kayhan.ir

کد خبر: ۲۹۷۵۷۹
تاریخ انتشار : ۲۳ مهر ۱۴۰۳ - ۲۱:۳۱
پزشکیان در دیدار معاون نخست‌وزیر آذربایجان تاکید کرد

از برقراری مسیرهای ریلی و بزرگراهی میان دو کشور استقبال می‌کنیم

رئیس‌جمهور گفت: از برقراری مسیرهای ریلی و بزرگراهی میان دو کشور ایران و آذربایجان استقبال می‌کنیم و همچنین خواهان تداوم و گسترش همکاری‌ها در زمینه‌های انرژی و کشاورزی هستیم و به آنچه در این زمینه‌ها توافق شده، پایبندیم.
 
 
 
 
مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهوری اسلامی ایران در دیدار «شاهین مصطفی» معاون نخست‌وزیر جمهوری آذربایجان بر اهمیت گسترش همکاری‌های مشترک بین دو کشور تأکید کرد.
وی در این دیدار با اشاره به اشتراکات تاریخی و فرهنگی دو کشور، گفت: شما برادران ما هستید و گسترش روابط دو کشور برای ما ارزش بسیاری دارد. پزشکیان بر احترام به تمامیت ارضی جمهوری آذربایجان تأکید کرد و اظهار داشت: معتقدیم حق حاکمیت هیچ کشوری نباید نادیده گرفته شود، از سوی دیگر باز شدن پای کشورهای دیگر به منطقه را به صلاح کشورهای این منطقه نمی‌دانیم، چرا که باور داریم با همکاری یکدیگر می‌توانیم امنیت و مسائل مرتبط به خود را حل کنیم و این سیاست اصولی دولت جمهوری اسلامی ایران است که همواره بر آن تأکید داشته و داریم.
رئیس‌جمهور همچنین با تأکید بر ضرورت تسریع در اجرای تفاهمات میان دو کشور، افزود: در دیدار با مقامات سایر کشورهای همسایه و کشورهای اسلامی منطقه هم تأکید کرده‌ام که باید امکانی را فراهم کنیم تا ارتباطات و مراودات میان مردم تسهیل شود. در همین راستا از تمام پروژه‌هایی که ارتباطات میان کشورهای اسلامی را بیش از پیش توسعه دهد، استقبال می‌کنیم.
پزشکیان تاکید کرد: برای تقویت و ارتقای امنیت، برقراری آرامش و ارتباط بین کشورها، نیازی به دیوارکشی در مرزها نیست، بازارهای کشورهای اسلامی باید به روی یکدیگر باز باشد و تجار به راحتی با هم کار کنند. رئیس‌جمهور در ادامه بر ارتقای سطح همکاری‌ها میان دو کشور تأکید کرد و گفت: از برقراری مسیرهای ریلی و بزرگراهی میان دو کشور استقبال می‌کنیم و همچنین خواهان تداوم و گسترش همکاری‌ها در زمینه‌های انرژی و کشاورزی هستیم و به آنچه در این زمینه‌ها توافق شده، پایبندیم.
وی در این دیدار با اشاره به رسیدگی‌های قضائی به پرونده فرد حمله‌کننده به سفارت جمهوری آذربایجان، گفت: این موضوع را تا اجرای کامل روندهای قانونی دنبال می‌کنیم.
«شاهین مصطفی» معاون نخست‌وزیر جمهوری آذربایجان نیز در این دیدار ضمن اعلام آمادگی کشورش برای گسترش روابط با جمهوری اسلامی ایران افزود: به نمایندگی از رئیس‌جمهور آذربایجان اعلام می‌کنم که خواهان گسترش روابط با ایران در زمینه‌های اقتصادی، تجاری، خطوط سوآپ انرژی، فرهنگی، ترانزیت و تکمیل و توسعه خطوط جاده‌ای و ریلی مشترک، امنیتی و دفاعی است و برای روابط خود با ایران اهمیت زیادی قائل هستیم.
وی با بیان اینکه الهام علی‌اف، رئیس‌جمهوری آذربایجان خواهان تقویت آرامش و تثبیت صلح در منطقه است، اظهار داشت: ما نسبت به هیچ کشوری ادعای ارضی نداریم و متقابلا ادعای هیچ کشوری علیه تمامیت ارضی خود را نمی‌پذیریم و معتقدیم مسائل و مشکلات منطقه باید از طریق مذاکره میان کشورهای منطقه حل و فصل شود.شاهین مصطفی با اعلام آمادگی کشورش برای تداوم همکاری‌های گسترده با ایران و اجرائی شدن تفاهم‌نامه‌های قبلی، به برگزاری نشستی بین‌المللی در باکو با موضوع تغییرات اقلیمی در آینده نزدیک اشاره کرد و از پزشکیان برای شرکت در این نشست دعوت به عمل آورد.
بررسی راهکارهای برقراری آتش‌بس
 میان حزب‌الله لبنان و رژیم صهیونیستی
در مکالمه با رئیس‌جمهور فرانسه
رؤسای جمهور دو کشور جمهوری اسلامی ایران و فرانسه در این مکالمه تلفنی همچنین راهکارهای توقف درگیری و برقراری آتش‌بس میان حزب‌الله لبنان و رژیم صهیونیستی را مورد بررسی قرار دادند.
پزشکیان در این مکالمه با تاکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران همواره خواستار منطقه‌ای امن و به دور از جنگ و ناآرامی بوده و از آتش‌بس و توقف جنگ و درگیری استقبال کرده است، افزود: ما حتی در جریان ترور ناجوانمردانه شهید هنیه در تهران توسط رژیم صهیونیستی با وعده آتش‌بس سران کشورهای غربی و به امید جلوگیری از کشته شدن انسان‌های مظلوم و بی‌گناه، مدتی خویشتن‌داری کردیم، اما صهیونیست‌ها با تشدید بمباران و جنایت در غزه و گسترش آن به لبنان نشان دادند به هیچ چارچوب انسانی و قوانین بین‌المللی پایبندی ندارد.
وی در ادامه با تاکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران از هر پیشنهادی برای ایجاد آرامش و صلح و ثبات در منطقه استقبال و پشتیبانی خواهد کرد، از رئیس‌جمهور فرانسه خواست به اتفاق سران دیگر کشورهای اروپایی به تلاش‌ها برای وادار کردن رژیم صهیونیستی به توقف نسل‌کشی و جنایات در غزه و لبنان ادامه دهند.
رئیس‌جمهور همچنین مواضع اخیر دولت فرانسه در محکومیت اقدامات رژیم صهیونیستی در لبنان و توقف ارسال سلاح به این رژیم را مثبت ارزیابی کرد.
روز استاندارد فرصتی برای درک اهمیت نظام استاندارد در افزایش کیفیت محصولات
 و کسب رضایت مردم است
علاوه‌بر اینها، مسعود پزشکیان با صدور پیامی به مناسبت روز جهانی استاندارد تصریح کرد: بی‌شک نظام استاندارد در ارتقای کیفیت زندگی و رفاه مردم، تأمین منافع ملی و ارتقای توان رقابتی تولیدات ملی و تحقق برنامه‌های توسعه به‌ویژه تحقق اهداف سند چشم‌انداز و ترویج فرهنگ استاندارد، نقش بسیار مؤثر و اساسی داشته و می‌تواند بسترهای مناسبی را برای توسعه کشور فراهم سازد.
متن پیام رئیس‌جمهور به شرح زیر است؛
بسمه تعالی
استاندارد، حاصل تلاش و خرد جمعی نخبگان و متخصصان در پاسخ به نیازهای اجتماع است. این مهم، ترسیم‌کننده ابعاد زندگی مطلوب و ایمن در عرصه‌های مختلف بوده و بسترساز تحقق بسیاری از اولویت‌های بشر نظیر تأمین تغذیه سالم، محیط زیست پاک، صیانت از سرمایه‌های انرژی، کیفیت محصولات، بهره‌وری و اثربخشی کار و فعالیت و در یک کلام زندگی سالم و ایمن است.
بی‌شک نظام استاندارد در ارتقای کیفیت زندگی و رفاه مردم، تأمین منافع ملی و ارتقای توان رقابتی تولیدات ملی و تحقق برنامه‌های توسعه به‌ویژه تحقق اهداف سند چشم‌انداز و ترویج فرهنگ استاندارد، نقش بسیار مؤثر و اساسی داشته و می‌تواند بسترهای مناسبی را برای توسعه کشور فراهم سازد.
دولت وفاق ملی، اولویت دادن به مردم و کسب رضایت آنان را در بخش‌های مختلف یک اصل محوری می‌داند و در این چارچوب، از نظام استاندارد انتظار دارد با نقش‌آفرینی فعالانه در بهبود کیفیت کالاها و خدمات بتواند در ارتقای سطح زندگی آحاد جامعه نقش متمایز و واقعی خود را ایفا کند.
روز جهانی استاندارد امسال که در ایران عزیز ما با شعار «استانداردها؛ مشارکت مردمی؛ جهش تولید و توسعه اقتصادی» نامگذاری شده است، فرصت مغتنمی برای بازبینی و ارزیابی فعالیت‌ها در جهت افزایش آگاهی و درک بهتر نسبت به اهمیت و جایگاه نظام استاندارد به منظور بهبود فضای کسب و کار، افزایش کیفیت محصولات و سلامت زندگی و در نهایت کسب رضایت مردم است.
اینجانب با قدردانی از همه شرکت‌کنندگان محترم و دست‌اندرکاران برگزاری این مراسم علمی، روز جهانی استاندارد را به همه اعضای خانواده بزرگ و خدوم نظام استاندارد ایران اسلامی تبریک و تهنیت می‌گویم و برای همگان آرزوی توفیق و سربلندی دارم.
ابلاغ قانون موافقت‌نامه تجارت ترجیحی 
بین ایران و اندونزی
همچنین مسعود پزشکیان در اجرای اصل یکصد و بیست و سوم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران «قانون موافقت‌نامه تجارت ترجیحی بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت جمهوری اندونزی» را که در جلسه علنی روز سه‌شنبه سوم مهرماه 1403 مجلس شورای اسلامی تصویب و در تاریخ 11 مهر 1403 به تایید شورای نگهبان رسیده، جهت اجرا به وزارت صنعت، معدن و تجارت و وزارت امور خارجه ابلاغ کرد.
در ساختن مدرسه برای دانش‌آموزان مناطق محروم
از کارگری هم ابایی نداریم
خبر دیگر اینکه، رئیس‌جمهور در جلسه طرح ویژه «محرومیت‌زدایی از فضاهای آموزشی» پس از شنیدن گزارش تفصیلی وزیر آموزش و پرورش از آخرین وضعیت فضاهای آموزشی به‌ویژه در نقاط محروم کشور و همچنین نظام سیاست‌گذاری برای ساماندهی مدارس کانکسی، مدارس سنگی، مدارس با تراکم بالای 35 نفر، مناطق با فضای آموزشی متوسط کمتر از 3 متر و پروژه‌های نیمه‌تمام  و مدارس در حال احداث، محرومیت‌زدایی از فضاهای آموزشی کشور را مستلزم تغییر رویکرد و عملکرد مدیران دانست و گفت: ما معتقدیم آینده کشور از مدارس رقم خواهد خورد اگر بتوانیم با ایجاد فضای مناسب آموزشی برای همه دانش‌آموزان در اقصی‌نقاط کشور و همچنین تغییر شیوه‌های منسوخ آموزش، عدالت آموزشی را محقق کنیم، علاوه‌بر اینکه دنیا و آخرت خود را آباد می‌کنیم، آینده کشور را نیز تضمین خواهیم کرد.
پزشکیان با تکیه‌بر 4 اصل عدالت، روابط بین بخشی، مشارکت مردمی و تکنولوژی مناسب، بر ضرورت ایجاد ساختار استانی، شهرستانی، شهری و بخشی برای تحقق این طرح تأکید و تصریح‌ کرد: در بخش روابط بین‌بخشی بهره‌گیری از ظرفیت مسئولان استانی، امامان جمعه، شوراهای شهر، شهرداری‌ها و حتی مدیران و معلمان مدارس بسیار مؤثر و حائز اهمیت است، در این راستا دولت استانداران را مکلف به حمایت از این طرح و تجمیع ظرفیت‌ها خواهد کرد و مسئولین استانی و مدیران مناطق آموزشی هر کدام به سهم خود باید مسئولیتی در این زمینه به عهده بگیرند.
وی در ادامه استفاده بهینه از مشارکت عمومی در کنار کمک نهادهای حمایتی نظیر بسیج سازندگی، بنیاد برکت، بنیاد علوی و سایر دستگاه‌ها را از دیگر راهکارهای مؤثر در تحقق این طرح برشمرد و افزود: استفاده از کمک مردم و مشارکت عمومی علاوه‌بر تسریع در پیشبرد کارها، موجب تقویت سرمایه اجتماعی برای نظام و کشور خواهد شد چرا که مردم خود را در ساختن و آبادانی کشور سهیم می‌دانند.
رئیس‌جمهور همچنین بر ضرورت ایفای «مسئولیت اجتماعی» دستگاه‌های اجرائی مختلف، شرکت‌های بزرگ دولتی و خصوصی و انبوه‌سازان در تأمین مالی این طرح تأکید و گفت‌: رصد روزانه اجرای طرح با هدف بررسی میزان هماهنگی دستگاه‌ها و پیشرفت کار بر اساس جدول زمان‌بندی حداکثر یکساله از دیگر الزامات اجرای این طرح است.
پزشکیان همچنین با بیان اینکه مشروط کردن تحقق چنین طرح‌هایی به تأمین بودجه و اعتبارات دولتی منجر به نتیجه نخواهد شد و به ثمر نخواهد رسید، تأکید کرد: تحقق عدالت آموزشی نیازمند تغییر نگاه و عملکرد مدیران است و با پشت میز‌نشینی محقق نخواهد شد، همه مدیران باید آستین خود را بالا بزنند، ما نیز در ساختن مدرسه برای دانش‌آموزان مناطق محروم از کارگری کردن هم ابایی نداریم و اگر چنین نگاهی در مدیران ما نهادینه شود کارهای بسیار بزرگی رقم خواهد خورد.
برگزاری دومین جلسه
 بررسی لایحه بودجه سال 1404 کل کشور
گفتنی است، دومین جلسه بررسی لایحه بودجه سال 1404 کل کشور به ریاست پزشکیان و با حضور اعضای کابینه برگزار شد.
در این جلسه تبصره‌های لایحه بودجه سال آینده با حضور وزرا و اعضای کابینه دولت مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
جلسات رسیدگی به لایحه بودجه عصر دیروز، در دو نوبت دیگر ادامه یافت.