کد خبر: ۲۸۹۸۹۱
تاریخ انتشار : ۲۲ خرداد ۱۴۰۳ - ۲۲:۳۱
پیگیری پرونده مبارزه با فساد در فوتبال

آغاز بررسی‌ها برای سقوط احتمالی مس رفسنجان فدراسیون فوتبال خواستار شدیدترین برخورد با خاطیان شد!



سرویس ورزشی-
رئیس فدراسیون فوتبال در نامه‌ای به رئیس دادگستری استان کرمان درخواست کرد که موارد مربوط به اتفاقات رخ داده در پرونده مس رفسنجان به اطلاع این نهاد برسد. 
مبارزه با فساد در فوتبال آغاز شده و پس از اتفاقات باشگاه مس رفسنجان و بازداشت و تحت تعقیب بودن ۷ نفر در این ماجرا، به پرونده‌های دیگر هم در حال رسیدگی است. در همین رابطه نهادهای نظارتی و امنیتی به سراغ برخی دلال‌ها که در زمینه نقل و انتقال بازیکن نقش دارند رفته‌اند و نکات عجیبی مشخص شده است.
خضریان نماینده مجلس در این باره اظهار داشت: بازیکنی از نظر قیمتی حدود ۱۰۰ هزار دلار ارزش دارد اما با او در باشگاه‌های فوتبال قرارداد ۵۰۰ هزار دلاری بسته می‌شود و این به دفعات رخ داده است. در این‌جا ۴۰۰ هزار دلار به بازیکن پرداخت می‌کنند و قسط آخر را پرداخت نمی‌کنند و با او توافق می‌کنند که این پرونده را در دادگاه بین‌المللی ورزش می‌بریم، آنجا دوباره باشگاه ۶۰۰ هزار دلار جریمه می‌شود و چون اغلب این باشگاه‌ها دولتی هستند و برای اینکه مقابل هوادار قرار نگیرند، مجبور می‌شوند پرداخت کنند. در نهایت یک بازیکن ۱۰۰ هزار دلاری، برای باشگاه یک میلیون دلار آب می‌خورد، به آن بازیکن ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار دلار می‌دهند و مابقي به جیب دلال می‌رود!
وی ادامه داد: در حوزه مربیگری هم، مربی می‌آید و می‌گوید من فقط با فلان دلال برای انتقال بازیکن کار می‌کنم، آن وقت مربی می‌آید و قرارداد بازیکن که یک میلیارد است را ۱۰ میلیارد می‌بندد، به بازیکن ۲ میلیارد می‌دهند و ۸ میلیارد هم معلوم نیست کجا می‌رود؟ وقتی می‌گوییم در رسانه‌هایی دارد هزینه می‌شود، به همین خاطر است. این عین فرمایشات مقام معظم رهبری است که فرمودند وقتی درباره فساد مبارزه می‌شود برخی صداها، فریاد می‌شود و فریادها به نعره‌ها تبدیل می‌شود.
وی خاطرنشان کرد: برخی هم با آدرس غلط دادن می‌خواهند خودشان را کنار جوان‌ها قرار دهند و با احساس آن‌ها بازی کنند و بگویند با باشگاه برخورد شود ظلم به بازیکن است. این پرونده‌ها در نهادهای امنیتی باز شده است و فقط به یک باشگاه هم محدود نیست. خضریان گلایه‌ای هم از مدیران اصلی فوتبال داشت و گفت: مدیران اصلی فوتبال در حوزه حراست و حفاظت از سلامت فوتبال باید جدیت بیشتری نشان می‌دادند و این گلایه حتما به آنها وارد است. برخی از این پرونده‌ها هم ابعاد سیاسی و امنیتی پیدا کرده و ارتباط آن با عناصر ورزشی معاند خارج از کشور کشف شده است.
این نماینده مجلس افزود: پرونده باشگاه مس مقابل فسادهای جدید و اصلی در فوتبال که پرونده‌های آن تشکیل می‌شود، عدد و رقمی نیست! و در ادامه به باشگاه بزرگ فوتبال کشور هم خواهیم رسید.
 نامه تاج به دادگستری
در همین ارتباط دیروز خبرگزاری تسنیم در گزارشی مدعی شد که رئیس فدراسیون فوتبال در نامه‌ای به رئیس دادگستری استان کرمان درخواست کرد که موارد مربوط به اتفاقات رخ داده در پرونده مس رفسنجان به اطلاع این نهاد برسد. مهدی تاج در این نامه خواهان آن شده است که موارد مربوط به فساد رخ داده در پرونده مس رفسنجان درباره تعداد مسابقات، چگونگی اتفاقات رخ داده و نحوه تبانی به‌صورت مشخص به اطلاع فدراسیون برسد. 
گفته می‌شود علت این موضوع، بررسی تعداد امتیازات کسب شده توسط مس رفسنجان است تا بدین ترتیب فدراسیون با آگاهی بیشتری ماجرا را پیگیری کند. از جمله مواردی که مطرح شده، احتمال سقوط مس رفسنجان به دسته پایین‌تر است و در صورتی که به رکن قضائی فدراسیون این موضوع اثبات شود ممکن است مس به دسته پایین‌تر سقوط کند. اینکه نماینده رفسنجان در فصل 1400-1399 در چند مسابقه به نتیجه رسیده و چند امتیاز از این طریق به دست آورده، کلید ماجراست.
با تأکید مهدی تاج، کمیته اخلاق فدراسیون فوتبال به جد پیگیر موضوع است و رئیس فدراسیون تصریح کرده که باید با خاطیان این ماجرا شدیدترین برخورد صورت گیرد. پرونده مس رفسنجان مربوط به سالی است که این تیم به لیگ برتر صعود کرد. در جریان رسیدگی به این پرونده سهیل مهدی مسئول پیشین کمیته مسابقات سازمان لیگ، فریبرز محمودزاده مسئول وقت لیگ دسته اول و خداداد افشاریان رئیس پیشین کمیته داوران بازداشت شده‌اند.
 مس سقوط می‌کند؟
محمدرضا کشوری‌فرد درباره بحث سقوط تیم فوتبال مس رفسنجان به لیگ دسته اول و دستور مهدی تاج برای پیگیری این پرونده اظهار داشت: اگر رئیس محترم دادگاه کرمان حکمی بدهد که افراد در نتایج مسابقات مس رفسنجان برای صعود به لیگ برتر و حتی دیگر نتایج تأثیرگذار بودند، از داور گرفته تا افراد دیگر طبق حکم کمیته اخلاق فدراسیون فوتبال دو رده سقوط خواهد کرد. این حکم طبق آیین‌نامه فیفاست، اتفاق مشابهی که سال‌های قبل برای یوونتوس ایتالیا افتاده بود، اما همه اینها منوط به رأی دادگاه است و فعلاً هیچ اطلاعاتی به دست ما نرسیده است. 
وی در مورد اینکه آیا در صورت سقوط مس به لیگ، پیکان به لیگ برتر بازمی‌گردد، گفت: در این زمینه هر چه قانون بگوید، اجرا خواهد شد.