پوتین در اندیشه نظم جدید جهانی
سرویس خارجی-
رئیس سرویس اطلاعات خارجی آلمان ضمن اذعان به برتری نظامی روسیه، گفت که هدف نهائی پوتین ایجاد چنددستگی در ناتو است و میخواهد «نظم جهانی» کنونی را تغییر دهد.
جنگ اوکراین همچنان ادامه دارد و اروپا و آمریکا ناامیدانه همچنان به کمکهای تسلیحاتی خود به اوکراین ادامه میدهند. در این میان به نظر میرسد برای تداوم کمکها ناتو نیاز به «شیطانسازی» از روسیه دارد. ناتو روسیه را به عنوان «تهدید شماره یک» در نظر گرفته است و مقامات ناتو همواره هشدار میدهند که پوتین به دنبال نابودی نظم غربی و جایگزینی آن با نظم مطلوب خود است. در همین راستا رئیس سرویس اطلاعات خارجی آلمان نیز روز دوشنبه خطاب به قانونگذاران در پارلمان آلمان (بوندستاگ) هشدار داد که روسیه در اندیشه تاسیس یک نظم جدید جهانی است. طبق نوشته راشاتودی «برونو کاهل» گفت: «روسیه طی درگیری با اوکراین از نظر هزینههای نظامی از کشورهای اروپایی جلو زده است. رئیسجمهور روسیه به محک زدن خطوط قرمز غرب و تشدید تنشها ادامه خواهد داد. رویارویی مستقیم نظامی با ناتو نیز به گزینهای برای مسکو بدل شده است... هدف نهائی رئیسجمهور روسیه این است که ایالات متحده را از اروپا خارج کند و ناتو را به مرزهای اواخر دهه ۱۹۹۰ بازگرداند. مسکو همچنین به دنبال تشکیل یک حوزه نفوذ و ایجاد نظم جهانی جدید است.»
پیام هشدار دبیرکل ناتو به پوتین
همزمان دبیرکل جدید ناتو هم در نخستین دیدارش با هیئت اوکراین در این ائتلاف که با هدف ایجاد هماهنگی کمکهای نظامی از آمریکا ایجاد شده، گفت ناتو از تهدیدهای روسیه نمیترسد و به حمایت قوی خود از کیف ادامه میدهد. «مارک روته» گفت: «پیام به ولادیمیر پوتین این است که ما به کارمان ادامه میدهیم و هر آنچه را که لازم است انجام میدهیم تا مطمئن شویم که پوتین راه به جایی نمیبرد و این اوکراین است که پیروز میشود.»
به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، وی در جریان بازدید از پایگاه آمریکایی در ویسبادن آلمان که میزبان مقر هیئت جدید ناتو به نام «مرکز آموزش و کمک امنیتی ناتو به اوکراین» است درباره کمکرسانی تدریجی غربیها به کیف هم صحبت کرد. به نظر میرسد که تشکیل این گروه اقدامی با هدف تضمین مکانسیم کمکرسانی در برابر بازگشت احتمالی دونالد ترامپ به کاخ سفید است.
مجارستان: به اوکراین کمک نمیکنیم
خبر دیگر این که «پیتر سیجارتو» وزیر خارجه مجارستان در اظهاراتی تاکید کرد: «اکنون که به اعضای اتحادیه اروپا این حق انتخاب داده میشود که به صورت داوطلبانه برای ارائه کمکهای نظامی به اوکراین مشارکت کنند، اعلام میکنیم که ما در ارسال کمکهای داوطلبانه نظامی به اوکراین مشارکت نخواهیم کرد.» به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری تاس، وزیر خارجه مجارستان پس از حضور در نشست وزرای خارجه اتحادیه اروپا در لوکزامبورگ به خبرنگاران، گفت: «تا زمانی که همه اعضا ملزم به پرداخت سهمیه خود به صندوق تسهیلات صلح اروپا بودند و سران اتحادیه اروپا میخواستند از محل منابع این صندوق برای ارسال کمکهای نظامی به اوکراین استفاده کنند، ما به ناچار با این موضوع مخالفت میکردیم.»