کد خبر: ۲۹۷۹۴
تاریخ انتشار : ۲۷ آبان ۱۳۹۳ - ۲۰:۰۰
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان:

کشاورزی خوزستان نباید فدای تامین برق سایر استان‌ها شود

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان گفت: 98/5 درصد تولیدات محصولات زراعی و باغی در استان وابسته به آب است.

 اهواز- خبرنگار کیهان:

کیخسرو چنگلوایی در نشست خبری با خبرنگاران اظهار کرد: امسال قرار بود 741 هزار هکتار از اراضی استان به کشت پاییزه اختصاص یابد اما با وجود این که امسال سالی بحرانی از نظر بارندگی نیست برای نخستین‌بار با پدیده نامیمون قطع آبیاری در بعضی از حوزه‌ها نظیر کرخه و مارون مواجه شدیم که در سال‌های گذشته سابقه نداشته است.
وی با بیان اینکه به دلیل نبود آب کشت یک هزار و 500 هکتار چغندر قند در حوزه آب‌ریز مارون انجام نشده است، گفت: همچنین در این حوزه سطح زیرکشت کلزا نیز کاهش شدیدی پیدا کرده است.
مدیر کل جهاد کشاورزی خوزستان تصریح کرد: برخی از کشاورزان ما در شهرستان حمیدیه به دلیل کمبود آب ناچار شدند از زه آب برای آبیاری اراضی خود استفاده کنند و کم‌آبی و شوری آب به بخش نخیلات ما نیز خسارت وارد کرده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان افزود: سازمان آب و برق حداقل آبیاری را 5 نوبت اعلام کرده اما فقط 2 نوبت آب را به کشاورزان اختصاص می‌دهد و تمام آب‌بهاء  را از کشاورزان اخذ می‌کند. چنگلوایی گفت: قطعی آب باعث شده که مراحل تهیه زمین و به تبع آبیاری 200 هزار اراضی کشت پاییزه به تعویق بیفتد و خساراتی به تولید بالقوه محصولات وارد شود. در حال حاضر هنوز شهرستان شادگان فاقد آب است.
وی گفت: تولید کشاورزی خوزستان نباید فدای تامین برق سایر استان‌ها شود. وی افزود: قرار شد 60 درصد آب مورد نیاز کشاورزان حوزه کرخه و مارون تامین شود که جهاد کشاورزی با این موضوع موافقت نکرد. از سوی دیگر با تخصیص 80 درصدی آب اراضی این حوزه موافقت شد اما امور آب سازمان آب و برق خوزستان اعلام کرد که تخصیص آب به میزان 60 درصد است و توان تامین آب بیش از این را ندارد. و این سازمان با تخصیص 60 درصدی آب می‌خواهد به گفته وزارت نیرو صحه بگذارد.
چنگلوایی بیان کرد: در حال حاضر در حوزه کرخه و مارون 12 شهر استان از جمله رامهرمز، ماهشهر، بهبهان، شادگان، هویزه، گمبوعه و حمیدیه به دلیل مشکل آب در شرایط بحرانی قرار دارند.
وی گفت: در حال حاضر با کمبود شدید آب کشاورزی مواجهیم اما اگر پروژه کوهرنگ 3 به بهره‌برداری برسد باید فاتحه کشاورزی خوزستان را بخوانیم.