kayhan.ir

کد خبر: ۲۹۷۶۰۷
تاریخ انتشار : ۲۴ مهر ۱۴۰۳ - ۲۰:۲۷
رئیس مرکز آمار و فناوری قوه قضائیه:

فرآیند زمانی توقیف اموال محکومان از 400 روز به ۴ دقیقه کاهش یافت

 
 
 
رئیس مرکز آمار و فناوری قوه قضائیه گفت: با استفاده از سامانه هوشمند استعلامات مالی، قاضی تمامی اموال محکوم‌علیه را برخط دریافت و برخط هم بلافاصله آن را توقیف می‌کند.
به گزارش خبرگزاری میزان، محمد کاظمی‌فرد در جلسه‌ای که با حضور مدیران شرکت‌های دانش‌بنیان و برخی محققین در حوزه هوش مصنوعی برگزار شد، گفت: از سال‌های قبل در دستگاه قضائی در سامانه‌ها یک‌سری از فعالیت‌ها در حوزه هوشمندسازی و خودکارسازی انجام شده است که از آن می‌توان به فرآیند سابقه‌یابی خودکار اشاره کرد که بانک وسیعی از سوابق افراد در آن وجود دارد و قاضی در هر مرحله‌ای می‌تواند به صورت خودکار و هوشمند سوابق فرد برای اتخاذ تصمیم در اختیار داشته باشد.
کاظمی‌فرد با اشاره به فرآیند احراز هویت افزود: پایه و اساس تمامی احراز هویت‌ها با استفاده از هوش مصنوعی است که ما در ثبت ثنا نیز از این فناوری استفاده می‌کنیم. سال گذشته دومیلیون نفر از طریق این فرآیند توانستند ثنای خود را دریافت کنند.
وی ادامه داد: سامانه هوشمند استعلامات مالی یکی دیگر از فناوری‌ها در حوزه هوش مصنوعی است که به وسیله آن قاضی تمامی اموال محکوم‌علیه از قبیل اطلاعات بانکی، ملکی، پلاک انتظامی را برخط دریافت و برخط هم بلافاصله آن را توقیف می‌کند که سابق این عملیات دستی انجام می‌شد و فرآیند آن بیشتر از ۴۰۰ روز به طول می‌انجامید که اکنون با این فناوری کمتر از ۴ دقیقه این امکان فراهم می‌شود.
رئیس مرکز آمار و فناوری قوه قضائیه با اشاره به سامانه اطلاعات مؤثر افراد گفت: در این سامانه امکان شناسایی افرادی که پرونده‌ای ندارند، اما به بهانه‌های مختلفی به صورت ممتد همچون شهادت در دستگاه قضائی حضور پیدا می‌کنند، وجود دارد که این‌گونه شاهدان حرفه‌ای شناسایی می‌شوند. 
کاظمی‌فرد درباره اتاق پایش بیان داشت: کلیه تصمیم‌گیری‌های مقامات عالی قضائی و همچنین الگو‌های پایش شکل‌گیری جرایم در این اتاق انجام می‌شود.
وی در مورد حوزه اعتبارسنجی نیز گفت: سامانه اعتبار معاملات یکی دیگر از اتفاقات مهم در حوزه هوش مصنوعی و کمک آن به دستگاه قضائی است چرا که در این سامانه ۱۱ ویژگی بررسی و در اختیار افراد و سکو‌های پرداخت قرار می‌گیرد.
در ادامه این جلسه مدیران شرکت‌های دانش‌بنیان به معرفی خدمات خود در حوزه هوش مصنوعی و خدمات ویژه مورد ارائه در حوزه قضائی پرداختند.