kayhan.ir

کد خبر: ۲۹۷۵۶۲
تاریخ انتشار : ۲۳ مهر ۱۴۰۳ - ۲۱:۱۳
با وجود تشدید جنایت‌ها علیه مردم غزه و لبنان

۵ کشور منطقه تجارت خود با رژیم صهیونیستی را افزایش داده‌اند

 
 
 
باوجود خشم جامعه عربی از جنگ ویرانگر غزه، براساس اطلاعات رسمی اسرائیل، ۵ کشور عربی در دوران جنگ غزه، تجارت خود را با اشغالگران صهیونیست چند برابر افزایش دادند.
به گزارش خبرگزاری فارس، در طول یک سال اخیر، حکام عرب که در برابر فریاد کمک‌خواهی برادران مسلمان خود در غزه دست بسته نشسته‌اند،‌ صادرات غذا و سایر کالاها به‌ سرزمین‌هایی اشغالی را بیشتر کردند.
بر اساس داده‌های اداره مرکزی آمار رژیم صهیونیستی، مجموع مبادلات تجاری کشورهای عربی سازشگر با اسرائیل در ماه‌های جنگ نسبت به قبل افزایش یافته و حجم مبادلات با اسرائیل به چهار میلیارد دلار رسیده است،‌ به‌ گونه‌ای که برخی از آنها حجم تجارت خود را در طول جنگ نسبت به قبل از آن دو برابر کردند.
داده‌های مربوط به صادرات اعراب به اسرائیل نشان می‌دهد که امارات متحده عربی به‌تنهائی 81 و چهار دهم درصد از حجم کل صادرات کشورهای عربی به اسرائیل در طول جنگ را به خود اختصاص داده است و پس از آن مصر، اردن، مغرب و بحرین قرار دارند.
 داده‌ها نشان می‌دهد حجم تجارت بین مصر و اسرائیل نیز در طول جنگ، بالاترین میزان در یک دهه اخیر بوده است.
داده‌های اخیر در مورد تجارت اعراب با اسرائیل در طول جنگ نشان می‌دهد که کشورهای عربی صادرات و واردات (یا یکی از آنها) با اسرائیل را در ماه‌های جنگی که در هفتم اکتبر ۲۰۲۳ آغاز شد افزایش داده‌اند تا معلوم شود روابط اقتصادی کشورهای سازشگر عربی با اسرائیل تحت‌تأثیر خشم جامعه ملت‌های عربی از تداوم تجارت با رژیم اشغالگر قرار نگرفته است.
این داده‌ها توسط اداره مرکزی آمار اسرائیل صادر شده و به حجم صادرات و واردات بین اسرائیل از یکسو و امارات، مصر، اردن، مغرب و بحرین از سوی دیگر از اکتبر ۲۰۲۳ تا پایان آگوست ۲۰۲۴ (مهر سال قبل تا شهریور ماه امسال) اشاره دارد.
آمارهای رسمی اسرائیل نشان می‌دهد که ارزش صادرات پنج کشور عربی به اسرائیل به دو میلیارد و ۸۹۷ میلیون دلار رسیده است.
صادرات اعراب به اسرائیل در طول ماه‌های جنگ در مقایسه با مدت مشابه سال‌های ۲۰۲۲ و ۲۰۲۳ (از اکتبر ۲۰۲۲ تا پایان آگوست ۲۰۲۳) که به دو میلیارد و ۷۷۱ میلیون دلار رسیده بوده است، ۱۲۲ میلیون دلار افزایش‌ یافته است.
صادرات اسرائیل به کشورهای عربی در ماه‌های جنگ، یک میلیارد و ۱۰۴ میلیون دلار بوده است، درحالی‌که ارزش صادرات اسرائیل در ماه‌های مشابه سال‌های ۲۰۲۲ و ۲۰۲۳، حدود 923 میلیون دلار بوده است.
 تجارت 2.8 میلیارد دلاری امارات و اسرائیل 
بر اساس اطلاعات اسرائیل، حجم مبادلات تجاری بین امارات و اسرائیل در دوران جنگ اخیر به دو میلیارد و 800 میلیون دلار رسیده است که بیشترین بخش آن را صادرات از امارات به اسرائیل تشکیل می‌دهد.
ارزش صادرات امارات به اسرائیل در طول جنگ بالغ بر دو میلیارد و ۲۸۶ میلیون دلار بوده است که نسبت به مدت مشابه در سال‌های ۲۰۲۲ و ۲۰۲۳ به میزان 122 میلیون دلار افزایش داشته است.
 داده‌ها نشان می‌دهد که امارات متحده عربی تنها کشور عربی است که بیشترین صادرات را در طول جنگ به اسرائیل داشته است. ماه اکتبر ۲۰۲۳ که جنگ در آن آغاز شد، با 135 میلیون دلار کمترین میزان صادرات امارات به اسرائیل را به ثبت رساند، اما با شروع جنگ، صادرات امارات افزایش یافت و در ژانویه ۲۰۲۴ (دی ماه) به اوج خود رسید و به حدود 252 میلیون دلار رسید.
امارات متحده عربی نیز بیشترین حجم واردات اسرائیل به پنج کشور عربی در طول جنگ با غزه، به میزان 516 میلیون دلار را داشته است.
داده‌ها نشان می‌دهد که حجم مبادلات تجاری بین امارات و اسرائیل در طول جنگ غزه، دومین مبادلات بزرگ بین دو طرف از زمان عادی‌سازی روابط بین آنها در سال ۲۰۲۰ است.
بیشترین صادرات 10 ساله مصر به اسرائیل
مصر از نظر ارزش مبادلات تجاری با اسرائیل در زمان جنگ با غزه در جایگاه دوم قرار دارد. ارزش مبادلات تجاری مصر و اسرائیل بالغ بر 548 میلیون دلار بوده است، درحالیکه حجم مبادلات بین دو طرف طی ماه‌های مشابه سال‌های ۲۰۲۲ و ۲۰۲۳، به میزان 326 میلیون دلار بوده است.
داده‌ها نشان می‌دهد که حجم مبادلات تجاری (صادرات و واردات بدون الماس) بین مصر و اسرائیل طی ۱۱ ماه جنگ غزه بالاترین میزان از سال ۲۰۱۴ است.
صادرات مصر به اسرائیل در طول جنگ بالغ بر 193 میلیون دلار بوده است، درحالیکه ارزش صادرات در ماه‌های مشابه سال‌های ۲۰۲۲ و ۲۰۲۳، به میزان 179 میلیون دلار بوده است.
مصر ارزش واردات خود از اسرائیل را در طول جنگ دو برابر کرد و به 355 میلیون دلار رسید که در 10 سال اخیر بی‌سابقه بوده است.
 افزایش واردات اردن از اسرائیل 
اردن از نظر حجم مبادلات تجاری با اسرائیل از در طول جنگ در بین کشورهای عربی در جایگاه سوم قرار گرفت و حجم مبادلات آن با اسرائیل به 399 میلیون دلار رسید که بیشتر آن صادرات از اردن به اسرائیل بود.
درحالیکه ارزش مبادلات بین دو طرف در مدت مشابه سال‌های ۲۰۲۲ و ۲۰۲۳ بالغ بر 474 میلیون دلار بوده است.
اردن واردات خود از اسرائیل را در طول جنگ افزایش داد، زیرا داده‌ها نشان می‌دهد که اردن کالاهایی به ارزش 97 میلیون دلار وارد کرده است که نسبت به ارزش واردات در همان مدت در سال ۲۰۲۲ و ۲۰۲۳ که ۷۲ میلیون دلار بوده‌، 35 افزایش داشته است.
در مورد صادرات، ارزش صادرات اردن به اسرائیل از ابتدای جنگ تا پایان آگوست ۲۰۲۴ بالغ بر ۳۰۱.۶ میلیون دلار است که ۱۰۱.۳ میلیون دلار کمتر از ارزش صادرات اردن به اسرائیل از اکتبر ۲۰۲۲ تا پایان اوت سال ۲۰۲۲ است. زیرا ارزش صادرات در آن مدت: ۴۰۲.۹ میلیون دلار بوده است.
 افزایش 800 درصدی مبادلات بحرین و اسرائیل 
داده‌های رسمی اسرائیل حاکی از چند برابر شدن چشمگیر مبادلات تجاری بین بحرین و اسرائیل در طول جنگ غزه است، زیرا مبادلات در این دوره حدود 792 درصد افزایش ‌یافته است.
مبادلات تجاری بین دو طرف در ماه‌های جنگ به حدود 110 میلیون دلار رسیده است درحالیکه ارزش مبادله در ماه‌هایی مشابه سال‌های ۲۰۲۲ و ۲۰۲۳ تنها 12 میلیون دلار بوده است.
 به این معنی که مبادلات نزدیک به ۹ برابر شده و واردات اسرائیل به بحرین، هم در طول جنگ غزه ۱۶۶ درصد افزایش ‌یافته است.
تحلیل داده‌های مبادلات تجاری بین کشورهای عربی و اسرائیل در زمان جنگ با غزه نشان می‌دهد، بیشترین بخش از این مبادلات توسط «کشورهای سازشگر یعنی امارات، بحرین و مغرب» انجام شده است. اینها کشورهایی هستند که در نیمه دوم سال ۲۰۲۰ با رژیم اشغالگر اسرائیل توافقنامه عادی‌سازی امضا کردند که اسرائیل آن را پیمان آبراهام می‌نامد.
حجم مبادلات تجاری بین این سه کشور و اسرائیل در طول جنگ در مجموع سه میلیارد و ۵۴ میلیون دلار بوده در حالیکه کل حجم مبادلات بین کشورهای سازشگر و اسرائیل به چهار میلیارد دلار رسیده است یعنی این سه کشور حدود 77 درصد از حجم مبادلات تجاری با اسرائیل در زمان جنگ را به خود اختصاص داده‌اند.