kayhan.ir

کد خبر: ۲۹۹۰۰۱
تاریخ انتشار : ۱۴ آبان ۱۴۰۳ - ۲۰:۱۹
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی:

روزانه ۹ میلیون لیتر بنزین وارد می‌کنیم

 
 
 
سرویس اقتصادی -
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی با اشاره به تداوم روند افزایشی مصرف بنزین در کشور گفت: از ابتدای امسال تا پایان 12 آبان به‌صورت میانگین روزانه 124 میلیون لیتر بنزین توزیع شده که این عدد در سال گذشته 116 میلیون لیتر بوده است. ضمن اینکه میزان واردات بنزین در مهرماه به 9 میلیون لیتر در روز رسید.
به گزارش خبرنگار کیهان، «کرامت ویس‌کرمی» مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی دیروز در نشستی خبری با اشاره به اینکه نفت‌گاز (گازوئیل) تحویلی به نیروگاه‌ها امسال در شهریور 32 درصد و در مهر 27 و نیم درصد افزایش یافت، اظهار کرد: مقدار نفت‌گاز تحویلی به نیروگاه‌ها در آبان‌ نیز 42 و شش دهم درصد افزایش یافته است. دستگاه‌های متعددی درگیر سوخت نیروگاهی هستند که باید همگی در شرایط کاهش چهار درجه‌ای دما نسبت به پارسال، با یکدیگر همکاری کنند.
به گفته وی حجم نفت‌گاز تولیدی در مهر و آبان 1403، در مقایسه با مدت مشابه پارسال، شش درصد افزایش یافته است.
ویس‌کرمی با بیان اینکه سطح ذخایر سوخت مایع، تابعی از مصرف است و مدیریت مصرف سوخت باید در تمام بخش‌های خانگی و صنایع هم اتفاق بیفتد، افزود: ابتدای شهریور امسال سطح ذخایر نفت‌گاز نیروگاه‌ها 43 درصد و نفت‌کوره (مازوت) 23 درصد نسبت به مدت مشابه پارسال کاهش یافت.
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران ادامه داد: در شهریور امسال مقدار تولید سوخت مایع نسبت به شهریور سال گذشته، به میزان دو درصد افزایش یافت. این موضوع در شرایطی اتفاق افتاده که روزانه به‌طور میانگین 133 میلیون لیتر بنزین در کشور توزیع شده است.
 بنزین وارداتی استاندارد است
وی با بیان اینکه مقدار تحویل نفت‌گاز نیروگاه‌ها از ابتدای 1403 تا روز 12 آبان با میانگین روزانه 25 میلیون لیتر، 23 درصد افزایش یافته است، بیان کرد: در شهریور امسال مقدار نفت‌کوره تحویلی به نیروگاه‌ها، 75 درصد افزایش یافت که از ابتدای سال 38 درصد افزایش را تجربه کرده است. در پاییز امسال، شاهد سرمای زودرس در مقایسه با مدت مشابه پارسال هستیم که سبب افزایش مصرف سوخت در کشور شده است.
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی با اشاره به تداوم روند افزایشی مصرف بنزین در کشور گفت: از ابتدای امسال تا پایان 12 آبان به‌صورت میانگین روزانه 124 میلیون لیتر بنزین توزیع شده که این عدد در سال گذشته 116 میلیون لیتر بوده است. یعنی امسال حدود هشت درصد رشد داشتیم. ضمن اینکه میزان واردات بنزین در مهرماه به 9 میلیون لیتر در روز رسید و کیفیت این بنزین وارداتی براساس شاخص‌های استاندارد ملی است.
ویس‌کرمی تأکید کرد: در آبان ۱۴۰۳، توزیع بنزین کشور به‌صورت متوسط روزانه 122 میلیون لیتر بوده است. این عدد سال قبل 114 میلیون لیتر بود که رشد هفت و چهار دهم درصدی مصرف نشان می‌دهد.
وی ادامه داد: عمده واردات بنزین ایران به صورت سوآپی است و در شش ماهه نخست امسال به طور متوسط روزانه هشت و نیم میلیون لیتر واردات بنزین داشتیم. 
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی با بیان اینکه پالایشگاه‌های کشور توان تولید 70 درصد بنزین تولیدی ایران با استاندارد یورو چهار را دارند، گفت: بر اساس مصوبه هیئت وزیران در سال 1397، اگر مصرف بنزین کشور روزانه از 85 میلیون لیتر تجاوز کرد، وزارت نفت الزامی برای توزیع بنزین یورو چهار ندارد. از این رو با افزایش حجم مصرف و توزیع بنزین، با وجود آنکه بنزین تولیدی در پالایشگاه‌هایی مثل ستاره خلیج‌فارس، شاخص‌های زیست‌محیطی استاندارد یورو چهار را دارد اما از نظر اکتان با توجه به نیاز افزایش حجم بنزین، اکتان پایین‌تری در زمان توزیع خواهد داشت. (هر‌‌چه اکتان بنزین بیشتر باشد، بنزین با کیفیت‌تر است)
وی افزود: توزیع بنزین با استاندارد یورو چهار در کلانشهرهایی مثل تهران، اراک، تبریز، مشهد، اهواز و شیراز صورت می‌گیرد و بقیه بنزین توزیعی نیز 
بر اساس استانداردهای ملی است.
 انتقاد از کندی و توقف توسعه سی‌ان‌جی 
ویس‌کرمی با انتقاد از کندی و توقف توسعه CNG در سال‌های اخیر در پاسخ به کیهان گفت: ۲۵۰۰ جایگاه CNG در کشور است که 35 میلیون لیتر روزانه ظرفیت دارند، ولی از این ظرفیت به طور کامل استفاده نمی‌شود در حالی‌که می‌تواند در زمینه کاهش مصرف بنزین بسیار مؤثر باشد.
وی ادامه داد: قرار بود بر اساس مصوبه شورای اقتصاد، 900 هزار خودروی پرمصرف عمومی اعم از وانت‌بارها و تاکسی‌ها دوگانه سوز شوند اما تا امروز حدود 400 هزار دستگاه تبدیل شده است و به دلیل عدم پرداخت منابع مالی و مطالبات پیمانکاران، این کار متوقف شده بود.