در 2 سال اخیر صورت گرفت
ایجاد 200 هزار شغل جدید با احیای ۸ هزار واحد تولیدی طی ۲ سال اخیر
طبق اعلام نماینده دولت، در دو سال اخیر، 8114 واحد در حوزههای مختلف صنعتی، کشاورزی، خدماتی و معدنی احیا و ۱۹۱ هزار شغل جدید ایجاد شده است.
به گزارش خبرگزاری فارس؛ یکی از سیاستهای دولت برای حفظ تولید و اشتغال، احیای واحدهای صنعتی است. عمده مشکل واحدهای صنعتی، سرمایه در گردش، بازار فروش و نیز مواد اولیه است که با رفع این موارد، تولید و اشتغال به این واحدها برمیگردد.
دولت سیزدهم در حالی فعالیت خود را شروع کرد که بسیاری از واحدهای تولیدی و صنعتی به دلایلی، تعطیل و نیمهتعطیل شده بود اما این دولت اقدام به احیا و راهاندازی مجدد این واحدهای تولیدی و رکوردشکنی در کاهش نرخ بیکاری و افزایش اشتغال کرد که گزارش آن موجبات رضایت رهبر معظم انقلاب را فراهم ساخته است.
کارگروهی با حضور وزارتخانههای مربوطه اعم از صمت و اقتصاد ایجاد شد که ضمن پایش کارخانهها و کارگاههای تولیدی و شهرکهای صنعتی، ظرفیتهای موجود، واحدهای تعطیل یا نیمهتعطیل را شناسایی و مشکلات موجود را برطرف کنند تا کارگران دوباره به سر کار بازگردند. براساس گفته تولیدکنندگان و صنعتگران برای اولینبار بود که مسئولان دغدغهمند به دنبال حل مشکلات و احیای بنگاههای اقتصادی بودند تا سرمایههای خاکخورده در کارخانهها و کارگران رفته با بازگشت رونق، دوباره جان تازه بگیرد. طبق اعلام نماینده دولت، در دو سال اخیر، 8114 واحد در حوزههای مختلف صنعتی، کشاورزی، خدماتی و معدنی احیا و ۱۹۱ هزار شغل جدید ایجاد شده است.
افزایش 16 درصدی تعداد کارگاههای بالای 50 کارگر
همچنین مركز آمار ايران در سال ١٤٠١ چهل و نهمین دوره آمارگيری از کارگاههای صنعتی ١٠ نفر کارکن و بيشتر را به منظور شناخت ساختار صنعتی کشور، فراهم آوردن زمينه اطلاعاتی مناسب برای برنامهريزیهای توسعه صنعتی، اتخاذ سياستهای اقتصادی صحيح و ارزيابی نتايج اجرای برنامهها، با مراجعه به ٢٥ هزار و ٤٠٠ كارگاه صنعتي در سراسر كشور اجرا نموده است. این طرح از سال ١٣٥١ به صورت سالانه بهجز سالهای ١٣٥٦ و ١٣٥٧ در سراسر کشور اجرا شده است.
مروری بر نتایج طرح آمارگيري از كارگاههای صنعتی ١٠ نفر كاركن و بيشتر در سال ١٤٠٠ نشان میدهد، تعداد ٣٠ هزار و ٤١٥ كارگاه صنعتی ١٠ نفر كاركن و بيشتر در كشور به فعاليت صنعتی اشتغال داشتهاند كه نسبت به سال قبل پنج صدم درصد (١٥ کارگاه) افزایش داشته است. از تعداد 30 هزار و 415 کارگاه صنعتی فعال در سال ١٤٠٠، تعداد ٢٢ هزار و ٨٦١ کارگاه (٧٥ و دو دهم درصد) در طبقه ٤٩-١٠ نفر کارکن و ٧٥٥٤ کارگاه (٢٤ و هشت دهم درصد) در طبقه ٥٠ نفر کارکن و بیشتر قرار دارند.
تعداد کارگاههای صنعتی ٤٩-١٠ نفر کارکن فعال در سال ١٤٠٠به میزان چهار و سه دهم درصد کاهش و کارگاههای صنعتی ٥٠ نفر کارکن و بیشتر فعال ١٦ و دو دهم درصد افزایش نسبت به سال ١٣٩٩ داشته است. بر اساس نتایج این طرح، تعداد کارگاههای غیرفعال صنعتی ١٠ نفر کارکن و بیشتر در سال١٤٠٠ برابر ٢٧٤٩ و در سال ١٣٩٩ برابر با ٣١٨٠ کارگاه بوده است.
بر اساس نتايج اين طرح در سال ١٤٠٠ تعداد کارکنان كارگاههاي صنعتي ١٠ نفر كاركن و بيشتر كشور دو میلیون و ٨٨ هزار و ٣٥٦ نفر بوده است كه نسبت به سال قبل ١٠ و هشت دهم درصد افزایش (203 هزار و 883 نفر) نشان میدهد. از اين تعداد ٤٨٧ هزار و ٨٣١ نفر (٢٣ و چهار دهم درصد) مربوط به کارگاههای صنعتی فعال ٤٩-١٠ نفر کارکن و یک میلیون و ٦٠٠ هزار و ٥٢٥ نفر (٧٦ و شش دهم درصد) مربوط به کارگاههای صنعتی فعال ٥٠ نفر کارکن و بیشتر است.