kayhan.ir

کد خبر: ۲۹۱۲۶۴
تاریخ انتشار : ۱۵ تير ۱۴۰۳ - ۲۱:۲۱

برترین کتاب‌های سال نشان قلم زرین گرفتند(اخبار ادبی و هنری)

 

در آیین اختتامیه بیست و دومین جشنواره «قلم زرین» که همزمان با آیین پاسداشت روز قلم با حضور چهره‌های شاخص فرهنگی، ادبی کشور و برگزیدگان این دوره در کتابخانه پارک شهر برگزار شد، برگزیدگان نهائی انتخاب شدند.
در این رویداد، برگزیدگان به این شرح معرفی شدند: در بخش داستان بزرگسال کتاب «ماه و بلوط» نوشته محسن مؤمنی شریف، در بخش داستان کودک و نوجوان کتاب «پاک کن جادویی» از زهرا اخلاقی، در بخش شعر بزرگسال کتاب «شامِ اَوَد» اثر علیرضا قزوه و کتاب «آتش در آشیانه اژدها» به قلم رؤیا منوچهری، در بخش بخش نقد و پژوهش ادبی «واکاوی پدیده روسپیگری در رمان‌های فارسی دورۀ پهلوی» نوشته کامران پارسی‌نژاد، «از متن تا معنا» نوشته بتول واعظ و محمدرضا حاجی آقا بابایی، در بخش شعر کودک کتاب «بهار از کوچ برگشت» نوشته بابک نیک‌طلب.
در ابتدای اختتامیه راضیه تجار، رئیس انجمن قلم ایران درباره تاریخچه جشنواره «قلم زرین» گفت: جشنواره «قلم زرین» بدون وابستگی به گروه و تشکیلات سیاسی وارد بیست و دومین دوره خود می‌شود. این جشنواره سن کمی ندارد. عدد بیست و دو نشان از برومندی آن دارد. در طول بیست و پنج سالی که از عمر انجمن قلم می‌گذرد، کارهای ارزشمند بسیاری شده است، که می‌توان به راه‌اندازی جشنواره «قلم زرین» اشاره کرد. این جشنواره از جشنواره‌های معتبر سالانه است و هر آنچه انتخاب می‌کنیم، مورد اقبال جشنواره‌های معتبر دیگر قرار می‌گیرد.
محمدرضا سرشار، بنیان‌گذار انجمن قلم ایران و نویسنده اهداف برگزاری جشنواره‌ها را برشمارد و گفت: برگزاری جشنواره‌ها معمولاً با چهار هدف صورت می‌گیرد. اولین هدف شناسایی بهترین آثار منتشره شده در سال قبل و جذب مخاطب به سمت آثار برگزیده است. معمولاً هر جشنواره‌ای بر اساس سیاست خاص خود شروع به الگوسازی می‌کند. یعنی به شاعران و نویسندگان می‌گوید اگر شما می‌خواهید جزو برگزیدگان باشید، چه آثاری را تولید کنید.
در ادامه برنامه از حسین اسرافیلی، شاعر روزهای ابتدائی انقلاب اسلامی تجلیل به عمل آمد.
جواد کامور بخشایش، پژوهشگر و مؤلف دفاع مقدس و انقلاب اسلامی با اعلام این خبر که فراخوان بیست و دومین جشنواره «قلم زرین» در بهمن ۱۴۰۲ منتشر شد، گفت: در این دوره حدود ۴۱۰ اثر از سوی نویسندگان و ناشران به دبیرخانه جشنواره رسید. پنج گروه داوری همانند دوره‌های پیشین شکل گرفت، که می‌توان به گروه داستان بزرگسال، گروه داستان کودک و نوجوان، گروه شعر کودکان و نوجوان، گروه شعر بزرگسال و گروه پژوهش و نقد ادبی محتواها اشاره کرد.
مهدی رمضانی، دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور یادی از شهید آیت‌الله ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهور فقید کشور کرد و نسبت به سخنان یکی از نامزدهای ریاست جمهوری انتقاد کرد.