مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی در دیدار با مدیرمسئول کیهان خبر داد
دستیابی به پوشش 99 درصدی بیمه درمانی با مجاهدت شهید رئیسی
مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی گفت: با کارهایی که شهید جمهور عزیز انجام دادند، پوشش بیمه درمانی بیش از 6 تا 7 میلیون نفر افراد فاقد بیمه رقم خورد و سطح پوشش بیمه درمانی به بیش از 99 درصد رسید.
میرهاشم موسوی با حضور در مؤسسه کیهان در گفتوگو با حسین شریعتمداری، نماینده ولی فقیه و مدیرمسئول روزنامه کیهان اظهار کرد: در حال حاضر بیش از ۴۷ میلیون نفر تحت پوشش سازمان تأمیناجتماعی هستند که حدود 54 درصد کل جامعه را شامل میشود. مجموع پوشش بیمههای اجتماعی در کل کشور هم حدود 74 تا 75 درصد است که 80 درصد آن مربوط به سازمان تأمیناجتماعی است و 20 درصد دیگر توسط سایر صندوقها پوشش داده میشود.
وی افزود: ضریب نفوذ یا پوشش حوزه بیمههای اجتماعی در قبل از انقلاب برای جمعیت 36 میلیون نفری وقت، حدود 20 درصد بود و امروز به برکت انقلاب و این نظام، سطح پوشش سازمان تأمیناجتماعی و بقیه بیمههای اجتماعی نزدیک 75 درصد جمعیت 85 میلیون نفری کشور است. این اعداد قابل قیاس با هم نیست و حتی وضعیت الان ما در قیاس با برخی کشورها که ادعای پیشتازی در حکمرانی حوزه تأمیناجتماعی دارند، قابل عرضه و مقایسه است.
مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی خاطرنشان کرد: با کارهایی که شهید جمهور عزیز انجام دادند، پوشش بیمه درمانی بیش از 6 تا 7 میلیون نفر افراد فاقد بیمه رقم خورد و سطح پوشش بیمه درمانی به بیش از 99 درصدی رسید که میتوان ادعا کرد در تاریخ این خدمات و حوزه درمان کشور منحصر به فرد است. در سازمان تأمین اجتماعی هم خدمات بخش درمان ملکی و مستقیم تامیناجتماعی 100 درصد رایگان است و بیمهشدگان در این بخش هیچ پرداختی از جیب ندارند.
موسوی گفت: باور داریم برای جامعه بازنشستگان، درمان رایگان تأمیناجتماعی سپر مقابله با فقر است و برخی هزینههای سنگین سلامت، بعضاً افراد را به زیر خط فقر میکشد. در این دوره برای توسعه ظرفیتهای درمان رایگان بسیار تلاش کردیم و در این راه، لطف خدا و عنایت ویژه شهید جمهور عزیز بسیار مهم و تأثیرگذار بود. متأثر از همین شرایط بود که درمان کودکان زیر هفت سال و همچنین خدمات تخصصی ناباروری 100 درصد رایگان شد. ارائه خدمات تخصصی و فوقتخصصی بسیار پرهزینه برای بیماران صعبالعلاج رایگان شد. در درمان مستقیم نه تنها اجازه ندادیم ترمزی ایجاد کنند بلکه در این دولت حدود 40 مرکز درمانی اعم از درمانگاه و بیمارستان تخصصی و فوقتخصصی افتتاح کردیم و به بهرهبرداری رساندیم. مثل بیمارستان لنگرود و دزفول که بسیار پیشرفته هستند و به زودی بیمارستان بزرگ فیاضبخش را هم به همراه بیمارستان 160 تختخوابی آبادان افتتاح خواهیم کرد.
وی ادامه داد: در حوزه درمان تلاش کردیم تا حد مقدورات نیازهای درمانی مخاطبان بهویژه بازنشستگان را پاسخ داده و خدمات را توسعه دهیم. به این منظور طرحی را آغاز کردهایم که افراد 65 سال به بالا به هر مرکز درمانی دولتی و دانشگاهی مراجعه کنند 100 درصد خدمات درمان بستری را رایگان دریافت کنند تا کمتر دچار زحمت و دردسر شوند و پرداخت از جیب نداشته باشند.
مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی بیان کرد: در ابتدای دولت سیزدهم نه تنها خزانه خالی بود که حتی به ازای بدهیهایی که برای پرداخت مستمری ایجاد شده بود 106 هزار میلیارد تومان به بانک رفاه بدهکار شده بودیم و در مطبوعات، تأمیناجتماعی را ابربدهکار میخواندند. به لطف خداوند در حال حاضر آن بدهی سنگین از محل بزرگترین تأدیه بدهی بیمهای که در این دولت اتفاق افتاد و دولت حامی و پیگیر آن بود، تسویه شده است. از سال 1393 تا 1400 استقراض بیرویه از نظام بانکی، بلایی سر سازمان تأمیناجتماعی آورده بود که به جای آیندهسازی که هویت اصلی یک صندوق بازنشستگی است، آیندهفروشی در قالب تأمین منابع تعهدات جاری در قالب استقراض از نظام بانکی و برجا گذاشتن بدهی کلان برای آیندگان رقم خورده بود که آثار تورمی جدی هم در پی داشت.
به گفته موسوی، این لطف خداوند متعال بود که در دولت سیزدهم حدود 260 هزار میلیارد تومان بزرگترین تأدیه بدهی دولت به سازمان تامین اجتماعی به شکل سهام شرکتهای ارزشمند داده شد و با این سهام تسویه بدهی بانکی انجام شد و بخشی هم مصروف افزایش سرمایه بانکی شد که برای آیندهسازی سازمان بوده است. یعنی نه تنها اموال را نفروختیم که به لطف خدا اموال را برای آینده و تعهدات سازمان حفظ کردیم. این چیزی است که در سیاستهای کلی تأمیناجتماعی ابلاغ شده از سوی مقام معظم رهبری، مورد تأکید قرار گرفته است.
موسوی افزود: کل تأدیه بدهی دولتهای قبلی از سال 57 تا سال 1400 به تأمین اجتماعی حدود 80 همت بوده است. در سه ساله این دولت، سهونیم برابر دولتهای قبلی، بدهی دولت به سازمان تأدیه شد.