کد خبر: ۲۹۸۱۱۴
تاریخ انتشار : ۰۱ آبان ۱۴۰۳ - ۲۰:۲۷
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت:

نوشابه گازدار جذب کلسیم غذا را مختل و زمینه پوکی استخوان را ایجاد می‌کند

 
 
 
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با تاکید بر مصرف کلسیم و ویتامین D 
در رژیم غذایی روزانه، مصرف بی‌رویه نمک و نوشابه گازدار را زمینه‌ساز پوکی استخوان عنوان کرد.
به گزارش وبدا، احمد اسماعیل‌زاده با اشاره به پویش ملی پیشگیری از پوکی استخوان، بر حفظ تراکم استخوان‌ها در طول زندگی تاکید کرد و افزود: برای کمک به قوی نگه داشتن استخوان‌ها و کاهش سرعت کاهش تراکم استخوان، باید ورزش منظم انجام دهید. فعالیت بدنی و ورزش به قوی و سالم ماندن استخوان‌ها در طول زندگی کمک می‌کند.
اسماعیل‌زاده بر حفظ وزن استاندارد تاکید و عنوان کرد: کمبود وزن و لاغری مفرط، ممکن است خطر پوکی استخوان را افزایش دهد. برای مثال، پوکی استخوان در افراد مبتلا به بی‌اشتهایی عصبی شایع‌تر است.
وی با بیان اینکه یک رژیم غذایی سالم با کلسیم و ویتامین D کافی در طول زندگی برای سلامت استخوان مهم است، بر پرهیز از استعمال دخانیات و دوری از مصرف الکل تاکید کرد و گفت: روزانه ۲ تا ۴ سهم از گروه شیر و مواد لبنی که تامین‌کننده بخش عمده کلسیم موردنیاز روزانه است، مصرف کنید. هر سهم از این گروه برابر با یک لیوان شیر یا ماست و یا 45 تا 60 گرم پنیر کم نمک و یا سه چهارم لیوان کشک با غلطت متوسط است. سایر منابع غذایی کلسیم مانند حبوبات، مغزهایی مانند بادام و کنجد و سبزی‌های برگی، مانند انواع کلم را نیز در برنامه غذایی خود بگنجانید.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با بیان اینکه ماهی کیلکا و ساردین نیز از منابع خوب کلسیم محسوب می‌شوند، ادامه داد: مصرف مواد عذایی حاوی منیزیم که در استحکام استخوان‌ها نقش مهمی دارند، مانند بادام زمینی فندق، گردو، نخود، عدس، گوشت بدون چربی، سبزی‌های سبز و انواع ماهی را فراموش نکنید.
اسماعیل‌زاده از مصرف زیاد فسفر موجود در غذاهای فرآیند شده حاوی مواد نگهدارنده، مانند سوسیس و کالباس و نوشیدنی‌های کولادار پرهیز کنید؛ به خصوص نوشابه‌های گازدار به دلیل میزان فسفات بالا جذب کلسیم غذا را مختل کرده و زمینه را برای پوکی استخوان فراهم می‌کند.
وی اظهار داشت: برای جذب کلسیم باید ویتامین D(حدود 400 واحد بین‌المللی در روز) را از نور مستقیم خورشید و منابع غذایی آن (زرده تخم‌مرغ، جگر، ماهی) به دست ‌آورید. مدت زمان استفاده از نور خورشید حدود 10 دقیقه در روز و حداقل دو تا سه بار در هفته است و کافی است که صورت و دست‌ها و بازوها در معرض نور مستقیم آفتاب قرار گیرد، در غیر این صورت روزانه یک مکمل ویتامین D هزار واحدی یا ماهانه یک مکمل 50 هزار واحدی ویتامین دی مصرف کنید.