با شکست انحصار آمریکا
محققان ایرانی به دستورالعمل تولید داروی سرطان غدد لنفاوی دست یافتند
محققان یک شرکت فناور، موفق به دستیابی دستورالعمل رادیوداروی سرطان غدد لنفاوی شدند که تشخیص دقیق سرطانی شدن این بیماری را برای پزشکان فراهم میکند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، ماده مؤثره رادیو داروی سرطان غدد لنفاوی تنها در اختیار آمریکا قرار داشت و محققان یکی از شرکتهای فناور با دستیابی به دستورالعمل تولید آن امکان تشخیص دقیق سرطانی شدن غدد لنفاوی را برای پزشکان فراهم کردند و به گفته آنها این دستاورد میتواند کیفیت زندگی افراد مبتلا را بهبود بخشد.
بر اساس این گزارش، از محصولات نوآورانهای که در پانزدهمین دوره نمایشگاه بینالمللی نانو ارائه شد، ماده مؤثره رادیو داروی تشخیصی است؛ محصولی بسیار گران قیمت که فناوری تولید آن تنها در اختیار شرکتی آمریکایی بود، اما اکنون فناوری آن در کشور بومیسازی شده و پیشبینی میشود در یک سال و نیم آینده به صورت رسمی وارد بازار شود.
اندازه ذرات این محصول کمتر از ۱۰ نانومتر است و قابلیت حرکت در سامانه لنفاوی را دارد. این محصول در سازمان انرژی اتمی تبدیل به بسته شده و سپس در مراکز پزشکی هستهای چند دقیقه پیش از اینکه به بیمار تزریق شود، توسط رادیوایزوتوپ نشاندار میشود. سپس به صورت مستقیم (داخل تومور) یا زیر جلدی (در قسمت لنفاوی) به بیمار تزریق میشود.
این ماده مؤثره در سامانه لنف آغاز به حرکت میکند و نواحی دارای گیرندههای سلولهای سرطانی در تصاویر پویش مشخص میشوند و جراحان میتوانند گرههای لنفاوی درگیر تومورها و سلولهای سرطانی را شناسایی و به صورت گزینشی آنها را خارج کنند.
اغلب جراحان برای جلوگیری از انتشار سرطان بخش مهمی از سامانه لنفاوی را حین جراحی همراه با توده اصلی از بدن خارج میکنند و این مسئله عواقب جبرانناپذیری برای بیمار به همراه دارد، اما با تولید این محصول دیگر این عوارض متوجه بیماران نمیشود.