kayhan.ir

کد خبر: ۲۹۸۷۹۶
تاریخ انتشار : ۱۱ آبان ۱۴۰۳ - ۲۱:۰۲

انتخاب رئیس پارلمان عراق به یک سال بحران سیاسی پایان داد

 

پس از ماه‌ها بحران سیاسی و ناکامی در توافق برای انتخاب رئیس پارلمان در عراق، این بحران با انتخابات «محمود مشهدانی» در روز پنجشنبه پایان یافت و بالاخره «رئیس» انتخاب شد. 
بالاخره دور دوم رأی‌گیری برای انتخاب رئیس پارلمان عراق، روز پنجشنبه (10 آبان)، به پایان رسید. «محمود مشهدانی» که بنا بر گفته کارشناسان، نامزد مورد حمایت چارچوب هماهنگی شیعیان است، با ۱۶۸ رأی از مجموع ۲۶۹ رأی به کرسی ریاست پارلمان عراق رسید. «مشهدانی» که پس از گذشت حدود یک سال بحران انتخاب رئیس مجلس به عنوان رئیس جدید مجلس عراق انتخاب شد، بر مواضع خود در حمایت از فلسطین و لبنان تأکید کرد و در شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) نوشت: «فقط به سخنرانی و شعار اکتفا نخواهیم کرد بلکه با همه مجالس عربی و بین‌المللی و فشار به منظور کسب موافقت جهانی برای آتش‌بس عمل خواهیم کرد.» سفیر ایران در بغداد نیز انتخاب رئیس جدید پارلمان عراق را تبریک گفت. به هر حال انتخاب رئیس پارلمان با استقبال چهره‌ها و جناح‌های سیاسی در عراق روبه‌رو شده است؛ از جمله «عبداللطیف رشید»، رئیس‌جمهور این کشور، این انتخاب را «گامی مهم در راستای قانون اساسی و حاکمیت ملی» خوانده است.
مشهدانی کیست؟
باید توجه داشت که «محمود داوود سلمان موسی مشهدانی» نخستین رئیس پارلمان پس از سقوط صدام حسین و حمله سال ۲۰۰۳ آمریکا و اشغال عراق بود و از سال ۲۰۰۶ تا ۲۰۰۹ نیز ریاست قوه مقننه عراق را بر عهده داشت. آن‌طور که ایرنا نوشته است، مشهدانی در سال ۲۰۰۸ نیز به عنوان رئیس اتحادیه پارلمان کشورهای عربی انتخاب شد. وی در سال ۱۹۸۸ در دانشکده پزشکی پذیرفته شد و پس از فارغ‌التحصیلی به عنوان پزشک در ارتش عراق مشغول به کار شد. مشهدانی پس از سال ۲۰۰۳ در روند سیاسی عراق حضور فعال داشت. وی رئیس دفتر سیاسی سازمان الدعوه و الارشاد شد و در سال ۲۰۰۴ نیز در مجلس گفت‌وگوی ملی عراق عضویت داشت. وی همچنین به عنوان عضو کمیته تدوین قانون اساسی عراق در همان سال نیز انتخاب شد. گفتنی است که «محمد حلبوسی»، رئیس پیشین پارلمان عراق، آبان پارسال از مقام خود برکنار شد و در این مدت توافق بر سر رئیس جدید پارلمان به بن‌بست خورده بود. محمد حلبوسی به حکم دادگاه فدرال عراق برکنار شد و دلیل آن، اقدام قبلی او در عزل یک نماینده مجلس به نام «لیث دلیمی» بود.