kayhan.ir

کد خبر: ۲۹۷۰۶۱
تاریخ انتشار : ۱۶ مهر ۱۴۰۳ - ۲۱:۲۵
طبق اظهارات جوزپ بورل

اگر حمایت‌های غرب نبود جنگ اوکراین دو هفته‌ای تمام شده بود

 
 
 
«جوزپ بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا اعتراف کرد اگر کمک‌های کشورهای غربی نبود جنگ اوکراین ظرف دو هفته به پایان می‌رسید.
نزدیک به سه سال از جنگ اوکراین می‌گذرد جنگی که طی آن بر اساس گزارش‌ها مجموع کشورهای غربی نزدیک به 200 میلیارد دلار کمک مالی و تسلیحاتی روانه کیف کرده‌اند. گفته می‌شود حجم کمک‌ها در حدی بوده است که انبارهای تسلیحاتی کشورهای غربی تقریباً خالی شده است.کارشناسان نظامی می‌گویند اوکراین تبدیل به آزمایشگاه تسلیحات غربی شده است و بسیاری از شرکت‌ها تسلیحات جدید خود را در جنگ اوکراین استفاده می‌کنند. طی این مدت بارها مقامات غربی اعتراف کرده‌اند که اگر این کمک‌ها نبود اوکراین در همان اوایل جنگ مقابل ماشین جنگی روسیه شکست می‌خورد. در جدیدترین مورد نیز رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا اعلام کرده که جنگ اوکراین ظرف 15 روز قابل پایان یافتن است. رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا جوزپ بورل دیروز (دوشنبه) تصریح کردکه به اعتقاد وی بدون کمک‌های غرب به اوکراین، جنگ اوکراین ظرف 15 روز به پایان خواهد رسید. وی در مصاحبه با روزنامه «20 دقیقه» فرانسه تصریح کرد «بسیاری خواهان پایان هرچه‌ سریع‌تر جنگ هستند. اگر حمایت از اوکراین را متوقف کنیم، ظرف 15 روز، جنگ به پایان خواهد رسید و (رئیس‌جمهور روسیه ولادیمیر پوتین) به اهداف خود دست می‌یابد اما آیا ما چنین چیزی را برای اوکراینی‌ها و برای امنیت خودمان، اروپایی‌ها می‌خواهیم؟»
تحویل جنگنده‌های اف 16 هلند به اوکراین
همزمان با اظهارات جوزپ بورل درباره ضرورت تداوم کمک تسلیحاتی به اوکراین دولت هلند نیز اعلام کرد نخستین محموله‌های جنگنده اف-16 خود را به کیف تحویل داده است. به گزارش ایسنا به نقل از راشا تودی «روبن برکلمانس» وزیر دفاع هلند که به کیف سفر کرده است، در ملاقات با مقامات اوکراینی از جزئیات جدید کمک نظامی هلند به اوکراین پرده برداشت. هلند که یکی از اعضای گروه به اصطلاح «ائتلاف اف-۱۶» محسوب می‌شود، بیش از یک سال پیش وعده داده بود که 24فروند جنگنده اف-۱۶ ساخت آمریکا به نیروی هوائی اوکراین اعطا خواهد کرد اما جدول زمان‌بندی برای تحویل آن مشخص نشده بود. وزیر دفاع هلند در شبکه اجتماعی «ایکس» نوشت: برای نخستین بار، به طور رسمی می‌توانم اعلام کنم که نخستین محموله جنگنده‌های اف-۱۶ هلندی به اوکراین تحویل داده شد. آمستردام همچنین ۴۰۰ میلیون یور و(۴۳۹ میلیون دلار) جهت توسعه پهپادهای پیشرفته برای ارتش اوکراین سرمایه‌گذاری خواهد کرد. «برکلمانس» همچنین بر اهمیت پهپادها در جنگ‌های معاصر تاکید کرد و یادآور شد که توسعه سامانه‌های پهپادی با سرعتی برق‌آسا حرکت می‌کند. زمانی برای هدر دادن نداریم. هلند از آغاز جنگ اوکراین در فوریه ۲۰۲۲ (اسفند 1400) بیش از ۳.۷۶ میلیارد یورو کمک نظامی برای کیف فراهم آورده است. اوایل امسال، آمستردام اعلام کرد که یک سامانه پدافند هوائی «پاتریوت» را برای اوکراین مونتاژ خواهد کرد. بسیاری از کارشناسان هشدار داده‌اند که ارسال اف-16 به اوکراین نمی‌تواند ورق جنگ اوکراین را به نفع اوکراین برگرداند.
مخالفت اسلواکی با عضویت اوکراین در ناتو
خبر دیگر این که نخست‌وزیر اسلواکی به صراحت اعلام کرد از هر اقدامی که منجر به عضویت اوکراین در ناتو شود، جلوگیری می‌کند. به گزارش فارس به نقل از راشاتودی، «فیتسو» به صراحت اعلام کرده است، تا زمانی که وی در اسلواکی قدرت را در دست دارد، اجازه پیوستن اوکراین را به ناتو نمی‌دهد. او در این رابطه عنوان کرد: «تا زمانی که نخست‌وزیر اسلواکی هستم، قانونگذاران حزب را به سمت و سویی هدایت می‌کنم که هرگز با عضویت اوکراین در ناتو موافقت نکنند. ورود اوکراین به ناتو اقدام خوبی برای آغاز جنگ جهانی سوم محسوب می‌شود.»  فیتسو یکی از منتقدان دیرینه سیاست‌های غرب در جریان ارائه کمک‌های نظامی و مالی به اوکراین است و بر لزوم دستیابی به راهکاری دیپلماتیک جهت پایان دادن به جنگ میان روسیه و اوکراین تاکید دارد. او حتی بارها نسبت به تشدید تنش‌ها با مسکو تحت تاثیر سیاست‌های غرب در قبال اوکراین هشدار داده است. مخالفت وی با عضویت اوکراین در ناتو از آنجایی حائز اهمیت است که الحاق کشورهای جدید به این ائتلاف نظامی باید از سوی هر 32 عضو ناتو تایید شود. کیف از سپتامبر سال 2022 (شهریور 1401) با استناد به جنگ با روسیه، رسما برای پیوستن به ناتو و عضویت در این ائتلاف نظامی درخواست داد. اگرچه بسیاری از کشورهای غربی از خواسته اوکراین برای تحقق این موضوع حمایت می‌کنند، با این حال آنها هیچ جدول زمانی مشخص و نقشه راهی برای برآورده شدن این درخواست ارائه نکرده‌اند.