رئیس انجمن چشمپزشکی ایران اعلام کرد
رفع نیاز داخل با موفقیت دانشمندان ایرانی در تولید قرنیه مصنوعی
رئیس انجمن چشمپزشکی ایران گفت: دانشمندان ایرانی در پنج سال اخیر موفق به تولید قرنیه مصنوعی در کشور شدهاند و ما از قرنیههای تولید داخل استفاده میکنیم.
به گزارش تسنیم، محمود جباروند در نشست خبری سیوسومین کنگره سالیانه انجمن چشمپزشکی ایران اظهار داشت: چشمپزشکی در کشور ما از نظر تخصص، مهارت و تجهیزات پزشکی قابل مقایسه با کشورهای پیشرفته جهان است و دسترسی مردم به خدمات تخصصی چشمپزشکی بسیار خوب است.
جباروند افزود: در کشوری مانند کانادا، اگر فردی دچار آب مروارید شود، باید در صف طولانی عمل جراحی قرار بگیرد و دسترسی مردم به فوقتخصصها بسیار محدود و دارای هزینههای گزاف است، اما در کشور ما، با ارزانترین قیمت، بهترین متخصصان که حتی در سطح جهان نیز مطرح هستند، حضور دارند و مردم به آنها دسترسی آسان دارند.
وی ادامه داد: حدود 70درصد از خدمات چشمپزشکی در بخش خصوصی انجام میشود و 30درصد خدمات در بخش دولتی ارائه میگردد، یکی از علل این امر، دشواری کنترل و اداره کردن این حجم مراجعین در مراکز دولتی است.
رئیس انجمن چشمپزشکی ایران با انتقاد از افزایش نرخ ارز تجهیزات چشمپزشکی گفت: متأسفانه با توجه به تغییر نرخ ارز نیمایی، قیمت تجهیزات چشمپزشکی 50درصد افزایش یافته است و خرید و جایگزینی دستگاهها در بخش دولتی و خصوصی بسیار سخت شده است، این موضوع ما را در انجام اعمال جراحی مدرن با دشواری مواجه کرده است، انتظار داریم آقای دکتر پزشکیان برای کاهش هزینهها از جیب مردم، اقدامات لازم را انجام دهند.
جباروند بیان داشت: دانشمندان ایرانی توانستهاند در پنج سال اخیر قرنیه مصنوعی را در ایران تولید کنند و ما از قرنیههای تولید داخل استفاده میکنیم، نتایج این قرنیهها تقریباً خوب است و مشکلی در مقایسه با نوع خارجی ندارند.
وی در پاسخ به سؤالی مبنی بر تعداد چشمپزشکان حاضر در کشور گفت: در حوزه چشمپزشکی از نظر تعداد نیروی انسانی متخصص مشکلی نداریم و بیماران از نظر اقدامات جراحی بهروز هستند. حدود دو هزار و 500 چشمپزشک در سطح کشور داریم که تقریباً در تمام نقاط کشور و اکثر استانها مشغول به کار هستند.
رئیس انجمن چشمپزشکی ایران درباره شایعترین بیماریهای چشمپزشکی اظهار داشت: در دنیا، مهمترین و شایعترین بیماری چشمی کاتاراکت
(آب مروارید)، گلوکوم و عیوب انکساری هستند.
جباروند با اشاره به نزدیک بودن به فصول سرد سال افزود: آلودگی هوا و گردوغبارها باعث تحریک سطح چشم میشوند و بهترین اقدام این است که چشمها با آب شستوشو داده شوند. مالیدن چشمها و دست زدن به آنها عامل انتقال عفونت به چشم است و اگر مردم دست آلوده به چشم خود نزنند، هرگز دچار مشکل نخواهند شد.