دبیر انجمن زغالسنگ کشور مطرح کرد
ضرورت تقویت سطح ایمنی در معادن کشور
دبیر انجمن زغالسنگ کشور گفت: معادن زغالسنگ کشور نیازمند رسیدگی و اختصاص تسهیلات است تا ضمن جلوگیری از خروج ارز بتوانیم ایمنی معادن را حفظ کنیم و شاهد چنین حوادث دردناکی نباشیم.
به گزارش ایرنا، «سعید صمدی» درخصوص نوسازی تجهیزات و سرمایهگذاری در معادن برای کاهش حوادث، اظهار داشت: معادن زغال سنگ در چند سال اخیر مغفول مانده و به جای سرمایهگذاری در معادن و خرید از معدنکاران داخلی، بیشتر بر واردات تاکید شده است.
او افزود: بر اساس آخرین آمارها ۸۰۰ میلیون دلار زغالسنگ در یک سال وارد کشور شده است که اگر ۸۰ میلیون دلار به بخش معادن اختصاص پیدا میکرد امروز شاهد چنین حوادثی نبودیم. ضمن اینکه برای تجهیز ایمنی معادن ۳۰ میلیون دلار نیاز داریم.
دبیر انجمن زغالسنگ کشور تاکید کرد: ما نگران وضعیت سایر معادن و معدنکاران هستیم. معادن زغالسنگ کشور نیازمند رسیدگی و اختصاص تسهیلات است تا ضمن جلوگیری از خروج ارز بتوانیم ایمنی معادن را حفظ کنیم و شاهد چنین حوادث دردناکی نباشیم.
صمدی افزود: حرکت به سمت مکانیزاسیون معادن در راستای افزایش سطح فناوری و استفاده از تجهیزات مدرن و فناورانه در معادن با هدف جلوگیری از ارزبری، کاهش نیروی کار در معادن و افزایش تولید از دیگر مباحث مورد تاکید است.
تاکید بر بهروزرسانی تجهیزات در معادن
«محمدرضا بهرامن»؛ رئیس خانه معدن ایران نیز درباره حوادث معادن به خاطر نبود استانداردهای لازم ایمنی و سرمایهگذاری در این عرصه گفت: پیش از این هشدار داده بودم که وضعیت ایمنی و سلامت کارگران در معدن زغال سنگ کشور در بدترین حالت خود قرار دارد.
وی با تاکید بر ضرورت نوسازی تجهیزات و ماشینآلات معادن زغال سنگ، افزود: قدیمی بودن تجهیزات و ماشینآلات معادن زغال سنگ از یکسو مشکلاتی را ایجاد کرده است و از طرف دیگر، تجهیزات ایمنی معادن زغال نظیر دستگاههای هشداردهنده گازهای خطرناک، سیستمهای ضدجرقه، تهویه مطلوب و امکانات مربوط به نگهداری از سقف و دیوارههای معادن به شدت ناکاراست و هر لحظه این خطر وجود دارد که با انفجاری مهیب یا ریزش سقف و دیوارهها، معدنکاران را از دست بدهیم.
وی، توجه به سرمایهگذاری در حوزه تجهیزات و آموزش و استفاده از تجهیزات به روز، نبود سرمایهگذاری کافی در معادن زیرزمینی به ویژه معادن زغالسنگ، را مورد انتقاد قرار داد و گفت: اصرار ما بر برخورداری از حمایتهای تمامقد حکمرانی بخش معدن از این صنعت به این دلایل بود که وضعیت زغال سنگ در مقایسه با دیگر فعالیتهای معدنی بسیار آسیبپذیرتر است.
گفتنی است، طبق گفته کارشناسان، نظارت دقیق و با احساس مسئولیت بر وضعیت معادن هر چند که متولی آن بخش خصوصی باشد نیاز است. حادثه تلخ انفجار معدن زغال سنگ «معدنجو» در طبس که منجر به جان باختن ۴۹ نفر از معدنکاران خدوم و زحمتکش شد باید تلنگری بر توجه بیشتر به سرمایهگذاری بهمنظور ایمنسازی معادن سراسر کشور است تا دوباره شاهد حوادث غمبار از این دست نباشیم. هر چند اگر در حوادث گذشته، برخورد مؤثر با عوامل در سطوح مختلف مدیریتی، صورت میگرفت شاهد چنین حادثهای نبودیم.