اقتصاد و شرایط بد معیشتی بزرگترین دغدغه مردم آمریکا از نگاه «سی بیاس»
شبکه آمریکایی با اعلام اینکه «اقتصاد» و مسائل معیشتی اولویت اصلی مردم آمریکا در رای دادن به نامزدهای انتخاباتی خواهد بود، نوشت: «بر خلاف ارزیابیهای کارشناسان، مردم آمریکا نمره منفی به شرایط اقتصاد میدهند.»
دو هفته تا انتخابات ریاست جمهوری آمریکا زمان بیشتر باقی نمانده است(15 آبان ماه) و نظرسنجیها نشان میدهد که «هریس» و «ترامپ» بسیار نزدیک به هم هستند و پیشبینی نتیجه انتخابات کار دشواری است. واشنگتن پست نیز در این رابطه نوشته است نظرسنجیها حاکی از رقابت تنگاتنگ ترامپ و کاملا هریس است و نگرانیها میان دموکراتها در سرتاسر آمریکا بالا گرفته و تنها اوباما نیست که تا این اندازه از آمدن ترامپ وحشت دارد. اوباما اکنون تنها چند هفته مانده تا انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، سفر به ایالتهای کلیدی و در نوسان را آغاز کرده و رای دهندگان را تشویق و توصیه میکند تا به هریس رای دهند. وی به ویژه در پنج روز گذشته با سفر به چهار ایالت، نبرد را در میدان مبارزات انتخاباتی برای نامزد حزب دموکرات تشدید کرده است.
از آن سو اقتصاد همواره در آمریکا اولویت اول مردم این کشور برای گزینش مقامات سیاسی بوده است. در این دوره نیز گزارش رسانههای این کشور نشان میدهد که همچنان این قاعده برقرار است. با این وجود شکافی بزرگ بین نظر کارشناسان و نظر مردم درباره اقتصاد آمریکا وجود دارد. در حالی که شاخصهای رسمی از وضعیت مطلوب اقتصاد خبر میدهند اما نظرسنجیها نشان میدهد که مردم نظر دیگری دارند.
«سیبیاس نیوز » دیروز در این باره نوشت: «در حالی که کمتر از سه هفته تا انتخابات ریاست جمهوری آمریکا باقی مانده، میلیونها آمریکایی میگویند اقتصاد اولویت اصلی آنها در تصمیم گیری برای رای دادن است. با وجود آنچه که تحلیگران شرکت مشاورهای اکسفورد اکونومیکس، درباره مقاوم بودن بازار کار و فقدان شکاف در مصرف کنندگان آمریکایی به سرمایهداران اطمینان دادهاند، بسیاری از مردم این ارزیابی را مضحک میدانند و نظرسنجی سیبیاس نشان میدهد که از هر ۱۰ آمریکایی، ۶ نفر میگویند وضعیت اقتصادی کشورشان «بسیار بد» یا «نسبتا بد» است. نظرسنجی از رای دهندگان واجد شرایط در بازه زمانی ۸ تا ۱۱ اکتبر (۲۰-۱۷ مهر) حکایت از آن دارد که از هر ۱۰ آمریکایی تنها یک نفر اقتصاد کشورش را در وضعیت «بسیارخوب» توصیف میکند. این در حالی است که نظرسنجی گالوپ نشان میدهد حدود ۵۲ درصد آمریکاییها میگویند که وضعیت اقتصادی خانواده آنها امروز نسبت به چهار سال پیش بدتر شده است.
این رسانه آمریکایی اختلاف بین ارزیابی اقتصاددانان و مردم آمریکا از وضعیت اقتصادی این کشور را بازتاب چند عامل از جمله بالابودن قیمتها با وجود کاهش شدید آن بعد از دوران همهگیری کرونا و رسیدن آن به سطح عادی دانست و نوشت: «عامل دوم این است که اقتصاددانان در ارزیابی اقتصاد ۲۹ تریلیون دلاری به برخی معیارهای گستردهتر از جمله تولید ناخالص داخلی، شاخص قیمت مصرفکننده و نرخ بیکاری تکیه میکنند.»
«سیبیاس» نیوز در بیان توضیح تفاوت نظر کارشناسان با نظر تودههای مردم درباره وضعیت اقتصادی آمریکا مینویسد: «دادههای اقتصادانان حتی زمانی که با نظرسنجیها درباره اعتماد مصرفکنندگان و سایر ابزارهای ارزیابی احساسات عمومی سنجیده میشود در برگیرنده واقعیاتهای مالی ظریفتری که خانوارها با آنها مواجه هستند، نیست. برداشت بسیاری از آمریکاییها از وضعیت اقتصادیشان کمتر براساس نوسانات نرخ رشد اقتصادی یا شاخصهای ماهیانه درباره نرخ اشتغال است و دست و پنجه نرم کردن روزانه آنها با هزینه غذا و اجاره خانه یا مراقبتهای بهداشتی، تصور آنها از اقتصاد را میسازد.»
این رسانه در تشریح یکی دیگر از عوامل اختلاف نظر ارزیابی مردم و کارشناسان از وضعیت اقتصادی مردم نوشت: «نابرابری فزاینده در کسب ثروت و درآمد نسلهای متوالی در آمریکا را در مقابل بحرانهای اقتصادی آسیبپذیر کرده و رسیدن به نقاط عطف مالی سنتی مانند داشتن خانه را دشوارتر کرده است.»
در نهایت این که نظرسنجیها نشان میدهند که دو قطبی شدن سیاست در آمریکا، به شکل قابل توجهی در شکلدهی به دیدگاههای مردم از وضعیت اقتصادی کشورشان نقش دارد. در چنین فضائی اختلافات شدید درباره اینکه وضعیت اقتصاد روی کاغذ چگونه است و مردم واقعا چه تجربهای دارند نه تنها عجیب نیست بلکه شاید اجتنابناپذیر باشد.