یک اقتصاددان رئیس دولت موقت در بنگلادش شد
رئیسجمهور بنگلادش «محمد یونس» اقتصاددان و برنده جایزه نوبل صلح را به ریاست دولت موقت این کشور منصوب کرد.
اوضاع سیاسی و اجتماعی در کشور بنگلادش همچنان نا آرام است. رئیسجمهور این کشور تلاش دارد با ایجاد اجماع بین رهبران گروههای مخالف، ارتش و احزاب سیاسی اوضاع این کشور را آرام کند. روز سهشنبه دفتر رئیسجمهور بنگلادش در بیانیهای از انحلال پارلمان این کشور خبر داد، تحولی که یک روز پس از استعفای «شیخ حسینه» از نخستوزیری و فرار او از کشور رخ داد. این اعلامیه ساعاتی پس از آن منتشر شد که رهبران دانشجوی معترض ضربالاجلی را برای انحلال پارلمان بنگلادش تعیین کردند و هشدار دادند که در صورت رعایت نشدن ضربالاجل آنها، «برنامه سختگیرانهای» اجرا خواهد شد.
دیروز رسانههای این کشور اعلام کردند که «محمد شهابالدین» رئیسجمهور «محمد یونس» یک اقتصاددان با سابقه بردن جایزه صلح نوبل را به عنوان سرپرست دولت موقت بعد از استعفای «شیخ حسینه» نخستوزیر مستعفی منصوب شده است. رئیسجمهور بنگلادش پس از دیداری پنج ساعته با رهبران دانشجویان معترض، برخی سران تجاری، اعضای جامعه مدنی و رؤسای ارتش تصمیم گرفت که یونس را به ریاست دولت موقت منصوب کند. یونس ۸۴ ساله و بانک وی با نام «گرامین» سال ۲۰۰۶ به دلیل تلاش برای خارج کردن میلیونها نفر از فقر و اعطای وام به مردم فقیر روستایی برنده جایزه صلح نوبل شد.
گفته میشود رهبران جنبش اعتراضی دانشجویی اخیر بنگلادش که در هفتههای گذشته تظاهرات گستردهای را علیه دولت «حسینه» در واکنش به قانون جنجالی تعیین سهمیه برای مشاغل دولتی سازماندهی کردند، از انتصاب محمد یونس به عنوان سرپرست دولت موقت حمایت کردهاند. دانشجویان بنگلادشی وی را به دلیل خدماتی که برای فقرا در این کشور انجام داده است؛ برای این سمت مناسب دانستهاند.
به گزارش ایسنا به نقل از «خبرگزاری فرانسه» رهبران معترضان اعلام کردند تصمیم مذکور در جریان یک نشست با «محمد شهابالدین» رئیسجمهور و همینطور فرماندههای نیروهای زمینی، هوائی و دریایی ارتش و با حضور رهبران دانشجویان اتخاذ شده است. دفتر شهابالدین در بیانیهای تاکید کرد: «آنها تصمیم گرفتند یک دولت موقت تحت ریاست دکتر محمد یونس را تشکیل دهند. رئیسجمهور از مردم خواست به رفع بحران کمک کنند. اطلاعرسانی سریع درباره دولت موقت اقدامی ضروری در راستای غلبه بر بحران است.»
با این وجود هنوز جزئیات دیگری درباره دولت موقت از جمله نقش ارتش در آن وجود دارد. یونس که هماکنون در اروپاست روز سهشنبه به خبرگزاری فرانسه اظهار کرد مایل به رهبری دولت موقت بنگلادش است. او در بیانیهای برگزاری انتخاباتی آزاد در بنگلادش را درخواست کرده و گفت: «اگر کشور من نیاز به اقدام دارد من به خاطر کشورم و به خاطر مردمم آن را انجام خواهم داد.»