kayhan.ir

کد خبر: ۲۹۸۲۸۸
تاریخ انتشار : ۰۴ آبان ۱۴۰۳ - ۲۱:۰۸
با کسب 7 مدال طلا و برنز

تیم ملی کشتی فرنگی امید باز هم قهرمان جهان شد رنگرز: تمام دنیا حسرت امکانات ما را می‌خورد

تیم ملی کشتی فرنگی ایران با کسب ۷ مدال که سه‌ نشانش طلا بود، بعد از یک سال غیبت در مسابقات جهانی زیر ۲۳ سال جهان به دلیل عدم صدور ویزا از سوی آلبانی، بار دیگر قهرمانی خود در سال ۲۰۲۲ را در سال ۲۰۲۴ تکرار کرد.
 
 
 
سرویس ورزشی-
 
تیم ملی کشتی فرنگی امید ایران که روز سه‌شنبه با محمد ناقوسی در 82 کیلو به مدال طلا و با دانیال سهرابی در 72 کیلو و شایان حبیب‌زارع در 97 کیلوگرم دو مدال برنز گرفته بود، چهارشنبه شب نیز با علی احمدی‌وفا در 55 کیلو و فردین هدایتی در 130 کیلو دو نشان طلا و با عرفان جرکنی در 63 کیلو و علی اسکو در 77 کیلوگرم دو مدال برنز گرفت. به این ترتیب تیم ملی کشتی فرنگی ایران با کسب ۳ مدال طلا و ۴ برنز و مجموع ۱۴۹ امتیاز به عنوان قهرمانی رقابت‌های زیر ۲۳ سال قهرمانی جهان دست یافت.
سال گذشته کشور آلبانی با ندادن ویزا،‌ کشتی‌گیران ایرانی را از کسب مدال و عنوان قهرمانی محروم کرد اما امسال دقیقه نودی ویزای تیم‌های کشورمان را صادر کرد تا تیم ملی فرنگی ایران که سال 2022 قهرمان امیدهای جهان شده بود، بعد از یک سال غیبت تحمیلی، بار دیگر بر بام کشتی این رده سنی جهان بایستد. شاگردان حسن رنگرز درحالی بار دیگر قهرمان امیدهای جهان شدند که احمدرضا محسن‌نژاد نتوانست در این دوره از رقابت‌ها کشتی بگیرد و عملا تیم ایران با 9 کشتی‌گیر به رقابت برای قهرمانی پرداخت.
چهارشنبه شب علی احمدی‌وفا که با شکست حریفانی از اوکراین، روسیه و هند فینالیست شده بود، با غلبه بر راشاد ممدوف آذربایجانی قهرمان وزن 55 کیلوگرم جهان شد. در وزن 63 کیلوگرم عرفان جرکنی که با نتیجه 8 بر صفر تینو اویالا از فنلاند و 6 بر 2 آتسمیر بیژویف از روسیه را برده بود، 3 بر 2 مغلوب ویتالی اریومنکو از مولداوی شد و با توجه به حضور حریفش در دیدار فینال، به گروه بازنده‌ها رفت. جرکنی با عدم حضور حریف هندی‌اش در گروه شانس مجدد، به دیدار رده‌بندی رسید و با برد 8 بر صفر آرمان واردانیان از ارمنستان به مدال برنز رسید.
در وزن 77 کیلوگرم علی اسکو که دور اول با نتیجه 8 بر یک مقابل سیمون بورکینهاگین از سوئد به برد رسیده بود، 9-یک به الکساندرین گوتو قهرمان سال گذشته از مولداوی باخت و در گروه بازنده‌ها، 9 بر صفر کلودجان شیهو از آلبانی و 10 بر صفر آلونسو پارا گارسیا از کلمبیا را برد تا دیدار رده‌بندی را مقابل حریف ازبک برگزار کند. اسکو در این دیدار با نتیجه 6 بر 4 از سد دونیورخون ناکیبوف از ازبکستان گذشت و صاحب مدال برنز شد.
در وزن 87 کیلوگرم اما یاسین یزدی که به رده‌بندی رسیده بود، نتوانست کارش را با مدال تمام کند و به مقام پنجمی رضایت داد. او پس از استراحت در دور اول، آدام کارژیولا از لهستان را 6 بر 1 و تورپال بیسلطانوف دارنده مدال برنز المپیک و نقره جهان از دانمارک را با دیسکالیفه برد اما در نیمه ‌نهائی 3 بر 1 مغلوب مارسل استرکنبورگ از هلند شد و به دیدار رده‌بندی رفت. وی در این دیدار با نتیجه 4 بر 4 مغلوب آچیکو بولکوادزه از گرجستان شد و به مقام پنجمی رضایت داد.
رده‌بندی انفرادی و تیمی این مسابقات به شرح زیر است:
55 کیلوگرم: 1- علی احمدی‌وفا (ایران) 2- راشاد ممدوف (آذربایجان) 3- کوهی یاماگاوا (ژاپن) و ویشواجیت موری (هند)
60 کیلوگرم: 1- علیشیر گانیف (ازبکستان) 2- دینسلام باماتوف (روسیه) 3- ناهید گولوزاده (آذربایجان) و پریدون ابولادزه (گرجستان)... 9- محمدمهدی غلامپور
63 کیلوگرم: 1- ویتالی اریومنکو (مولداوی) 2- کومی ساوادا (ژاپن) 3- میربک سلیم‌اف (لهستان) و عرفان جرکنی (ایران)
67 کیلوگرم: 1- رازاک بیشیکیف (قرقیزستان) 2- دیگو چخیکوادزه (گرجستان) 3- ارسلان‌بک سلیم‌اف (لهستان) و دانیل آگایف‌ (روسیه)... احمدرضا محسن‌نژاد (ایران- سر وزن نرسید)
72 کیلوگرم: 1- گئورگی چخیکوادزه (گرجستان) 2- شانت خاچاتریان (ارمنستان) 3- دانیال سهرابی (ایران) و ایمران علی‌اف (روسیه)
77 کیلوگرم: 1- الکساندرین گوتو (مولداوی) 2- ساموئل بلسچیت (آلمان) 3- علی اسکو (ایران) و خاسای حسن‌لی (آذربایجان)
82 کیلوگرم: 1- محمد ناقوسی (ایران) 2- بکا ملیلاشویلی (آمریکا) 3- دنی ناکایف (آلمان) و داتا چخایدزه (گرجستان)
87 کیلوگرم: 1- آیوس گونیبوف (روسیه) 2- مارسل استرکنبورگ (هلند) 3- آچیکو بولکوادزه (گرجستان) و آسان ژانیشوف (قرقیزستان) 5- یاسین یزدی (ایران)
97 کیلوگرم: 1-‌هایک خلویان (ارمنستان) 2- ابوبکر خاسلاخانوف (بلاروس) 3- ماگومد مورتازعلی‌اف (روسیه) و شایان حبیب‌زارع (ایران)
130 کیلوگرم: 1- فردین هدایتی (ایران) 2- دمیتری بابوریکو (روسیه) 3- کوپانی لازلو (مجارستان) و گئورگی تسوپوراشویلی (گرجستان)
کشتی در بهترین شرایط است
پس از قهرمانی تیم ملی امید کشتی فرنگی ایران در جهان، حسن رنگرز سرمربی تیم در جمع کشتی‌گیران حاضر شد و گفت: بهترین مقطع زمانی است تا شما بتوانید از آن استفاده لازم را ببرید. استانداردترین کمپ را دارید که تمام دنیا حسرت آن را می‌خورند. تورنمنت، اردو و برنامه فنی نیست که مدنظر من باشد و به علیرضا دبیر گفته باشم و او با آن مخالفت کرده باشد.
وی بیان کرد: کدام فدراسیون می‌تواند یک، ۵ و ۶ میلیارد جوایز بدهد و چطور ما به آلبانی آمده‌ایم و با هزینه‌های بالای دلاری آب از دل کسی تکان نخورد. بهترین مقطع زمانی است برای آنکه زندگی خودتان را متحول کنید و مدالتان را کسب کنید. من نایب‌رئیس فدراسیون بودم یک زمانی حسرت آب معدنی و چسب را می‌خوردم و می‌دانم که با هزینه امروز، سپری کردن آن سخت است.
سرمربی تیم ملی کشتی فرنگی ادامه داد: علیرضا دبیر تکلیف کرد که باید ۵۰ درصد تیم مدال طلا بگیرد و همین جا باید بگویم که دانیال سهرابی یک لحظه غفلت نمی‌کرد و یا حتی علی اسکو یک لحظه گرفتار نمی‌شد ما می‌توانستیم در ۹ وزن به ۵ مدال طلا برسیم. در این مسابقات تجربه نشان داد که حضور در تورنمنت‌های خارجی چه میزان در موفقیت فرنگی‌کاران تاثیرگذار است چرا که اگر یاسین یزدی تجربه این رویدادها را داشت چه بسا می‌توانست ما را در وزن ۸۲ کیلوگرم صاحب مدال کند. 
مسابقات جهانی زیر ۲۳ سال جهان در کشتی آزاد نیز از دیروز آغاز شد و در روز نخست رقابت‌های اوزان 61، 74،86، 92 و 125 کیلوگرم برگزار شد. بلافاصله پس از مسابقات کشتی آزاد، رقابت‌های قهرمانی جهان در اوزان غیرالمپیکی آغاز می‌شود.