در نشستی با وزیر راه و شهرسازی و سفیر ایران در روسیه مطرح شد
تأکید پزشکیان بر تسریع در ساخت کریدور ریلی رشت- آستارا
رئیسجمهور گفت: گسترش خطوط آهن از شمال به جنوب به نفع مردم و اقتصاد کشور است و از آن استقبال میکنیم. این دو خط میتوانند علاوهبر تأمین نیازهای روسیه، با اجرای توأمان و ترکیبی خط ریلی استاندارد خودمان منشأ خدمات و اتفاقات خوبی برای کشور باشد.
مسعود پزشکیان، رئیسجمهور در نشستی با وزیر راه و شهرسازی و سفیر ایران در روسیه، ضمن بررسی آخرین گزارشها، بر تسریع در ساخت کریدور خط آهن شمال جنوب از مسیر آستارا به رشت تأکید کرد.
در این نشست آخرین اقدامات مربوط به ساخت کریدور ریلی شمال - جنوب از آستارا به رشت و نیز خط آهن پارسآباد به بندر عباس مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
پزشکیان در این جلسه با تاکید بر سرعتبخشی عملیات تملک اراضی در طول این مسیر گفت: تملک اراضی در طول این مسیر باید هرچه سریعتر انجام شود. تمامی دستورات لازم برای تأمین منابع لازم جهت تملک اراضی صادر خواهد شد و لازم است وزارت راه و شهرسازی هرچه سریعتر این کار را انجام دهد.
در این جلسه فرزانه صادق، وزیر راه و شهرسازی ضمن توصیف موانع پیش روی این پروژه اصلیترین مانع را محدودیت منابع در تملک اراضی دانست که رئیسجمهور دستور مساعدت در این زمینه را صادر کرد.
کاظم جلالی سفیر ایران در روسیه نیز در این جلسه از اهتمام روسها برای اجرای این پروژه گزارش کرد و از تمایل آنان برای پیشبرد سریعتر مسیرهای حملونقل بار از جنوب تاکید کرد.
او همچنین به تمایل روسها برای اجرای خط آهن از پارسآباد تا بندر عباس به صورت مجزا اشاره کرد و گفت: روسها علاوهبر خط آهن رشت - آستارا تمایل دارند با سرمایهگذاری خودشان خط آهنی با عرض ریلی استاندارد روسی از پارسآباد تا بندرعباس تاسیس کنند.
رئیسجمهور در این جلسه از ساخت هر دو خط آهن استقبال کرده و گفت: گسترش خطوط آهن از شمال به جنوب به نفع مردم و اقتصاد کشور است و از آن استقبال میکنیم. این دو خط میتوانند علاوهبر تأمین نیازهای روسیه، با اجرای توأمان و ترکیبی خط ریلی استاندارد خودمان منشأ خدمات و اتفاقات خوبی برای کشور باشد.
لزوم آغاز نهضت صرفهجویی در کشور
پزشکیان همچنین در نشستی با مدیران وزارت نیرو و نفت ضمن استماع گزارش سوخت نیروگاههای حرارتی کشور گفت: شرایط ناترازی انرژی کشور را صادقانه با مردم مطرح کنیم و از آنها بخواهیم که برای عبور از شرایط بحرانی فعلی قدم اول صرفهجویی است و برای هر پروژهای که برای کاهش مصرف طراحی میکنید، پیوست رسانهای لازم را در نظر بگیرید.
وی ضمن اشاره به مصرف بالای انرژی در کشور افزود: این منطقی نیست که حدود سه برابر کشورهای اروپایی در کشور ما برق مصرف میشود. باید از تمام مسیرهایی که میتوان مصرف را کاهش داد، بررسی و کمهزینهترینها را اجرا کنیم. میتوان با کاهش دمای هوای ادارات دولتی به صرفهجویی انرژی در کشور کمک کرد.
رئیسجمهور ضمن تأکید بر لزوم آغاز نهضت صرفهجویی در کشور گفت: خود من در خانه از لباس گرم استفاده میکنم. دیگران هم میتوانند این کار را انجام دهند. میتوان با کاهش دمای هوای ادارات دولتی از طریق کاهش فعالیت سیستمهای گرمایشی در انرژی صرفهجویی کرد تا بتوانیم برق و گاز بیشتری به خانههای مردم برسانیم و خاموشیها هم کمتر شود.
پزشکیان اظهار داشت: ضمن اینکه تأکید دارم شرایط فعلی و ناترازی در حوزه انرژی را به مردم صادقانه بگوییم، معتقدم از تمام رسانهها بهخصوص رسانه ملی و نیز از ظرفیت روحانیت و امامان جمعه برای توجیه مردم و کاهش مصرف انرژی در کشور باید بهره بگیریم.
وی خاطرنشان کرد: توسعه شبکههای توزیع انرژی اعم از برق و گاز در کشور متناسب با زیرساختهای موجود نیست و چارهای جز صرفهجویی در مصرف انرژی بهخصوص گاز در شرایط فعلی و سرمای هوا نداریم.
رئیسجمهور همچنین با اشاره به اهمیت حفظ برق و گاز صنایع تولیدی گفت: تا حد ممکن برق و گاز صنایع تولیدی را قطع نکنید چون فعالیت آنها منجر به تولید بیشتر و بیکاری کمتر خواهد شد.
در این جلسه وزیر نیرو با توصیفی از شرایط حاد تأمین انرژی در کشور گفت: امسال برخلاف سال قبل سرما یک ماه زودتر آغاز شده است و در صورتی که شاهد صرفهجویی در مصرف برق و گاز نباشیم، ممکن است فعالیت برخی نیروگاههای برق ما که از سوخت فسیلی استفاده میکنند، به دلیل عدم تأمین سوخت مورد نیاز از مدار خارج شوند.
وزیر نفت در این جلسه از افزایش تولید نفت خام در طی 3 ماه گذشته خبر داد و گفت: گاز تحویلی به شبکه نیز در این مدت افزایش داشته است اما امسال سرما زودتر آغاز شده و شاهد افزایش مصرف هستیم.
وی یکی از مشکلات کشور را ظرفیت پایین انتقال سوخت به مناطق سردسیر کشور عنوان کرد و اظهار داشت: با توجه به محدودیت شبکههای انتقال اعم از خط لوله، ناوگان ریلی و حملونقل جادهای برای رساندن سوخت لازم به نیروگاههای شمال کشور که مناطق سردسیر هستند، در تنگنا هستیم و جلسات متعددی برای حل این مشکل برگزار کردهایم.
در پایان جلسه مقرر شد که وزارت نیرو گزارش جامع و دقیقی از بحران انرژی و تنگناهای وزارت نیرو در تأمین سوخت نیروگاهها به رئیسجمهور ارائه دهند و ضمن ارائه پیشنهاداتی به جلسه سران قوا تصمیمات لازم در سطح کلان اتخاذ شود.