سهم ۸۵ درصدی ارزهای ملی در مبادلات کشورهای مشترکالمنافع
سهم ارزهای ملی در پرداختهای بین کشورهای مستقل مشترکالمنافع (CIS) بیش از ۸۵ درصد شد.
به گزارش ایسنا، ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه اظهار کرد: سهم ارزهای ملی در عملیات تجاری در میان کشورهای مستقل مشترکالمنافع بیش از ۸۵ درصد بوده است.
پوتین گفت: زیرساختهای مالی مقاوم و عاری از نفوذ خارجی با تلاشهای مشترک ایجاد میشوند.
رئیسجمهور روسیه خاطرنشان کرد: استفاده از ارزهای ملی در پرداختهای متقابل در حال گسترش است. سهم آنها در عملیات تجاری در میان شرکتکنندگان کشورهای مستقل مشترکالمنافع در حال حاضر بالای ۸۵ درصد بوده است.
ولادیمیر پوتین افزود: این رقم همچنان در حال رشد است و روند خروج تدریجی واردات با سرعتی بالا پیش میرود و در نتیجه حاکمیت فناوری کشور تقویت میشود.
نشریه بیزنس گزارش کرد، تعامل در چارچوب کشورهای مستقل مشترکالمنافع، اولویت سیاست خارجی روسیه خواهد بود و قرار است همکاری خود را در همه جنبهها تقویت کنیم.
ولادیمیر پوتین اظهار کرد: تولید ناخالص داخلی تلفیقی کشورهای مستقل مشترکالمنافع در نیمه اول سال ۲۰۲۴ به میزان چهار و هفت دهم درصد افزایش یافت.
امسال روسیه ریاست بریکس را برعهده دارد و رهبر روسیه گفت: این گروه اقتصادی شتاب میگیرد و برای بسیاری از کشورها جذاب میشود.
او همچنین تاکید کرد که ایجاد همکاری نزدیک بین بریکس و کشورهای مستقل مشترکالمنافع به نفع همه کشورهای عضو در این دو گروه است.
گفتنی است کشورهای مستقل مشترکالمنافع یا اتحادیه کشورهای مستقل همسود (CIS)، یک سازمان منطقهای بیندولتی در اوراسیا است که پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی در سال ۱۹۹۱، تشکیل شد.
این مجموعه شامل کشورهای جمهوری آذربایجان، ارمنستان، ازبکستان، بلاروس، تاجیکستان، روسیه قرقیزستان، قزاقستان و مولداوی است.