فایننشالتایمز پیشبینی کرد
اوکراین تسلیم میشود
سرویس خارجی_
روزنامه انگلیسی «فایننشال تایمز» با اشاره به آنچه «تغییر تدریجی رویکرد اوکراین و متحدانش در جنگ با روسیه و عقبنشینی از خواستههای قبلی» خوانده است، از آماده شدن زلنسکی برای عقبنشینی از خواستههای اصلی خود در این جنگ خبر داده است.
طی نزدیک به سه سالی که از جنگ اوکراین میگذرد، «کیف» همواره تاکید داشته «زمانی جنگ به پایان میرسد که روسیه از تمامی سرزمینهایی که اشغال کرده عقب نشسته و مرزهای اوکراین به سال 1991 بازگردد.» اگرچه با طولانی شدن این جنگ و سنگین شدن هزینههای آن، بسیاری در غرب خواستار کوتاه آمدن اوکراین شدند اما این رویکرد همواره مورد حمایت ناتو بوده است. به تدریج دشواریهای دستیابی به این هدف حداکثری، هم برای کیف و هم برای غرب روشن شده است. مقامات و کارشناسان غربی هم اذعان دارند که کیف هر مقدار تسلیحات هم از غرب دریافت کند قادر نخواهد بود روسیه را از سرزمینهایی که تصرف کرده است به عقب براند. حالا «فایننشال تایمز» هم در گزارشی از تسلیم و عقبنشینی اوکراین از مواضع قبلی خود خبر داده و نوشته است: «کیف و متحدان غربیاش بهتدریج شروع به درک این مسئله کردهاند که اوکراین باید با روسیه وارد مذاکره شده و تسلط دوباره بر مناطقی که از دست داده است را فراموش کند.»
به گزارش مهر به نقل از تاس، در گزارش فایننشالتایمز میخوانیم که اوکراین و متحدان غربی آن رفتهرفته به این موضوع پی بردهاند که باید وارد مذاکرات با روسیه شده و کیف هم باید فکر پس گرفتن مناطقی که از دست داده را از سرش بیرون کند. به نوشته این روزنامه «رویکرد در واشنگتن و برخی پایتختهای غربی و همچنین مراکز تصمیمگیری در دولت کیف رو به تغییر است.» در توضیح این تغییر رویکرد به این موضوع اشاره شده است که کیف و متحدانش به این نتیجه رسیدهاند که عزمشان برای بیرون راندن ارتش روسیه از اوکراین، محقق نخواهد شد و از این رو، با کمال بیمیلی پی بردهاند «رسیدن به توافقی که براساس آن بخش عمده این کشور دست نخورده بماند» میتواند بهترین ماحصل باشد.
به نوشته فایننشالتایمز، با این حال، کیف حتی برای دستیابی به توافق مذکور نیز حمایت مورد نیازش را دریافت نمیکند. امیدهای کیف پس از عقبنشینی نیروهای اوکراین در دونباس، نزدیک شدن فصل سرما و انتخابات ریاست جمهوری پیش روی آمریکا و همچنین بحران خاورمیانه که توجهات را از اوکراین منحرف کرده، تیره و تار و به نوعی کمرنگ شده است.
در بخش دیگری از این گزارش آمده است: پشت درهای بسته صحبت از توافقی است که براساس آن مسکو «تسلط عملی» بر مناطقی که پیشتر به دست نیروهای روس تصرف شده است را حفظ و در سوی دیگر، کیف مجوز پیوستن به ناتو یا تضمینهای امنیتی مشابه دریافت کند. ینس استولتنبرگ، دبیرکل سابق ناتو نیز درباره چنین چشماندازهایی صحبت کرده بود.با این حال، به نوشته تحلیلگران فایننشالتایمز، مذاکراتی که به چنین نتیجهای منجر شود، زیاد به مذاق مسکو خوش نخواهد آمد و برای آنکه اوکراین با دست پر به مذاکرات احتمالی با روسیه وارد شود، آمریکا و اتحادیه اروپا باید حمایت نظامی و دیپلماتیک خود را از کیف افزایش دهند.
دستهای خالی زلنسکی
همزمان گزارش رسانههای آمریکایی نشان میدهد که زلنسکی در متقاعد کردن مقامات آمریکایی برای پذیرش طرح موسوم به پیروزی وی شکست خورده و وی دست خالی از سفر اخیر خود به واشنگتن برگشته است.
رسانه آمریکایی «واشنگتن پست» در مطلبی با اشاره به ناکامی «ولودیمیر زلنسکی» رئیسجمهور اوکراین در سفر به آمریکا، گزارش داد کیف در موقعیت دشواری قرار دارد و مسائلی مانند بحران غرب آسیا و انتخابات آمریکا تداوم حمایتهای غرب از این کشور را درهالهای از ابهام قرار داده است.
به گزارش واشنگتنپست، اوکراین در حال حاضر در مورد امنیت خود و حمایتهای آتی متحدانش، بهخصوص آمریکا، بلاتکلیف است. بیش از یک هفته پیش، «ولودیمیر زلنسکی» رئیسجمهور اوکراین طرحی موسوم به «طرح پیروزی» را به مقامات آمریکایی ارائه داد و راهبرد خود را برای پایان دادن به جنگ با روسیه مطرح کرد، اما جزئیات این طرح و واکنش واشنگتن به آن هنوز مشخص نیست. بر اساس این گزارش، کیف در حالی به دنبال کسب حمایتهای بیشتر در سطح بینالمللی است که فرصت زیادی ندارد، زیرا انتخابات ریاستجمهوری آمریکا یک ماه دیگر (۱۵ آبان) برگزاری خواهد شد و ممکن است با روی کار آمدن «دونالد ترامپ» نامزد حزب جمهوریخواه، اوکراین وادار به پذیرش شروط روسیه و اعطای امتیاز ارضی شود.
بر اساس این گزارش گرچه جزئیات طرح زلنسکی هنوز منتشرنشده، اما باور عمومی بر این است که زلنسکی در این طرح خواستار تسریع عضویت اوکراین در ناتو یا دریافت نوعی تضمین امنیتی الزامآور از سوی متحدان غربی خود است. سفر زلنسکی به آمریکا قرار بود لحظهای مهم باشد که در آن رهبران آمریکا حمایت خود از کیف را افزایش دهند، اما به اذعان رسانه آمریکایی، این اتفاق نیفتاد. «جو بایدن» رئیسجمهور آمریکا با پافشاری بر مخالفت خود با استفاده اوکراین از سلاحهای دوربرد آمریکایی در حمله به عمق خاک روسیه، زلنسکی را در یک موقعیت سیاسی دشوار قرار داد. این گزارش میافزاید: بسیاری از چهرههای صاحب نفوذ در حزب جمهوریخواه سفر زلنسکی را نادیده گرفته یا از او انتقاد کردند. او همچنین دیدار
پر سر و صدایی با ترامپ داشت، دیداری که در آن نامزد جمهوریخواه آمریکا زلنسکی را در برابر دوربینهای رسانهها تحقیر کرد و گفت که با «ولادیمیر پوتین» همتای روس زلنسکی رابطه بسیار خوبی دارد. به گزارش واشنگتنپست، بازخوردها به سفر زلنسکی نشان داد اوکراین در موقعیت دشواری قرار دارد. این کشور همچنان برای مقابله با قدرت نظامی روسیه به حمایت تسلیحاتی آمریکا نیاز دارد، اما مشخص نیست این حمایت تا چه زمانی ادامه خواهد یافت، بهویژه با توجه به اینکه تشدید درگیریها در غرب آسیا موجب کاهش توجهات به اوکراین شده است.
سربازان کره شمالی در اوکراین!
خبر دیگر این که اوکراین مدعی شد چند افسر و سرباز کره شمالی در جنگ اوکراین کشته شدهاند. به گزارش شفقنا؛ فرانس۲۴ در این زمینه نوشت: رسانههای اوکراینی گزارش دادهاند که 6 افسر ارتش کره شمالی در حمله موشکی اوکراین به اراضی تحت اشغال روسیه در نزدیکی دونتسک در روز ۳ اکتبر کشته شدند. بر اساس این گزارش «کیم یونگ هیون»، وزیر دفاع کره جنوبی هم به نمایندگان پارلمان این کشور گفت: احتمالاً این گزارش درست است. وزیر دفاع کره جنوبی افزود: انتظار میرود کره شمالی سربازان پیاده بیشتری را برای حمایت از تلاشهای جنگی روسیه بفرستد. چون کره شمالی و روسیه توافقات نظامی و اتحاد تسلیحاتی دارند این امر بعید نیست. ارتش کره جنوبی پیشتر نیز مدعی شده بود کره شمالی برای کسب تجربیات جنگی و نگه داشتن سربازان خود در حالت جنگ نیروی نظامی به جبهه اوکراین اعزام کرده است.