kayhan.ir

کد خبر: ۲۹۰۶۶۲
تاریخ انتشار : ۰۵ تير ۱۴۰۳ - ۲۱:۴۱

ثبت معاملات مسکن در سامانه املاک و مستغلات الزامی شد

 
 
دبیر کارگروه تنظیم و کنترل بازار املاک و مستغلات از لازم‌ الاجرا شدن قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول خبر داد.
بر اساس اعلام وزارت راه و شهرسازی، یاسر دستمالچیان درباره الزامی شدن ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول یادآور شد: از دیروز سوم تیر 1403 قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول لازم الاجرا شد. بر اساس این قانون، بنگاه‌های مشاور املاک موظفند همه قراردادهای خود را در سامانه املاک و مستغلات ثبت کنند در غیر این صورت مشمول پرداخت جریمه خواهند شد.
وی با بیان این‌که لازم الاجرا شدن این قانون با هدف ایجاد آرامش در بازار مسکن انجام شده است، افزود: ثبت‌نام در مدارس، تعویض پلاک، دریافت دسته چک و سایر خدمات وابسته به ثبت معاملات در سامانه است. بنگاه‌های مشاور املاکی که پروانه کسب دارند اما فاقد پروانه تخصصی هستند باید هرچه سریع‌تر نسبت به حضور در کلاس‌ها و گذراندن آزمون اقدام کنند.
ضرورت آموزش تخصصی مشاوران املاک
گفتنی است، روز یکشنبه سوم تیر، جلسه‌ای با موضوع مشکلات دریافت پروانه تخصصی معاملات املاک در ساختمان وزارت راه و شهرسازی با حضور نماینده اداره ثبت اسناد و املاک کشور، نماینده پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه و اتحادیه‌های شهرستان‌های استان تهران برگزار شد.
یاسر دستمالچیان؛ دبیر کارگروه کنترل بازار املاک و مستغلات گفت: از اداره ثبت اسناد و املاک کشور، نماینده پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه و اتحادیه‌های شهرستان‌های استان تهران حضور داشت و مسائل و مشکلات مشاوران املاک را برای دریافت پروانه‌های تخصصی اعلام کرد که در این جلسه نمایندگان سازمان ثبت اسناد و املاک کشور و قوه قضائیه به سؤالات اتحادیه‌ها پاسخ دادند.
وی ادامه داد: اداره ثبت اسناد و املاک استان تهران، آمادگی خود را برای دادن پاسخ مناسب به اتحادیه‌ها درخصوص معرفی مشاوران املاک برای اخذ پروانه تخصصی با معرفی مشاوران املاک به اداره ثبت اسناد و املاک کشور، و صدور پروانه تخصصی برای مشاوران املاکی که در آزمون پذیرفته می‌شوند اعلام کرد.
دبیر کارگروه کنترل بازار املاک و مستغلات کشور ادامه داد: طبق اسناد ارائه شده از سوی اداره املاک و اسناد کشور از ابتدای سال ۱۳۸۴ تاکنون ۶۱ هزار پروانه تخصصی بنگاه‌های معاملات املاک در سراسر کشور صادر شده که این رقم در دو ماه ابتدای امسال در استان تهران، بالغ بر ۴۰۰ پروانه تخصصی بوده است.
دستمالچیان با اعلام اینکه در حوزه شمیرانات، آزمون پروانه تخصصی مشاور املاک برگزار شد، افزود: در حال حاضر حدود ۶۰ درصد از افرادی که با تجربه کافی در این حوزه تخصصی فعالیت می‌کنند در آزمون پذیرفته نمی‌شوند؛ بنابراین ضرورت دارد تا کلاس‌ها و مطالب آموزشی کلاس‌ها، مورد توجه این صنف برای فعالیت حرفه‌ای قرار بگیرد.
وی تصریح کرد: بنگاه‌های معاملات املاک استان تهران باید در ۱۵ روز آینده آماری از افرادی که پروانه کسب دارند اما پروانه تخصصی ندارند به دبیرخانه کارگروه اعلام کنند تا اداره ثبت برنامه‌ریزی مناسب برای آموزش تخصصی این افراد را برنامه قرار دهد.