکان‌پذیر است.
بر این اساس واردات اقلام مورد نیاز چهار حوزه «ماده اولیه، طرح‌های توسعه‌ای و تکمیل پروژه‌های تولید انرژی، نیاز کالاهای التهابی صنایع فلزی» بر اساس آئین‌نامه اجرائی بازگشت ارز حاصل از صادرات تا سقف 100 درصد ارز حاصل از صادرات برای شناسه‌های مورد تايید وزارت صنعت، معدن و تجارت از سوی این بانک فراهم شده است. 
این دسته از اشخاص حقیقی و حقوقی اعلامی مزبور می‌توانند از محل ۱۰۰ درصد ارز حاصل از صادرات خود و غیر نسبت به واردات ۲۰۵۳ ردیف کد تعرفه به کشور اقدام کنند.
گفتنی است کد تعرفه‌های کالاهای منتخب در موضوع ماده اولیه، قطعات، تجهیزات و ماشین‌آلات خط تولید و ماشین‌آلات و تجهیزات حوزه تولید انرژی توسط وزارت صمت به بانک مرکزی ابلاغ شده و کنترل ثبت سفارش بر اساس برنامه توسعه مد نظر وزارت صمت صورت می‌پذیرد.
همچنین کالاهای التهابی منتخب وزارت صنعت، معدن و تجارت در صورت واردات از محل این منابع می‌بایست تحت نظارت و با صلاحدید وزارتخانه فوق در بورس کالا به فروش برسند.