زاکانی تشریح کرد
اقدامات شهرداری تهران برای رفع آلودگی هوا
شهردار تهران گفت: سال گذشته تهران تنها ۱۰ روز هوای پاک داشت و ۱۱۹ روز هوا ناسالم و مابقی روزها نیز هوا بین پاک و ناسالم بود.
به گزارش ایسنا، علیرضا زاکانی روز دوشنبه در سومین کنفرانس بینالمللی بهینهسازی مصرف انرژی با اشاره به اهمیت بهینهسازی مصرف انرژی در تهران، اظهار داشت: در شهر تهران مسیری را آغاز کردیم که در افق ۱۰ساله یعنی تا ۱۴۱۰ برنامههایی برای بهینهسازی مصرف انرژی تعریف شده است. برای تحقق این امر سه مسیر کاهش مصرف، تغییر خط مصرف و حرکت در جهت تولید را تعریف کردهایم.
زاکانی با تاکید بر اینکه توسعه ناوگان عمومی از برنامههای مهم مدیریت شهری برای کنترل شدت مصرف سوخت در پایتخت است، افزود: امیدواریم تا سال ۱۴۱۰ بتوانیم با فراهم کردن زیرساختهای لازم به اولویتهای تبیینشده دست یابیم. یک روی سکه آلودگیها موضوع تأمین انرژی برای شهر است، روی دیگر سکه بهینهسازی چگونه زیستن و استفاده از انرژی است؛ به این ترتیب میتوان ضمن حفظ آسایش شهروندان، مشکلات زیستمحیطی را به حداقل رساند.
وی با بیان اینکه توسعه زیرساختهای ناوگان عمومی و کاهش استفاده از خودروهای تکسرنشین در شهر از برنامههای اساسی مجموعه مدیریت شهری برای کنترل شدت مصرف سوخت است، گفت: فاصله میان وضع موجود تا وضع مطلوب، بسیار معنادار است. بهطور مثال در حوزه اتوبوس در سال ۱۴۰۰، تنها هزار و ۸۸۰ اتوبوس تحویل شد که از آن مقدار ۸۶۰ دستگاه فعال در خطوط وجود داشت.
شهردار تهران ادامه داد: این کمبودها در حوزه مترو، تاکسی و ون نیز وجود داشت، لذا تلاش کردیم با برنامهریزی قدرالسهم استفاده شهروندان از وسائط عمومی را از نصاب ۳۰درصدی که وجود داشت، تا ۷۰درصد افزایش دهیم؛ با توسعه ناوگان عمومی میتوانیم شدت مصرف انرژی در تهران، موضوع ترافیک و موضوع آلودگی هوا را سروسامان دهیم.
زاکانی با بیان اینکه تا امروز ۲۹ اصلاح را از ۹۸ اصلاح تقاطع هندسی انجام دادیم، اظهار داشت: طبق برنامهریزیهای انجامشده، ۲۶ اصلاح را نیز امسال انجام خواهیم داد و در سال بعد این موضوع به اتمام میرسد. این امر علاوهبر خدماتی که برای مردم ایجاد میکند، حداقل یکمیلیون لیتر مصرف بنزین در روز را کاهش میدهد.
وی درخصوص اقدامات صورتگرفته برای توسعه مترو افزود: روزی که ما مترو را تحویل گرفتیم، ۱۴۲ ایستگاه داشتیم اما در حال حاضر ۱۵۹ ایستگاه داریم. در آن زمان ۲۵۴ کیلومتر مترو وجود داشت که اکنون به ۳۳۰ کیلومتر رسیده است.