مصرف شکر و روغن در ایران 1/5 برابر استاندارد جهانی است
وزیر جهاد کشاورزی گفت: بررسی الگوی مصرف دو کالای شکر و روغن نشان میدهد میزان مصرف آنها
یک و نیم برابر سند ملی امنیت غذایی بوده و از استاندارد جهانی بیشتر است.
به گزارش ایرنا، غلامرضا نوری، روز دوشنبه در نخستین همایش ملی اخلاق در کشاورزی و غذا افزود: همه محصولات کشاورزی تولید شده به دست مردم نمیرسد و حدود یک سوم محصولات کشاورزی به هدر میرود و باید با اخلاقیات این چالش اصلاح شود.
او با تاکید بر اینکه باید در فرهنگ مصرف محصولات کشاورزی اخلاقمدارانه رفتار شود، افزود: فرهنگ مصرف
بر پایه اخلاق منجر به استفاده درست از مواد غذایی میشود؛ به طور مثال در دو قلم کالا شکر و روغن به ترتیب یک سوم و ۹۰ درصد وابسته به واردات هستیم.
وزیر جهاد کشاورزی، ادامه این روند را آسیبزا برشمرد و ادامه داد: بررسی الگوی مصرف دو کالای شکر و روغن نشان میدهد میزان مصرف آنها یک و نیم برابر سند ملی امنیت غذایی بوده و از استاندارد جهانی بیشتر است.
نوری، آثار این مصرف بیرویه را انواع بیماری دیابتی، قلبی و عروقی و هزینههای بالا در این بخش دانست و افزود: این چالش با ابزار اخلاق قابل رفع است که میتوان این مهم را در بخش منابع پایه آب و خاک تعمیم داد. همچنین علاوهبر هزینهکرد سنگین در تامین ارز واردات، هزینه کرد خانوار نیز فشاری بر اقتصاد است.
او با اشاره به حق و حقوق کشاورزان، اظهار داشت: همه وظایف عدالت اجتماعی و حق را از کشاورزان نباید انتظار داشت. کشاورزان هم دارای حقوق اجتماعی هستند که این امر باید مورد توجه قرار بگیرد.
وزیر جهادکشاورزی تصریح کرد: همچنین چالشهای زیست محیطی فعلی و تغییرات اقلیمی ویرانگر امروز ناشی از نبود اخلاقیات در عملکرد ما انسانها است. ضمن اینکه در حوزه سلامت غذایی، تکلیف اخلاقی داریم و ضرورت دارد بر مبنای اخلاق فرهنگسازی کنیم.