kayhan.ir

کد خبر: ۲۹۸۵۲۱
تاریخ انتشار : ۰۷ آبان ۱۴۰۳ - ۲۰:۱۲
بر اساس گزارش سازمان‌های بازرسی

کارخانه‌های لبنی کالاهای تنظیم بازاری را به 2 برابر قیمت عرضه می‌کنند

 
 
 
گزارش سازمان‌های بازرسی حاکی است که کارخانه‌ها، کالاهای لبنی تنظیم بازاری در بازار عرضه نمی‌کنند و محصولات لبنی بعضا تا دو برابر قیمت عرضه می‌شود. 
به گزارش خبرگزاری فارس؛ مدیرکل نظارت بر کالاهای اساسی وزارت جهاد کشاورزی روز یکشنبه گفت که کارخانه‌های لبنی محصولات تنظیم بازاری تولید نمی‌کنند آنها محصولی را که برایشان سود بیشتری دارد تولید می‌کنند و لبنیات غیرتنظیم بازاری را به قیمت‌ بالاتر از نرخ مصوب می‌فروشند.
همچنین گزارش سازمان‌های بازرسی حاکی است که کارخانه‌ها، کالاهای لبنی تنظیم بازاری در بازار عرضه نمی‌کنند و محصولات لبنی بعضا تا دو برابر قیمت عرضه می‌شود. 
گفتنی است، عاقبت رها کردن بازارهای معیشتی به نام عدم دخالت دولت و عدم قیمت‌گذاری دستوری، قیمت گوشت را نجومی کرد و حالا نوبت لبنیات است؛ این در حالی است که غذا، بیش از اینکه یک کالای اقتصادی باشد یک سلاح است و هیچ حکمرانی باتدبیری، آن را رها نمی‌کند. 
کارخانه‌های لبنی در حالی از تولید لبنیات تنظیم بازاری استنکاف می‌کنند که یارانه می‌گیرند و نهاده‌های دامی هم ارز ترجیحی دریافت می‌کنند. بنابراین، اگر برخی کارخانه‌های لبنی نمی‌خواهند پایبند قانون باشند باید یارانه و دیگر تسهیلات آنها قطع شده و به دیگران داده شود. 
ضمن اینکه کارخانه‌های لبنیات باید آن‌قدر زیاد شود که یک اقلیت نتواند با امنیت غذایی مردم بازی کند اما در کوتاه مدت، مسئولان قضائی و امنیتی باید به داد امنیت غذایی مردم برسند.
افزایش 100 درصدی برخی اقلام لبنی
سال ۱۴۰۱ پس از هدفمند‌سازی یارانه‌ها، دولت برای افزایش سرانه مصرف محصولات لبنی که اکنون نصف میانگین جهانی است‌ یارانه محصولات لبنی پر مصرف را حفظ کرد تا گران فروخته نشود. ماه گذشته، ستاد تنظیم بازار پس از دو سال قیمت‌ لبنیات یارانه‌ای را ۱۵ تا ۳۰ درصد داد با این شرط که کارخانه‌ها اولویت تولیدشان این محصولات باشد و مردم دسترسی کامل به این محصولات داشته باشند.
در بازرسی مشترک بازرسان وزارت جهادکشاورزی، ‌سازمان حمایت و تعزیرات حکومتی، دو کارخانه صنایع لبنی در استان تهران به دلیل عدم تولید محصولات لبنی یارانه‌دار هفت میلیارد ریال جریمه شدند که بازدارنده نیست.
در این بازرسی مشترک در یکی از مغازه‌های استان تهران، در یک ماه گذشته خامه ۲۰۰ گرمی از ۳۲ به ۴۹ هزار تومان و کره ۵۰ گرمی از ۱۶ به ۳۲ هزار تومان رسیده است که به ترتیب ۶۰ و ۱۰۰ درصد رشد قیمت دارند. در حالی که طبق مصوبه ستاد تنظیم بازار آنها مجاز نیستند بیشتر از ۳۰ درصد رشد قیمت بدهند. 
افزایش قیمت فقط خالی کردن جیب مردم نیست بلکه روز به روز سرانه مصرف لبنیات را کاهش می‌دهد و به سلامت جامعه و اقتصاد مردم آسیب می‌زند. مصرف لبنیات در کشور از ۹۰ کیلوگرم دهه گذشته به ۶۰ کیلوگرم رسیده که نصف میانگین جهانی و یک ششم کشورهای اروپایی است. 
«حسین چمنی»؛ کارشناس صنایع لبنی گفت که زندگی با شیر آغاز می‌شود و تا پایان عمر باید ادامه یابد و بدون جایگزین است. رفع نیاز انسان به ریزمغذی‌های مهمی چون کلسیم تنها از طریق مصرف کافی شیر امکان‌پذیر است. لبنیات می‌تواند نیاز به گروه ویتامین B‌، ید، ویتامین D و نیز پروتئین، چربی سالم و قند مفید را تأمین کند.