آمریکا و روسیه ناوهای خود را به سمت آبهای کوبا گسیل داشتند!
سرویس خارجی-
در ادامه تنشها بین آمریکا و روسیه، دو طرف ناوهای جنگی و زیردریاییهای خود را به سمت آبهای کشور کوبا گسیل داشتند!
تنشها بین روسیه و آمریکا طی سالهای اخیر بر سر جنگ اوکراین تشدید شده است. طوری که بسیاری از کارشناسان هشدار میدهند ممکن است تنش از کنترل خارج شده و به یک جنگ گسترده بین دو طرف تبدیل شود. در ادامه این تنشها هفته گذشته ناوگان جنگی روسیه در سواحل کوبا -کشوری که متحد مسکو به شمار میرود- پهلو گرفت. ناوچه کلاس «گروشکوف» و زیردریایی هستهای کازان، که نیمی از آن زیر آب و خدمه آن روی عرشه بودند، روز چهارشنبه پس از تمرین استفاده از «سلاحهای موشکانداز با دقت بالا» در اقیانوس اطلس، وارد بندر هاوانا شدند. همین مسئله کافی بود که واکنش آمریکا و کانادا را به دنبال داشته باشد و واشنگتن نیز روز جمعه زیردریایی تهاجمی خود را به پایگاه دریایی گوانتانامو در کوبا فرستاد. بلافاصله کانادا هم یک کشتی خود را به گوانتانامو فرستاد. بر اساس این گزارش «ماریا زاخارووا»، سخنگوی وزارت خارجه روسیه روز پنجشنبه در پاسخ به این سؤال که «مسکو قصد ارسال چه سیگنالی را دارد؟» گفت به نظر نمیرسد که غرب هرگز به سیگنالهایی که روسیه از طریق کانالهای دیپلماتیک ارسال میکند توجهی نشان داده باشد. به گزارش یورونیوز حضور همزمان کشتیهای جنگی روسیه، کانادا و آمریکا در کوبا، کشوری تحت حاکمیت کمونیستی که تنها ۱۶۰ کیلومتر (۱۰۰ مایل) با فلوریدا فاصله دارد، یادآور تنشهای قدیمی جنگ سرد و نیز روابط پرتنش کنونی بین روسیه و کشورهای غربی بر سر جنگ اوکراین است.
اعتراض کوبا
اما حضور زیردریایی آمریکا در خلیج گوانتانامو که به لحاظ بینالمللی به کوبا تعلق دارد اعتراض شدید کوبا را به همراه داشت و کوبا حضور «بدون دعوت» یک زیردریایی هستهای آمریکا در قلمرو اشغال شده و غیرقانونی پایگاه دریایی گوانتانامو در حدود ۸۰۰ کیلومتریهاوانا را رد کرد. به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری اسپانیایی «افه» «کارلوس فرناندس دِ کاسیو دومینگس» معاون وزیر امور خارجه کوبا در گفتوگو با رسانههای محلی اعلام کرد که کوبا، حضور بدون دعوت زیردریایی جنگی آمریکایی در خلیج گوانتانامو (جنوب شرقی کوبا) را تایید نمیکند زیرا چنین بازدیدهای دریایی باید از طریق یک دعوت (رسمی) صورت گیرد و اکنون این چنین نیست... ما از حضور زیردریایی در قلمرو خود که متعلق به قدرتی است که سیاست رسمی و عملی خصمانه علیه کوبا را حفظ میکند، خوشمان نمیآید.» معاون وزیر خارجه کوبا همچنین ماهیت «غیرقانونی و غیرقابل قبول» اشغال بخشی از خاک کوبا در استان شرقی گوانتانامو توسط یک قدرت خارجی (ایالات متحده) «برخلاف خواست مردم کوبا» را یادآور شد. کاسیو گفت: «این یک اشغال نظامی غیرقانونی است و این چیزی است که تفاوت را ایجاد میکند.»
بایدن در گیجترین حالت!
خبر دیگر از آمریکا این که به دنبال حرکات عجیب، پُر تکرار و پر سر و صدای بایدن در اجلاس گروه هفت در کشور ایتالیا، تارنمای روزنامه نیویورک پست خبر داد که رئیسجمهوری آمریکا در جریان گفتوگوهای نشست سران گروه هفت در ایتالیا «تمرکز خود را از دست داده بود» و به گفته یکی از منابع دیپلماتیک «در بدترین شرایط» خود قرار داشت. به گزارش ایرنا، نیویورک پست روز جمعه (۲۵ خرداد) به نقل از یکی از اعضای یک هیئت غیرآمریکایی نوشت که اشتباهات این پیرمرد
۸۱ ساله در نخستین روز اجلاس «خجالتآور» بود. به نوشته این رسانه آمریکایی، بایدن با سلام نظامی نامتعارف هنگام خوشامدگویی جورجیا ملونی، نخستوزیر ایتالیا و جدا شدن از همتایان خود در جریان نمایش چتربازان، توجهات را به خود جلب کرد و نخستوزیر میزبان را مجبور ساخت تا او را به جمع دیگر مقامها بازگرداند.
به گزارش رادیو و تلویزیون عمومی ایتالیا، بایدن ظاهراً قبل از شروع اجلاس سران با ۲۰ دقیقه تاخیر ملونی را منتظر گذاشته بود. بایدن همچنین در ضیافت شامی که برای رهبران گروه ۷ در یک هتل مجلل در جنوب ایتالیا تدارک دیده شده بود، شرکت نکرد. هفته گذشته نیز روزنامه وال استریت ژورنال گزارش داده بود که حضور ذهن بایدن به طور فزایندهای برای قانونگذاران دموکرات و دستیارانش نگرانکننده شده و رئیسجمهوری آمریکا در جلسات اغلب در حال خواندن برگههای راهنما و چرت زدن است.