kayhan.ir

کد خبر: ۲۹۹۸۱۱
تاریخ انتشار : ۲۶ آبان ۱۴۰۳ - ۲۰:۲۹
برخلاف پروژه ترامپ‌هراسی رویترز

ایران تحریم صادرات میعانات گازی را خنثی کرده است

برخلاف پروژه ترامپ هراسی رویترز ایران دیگر نیازی به صادرات میعانات گازی ندارد چرا که مصرف این ماده در پتروشیمی‌ها و پالایشگاه‌های ایران افزایش یافته است.
 
 
 
 
به گزارش خط انرژی، رسانه انگلیسی رویترز مدعی شد: «اگر دونالد ترامپ تحریم‌ها علیه تهران را تشدید کند صادرات میعانات گازی ایران به چین و امارات احتمالا کاهش خواهد یافت اما عرضه به ونزوئلا ادامه دارد. بنابر ادعای مؤسسه FGE، ایران در حال حاضر ۱۰۰ تا ۱۵۰ هزار بشکه در روز میعانات گازی صادر می‌کند که عمدتاً به چین، ونزوئلا و امارات متحده عربی می‌رود».
گفتنی است، هر چند نباید بازگشت ترامپ را کوچک‌انگاری کرد اما بزرگنمایی آن نیز کار درستی نیست که ظاهراً تبدیل به پروژه‌ای برای فشار به ایران و امتیازدهی به ترامپ شده. طبق اعلام وزارت نفت در مرداد امسال، تحریم میعانات گازی ایران خنثی شده و اکنون حتی تقاضای داخلی مازاد بر عرضه نیز وجود دارد. در نتیجه، با توجه به افزایش ظرفیت تولید در پتروشیمی‌ها، پالایشگاه‌ها و تکمیل ۳۷ پروژه پالایشگاه‌های کوچک‌مقیاس، ایران دیگر به صادرات میعانات گازی نیازی ندارد.
 آنچه بریکس با ترامپ کرد 
ترامپ هراسی در حالی به دستور کار برخی رسانه‌های غربی و داخلی تبدیل شده که «وحید عبدالمجید»؛ نویسنده برجسته مصری در یادداشتی در روزنامه رسمی امارات تأکید کرد: «با توجه‌ به جایگاه و ظرفیت گروه متشکل از قدرت‌های نوظهور اقتصادی بریکس، دولت ترامپ وادار به همکاری با آن خواهد شد.»
به گزارش خبرگزاری فارس، این نویسنده مصری مرکز مطالعات سیاسی و استراتژیک الاهرام در روزنامه الاتحاد امارات نوشت: بریکس دیگر یک گروه با پنج عضو نیست اگرچه نام آن هنوز مخفف حروف اول نام چهار کشوری است که در ژوئن ۲۰۰۹ آن را تأسیس کردند (روسیه، چین، هند و برزیل)، همراه با آفریقای جنوبی که سال بعدش به آن پیوست.
او افزود: اعضای گروه بریکس در اوت ۲۰۲۳ گسترش یافت و شامل امارات، مصر، عربستان سعودی، اتیوپی و ایران شد. در تازه‌ترین اجلاس سران بریکس که ماه گذشته به میزبانی کازان روسیه برگزار شد، موافقت اصولی با حضور ۱۰ کشور دیگر از ۳۰ کشوری که درخواست پیوستن به آن را داشتند، صورت گرفت.