kayhan.ir

کد خبر: ۲۹۱۸۲۵
تاریخ انتشار : ۲۳ تير ۱۴۰۳ - ۲۱:۱۴

آزمایش موشکی سنگین چین تایوان را به حال آماده‌باش کامل درآورد

 
 
وزارت دفاع تایوان می‌گوید: در پی آزمایش موشکی سنگین ارتش چین، پدافند هوائی این جزیره به حالت آماده‌باش کامل درآمده است.
وزارت دفاع تایوان با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد که بامداد روز شنبه موجی از آزمایش موشکی ارتش چین را در منطقه خودمختار «مغولستان داخلی» در شمال چین رصد کرده است. به گزارش مهر به نقل از اسپوتنیک، در این بیانیه آمده است که «نیروهای تایوانی به صورت مداوم تحولات را رصد می‌کنند و نیروهای پدافند هوائی نیز در آماده‌باش کامل قرار گرفتند.»
گفتنی است، ماه گذشته نیز ارتش چین، پس از تحلیف رئیس‌جمهور جدید تایوان، رزمایش «محاصره و کنترل» تایوان را شبیه‌سازی کرد. دولت چین «تسای اینگ‌ون»، رئیس‌جمهور جدید تایوان، را «جدایی‌طلبی خطرناک» توصیف می‌کند. چین جزیره تایوان را بخشی از قلمروی خود می‌داند و از زمان روی کار آمدن «ویلیام لای» فشارها بر این جزیره را تشدید و رئیس جدید تایوان را به «جدایی‌طلبی آشکار» متهم کرده است.
آمریکا تغییر رویه ندهد، پاسخ می‌دهیم
خبر دیگر آنکه سخنگوی سفارت چین در آمریکا در مورد محدودیت‌های جدید واشنگتن علیه مقامات چینی که تحت پوشش حقوق بشر اعمال شده است، گفت: «پکن به محدودیت‌های آمریکا پاسخ خواهد داد، مگر اینکه واشنگتن مسیر خود را تغییر دهد.» به گزارش ایسنا، وزارت امور خارجه آمریکا محدودیت‌های ویزا را علیه مقامات چینی که واشنگتن معتقد است «در سرکوب جوامع مذهبی و قومی به حاشیه رانده شده» در سین‌کیانگ، هنگ‌کنگ و تبت و همچنین در «سرکوب فراملی در سراسر جهان» دست دارند، اعلام کرد. این امر واکنش چین را در پی داشت.
چین همچنین روز شنبه مخالفت شدید خود را با قانونی که توسط جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا امضا شده، ابراز کرد. این قانون به پکن فشار می‌آورد تا اختلاف بر سر خواسته‌های تبت برای خودمختاری بیشتر را حل کند. چین متعهد شد که «قاطعانه» از منافع خود دفاع کند. «جو بایدن» روز جمعه قانون مناقشه‌برانگیز تبت را امضا کرد. این قانون به دنبال آن است که پکن را برای مذاکره با رهبران تبت که از سال ۲۰۱۰ متوقف شده است، تحت فشار قرار دهد. آمریکا گفته با این قانون به دنبال تضمین توافق مذاکره در مورد منطقه هیمالیا و ترغیب چین برای رسیدگی به خواسته‌های مردم تبت در حوزه هویت تاریخی، فرهنگی، مذهبی و زبانی آنها است.