کد خبر: ۲۹۲۳۷۹
تاریخ انتشار : ۰۲ مرداد ۱۴۰۳ - ۲۲:۱۴

اوضاع به هم ریخته ارتش انگلیس به روایت وزیر دفاع این کشور

 
 
سرویس خارجی-
وزیر دفاع انگلیس فاش کرد که وضعیت نیروهای مسلح این کشور با چندین دهه کاهش و کاستی رو‌به‌رو بوده است؛ او حتی تصریح کردکه وضعیت ارتش «بسیار بدتر از آن چیزی است که فکر می‌کردیم.»
طبق آمار و ارقامی که سال گذشته از سوی وزارت دفاع انگلیس منتشر شد، تقریباً ۳۰ هزار سرباز در نیروهای مسلح این کشور به لحاظ پزشکی برای عملیات‌های رزمی آماده نیستند و علت آن نیز جراحت‌های جسمی و شرایط نامناسب روحی آنان است. این مشکل در ارتش انگلیس بسیار وخیم و بحرانی است؛ جایی که در حال حاضر از حدود ۷۵ هزار نیرو، فقط ۵۳ هزار نفر در شرایط «کاملاً مطلوب» برای انجام عملیات‌ها در خطوط مقدم «مناسب» در نظر گرفته می‌شوند. اما این تنها مشکل این ارتش نیست که روزگاری یکی از بزرگ‌ترین ارتش‌های امپریالیستی جهان است. «جان هیلی»، وزیر دفاع جدید انگلیس اعتراف صریحی را نسبت به ضعف ارتش زیر نظر خود بر زبان آورده، آن هم در شرایطی که فرمانده سابق ارتش اوکراین هشدار داده است که لندن و سایر کشورهای غربی باید «بیدار شوند» و در نظر بگیرند که چگونه از خود در برابر جنگ جهانی دیگر محافظت کنند، سطحی از آمادگی که مستلزم آمادگی همه جامعه، نه فقط ارتش است. وزیر دفاع انگلیس گفت: «ما باید برای نبرد آماده ‌باشیم نه اینکه بین خودمان بجنگیم. واقعا می‌خواهم شاهد کنار گذاشته شدن اختلافات قدیمی باشم. ما می‌دانیم که مشکلات جدی در نیروهای ما وجود دارد. فقدان نیرو، ضایعات تدارکاتی، روحیه پایین، بحران استخدام و نگهداری و نیروهای معلولی که نمی‌توانند به خدماتی که شایسته آن هستند، دسترسی پیدا کنند.» او تصریح کردکه وضعیت نیروهای مسلح این کشور که با چندین دهه کاهش و کاستی رو‌به‌رو بوده، «بسیار بدتر از آن چیزی است که ما فکر می‌کردیم.»
گفتنی است، در دولتِ محافظه‌کار سابق نیز دو مقام ارشد دولت لندن در اقدامی بسیار غیرعادی و بی‌سابقه که نشان‌دهنده عمق مشکلات و چالش‌های جدی ارتش انگلیس بود، خواستار افزایش بودجه دفاعی این کشور شده بودند. «تام توگندهات»، معاون وقت امور امنیتی وزیر کشور و «آن ماری-ترولیان»، معاون وقت وزیر امور خارجه انگلیس، طی یادداشتی مشترک از «ریشی سوناک»، نخست‌وزیر سابق انگلیس، خواسته بودند که بودجه دفاعی این کشور را دست‌کم ۲.۵ درصد افزایش دهد. همچنین سال گذشته، «پاتریک سندرز»، رئیس وقت ستاد مشترک ارتش انگلیس، در نامه‌ای خطاب به ژنرال‌های سابق این کشور که فاش شد گفته بود که «بسیار نگران‌کننده است که با توجه به تهدیدات متعدد، نیروهای مسلح ما از منابع مورد نیاز برای مبارزه مؤثر محروم شده‌اند.» خلاصه مطلب آنکه اوضاع آن قدر خراب هست که چندی پیش روزنامه انگلیسی دیلی میل با استناد به گزارشی رسمی نوشت که ارتش کنونی انگلیس به دلیل نقص‌های قابل توجه که شامل کمبود خودرو، ‌تانک و حتی مهمات می‌شود، «ضعیف‌ترین» ارتش در تاریخ در انگلیس محسوب می‌شود.