kayhan.ir

کد خبر: ۲۸۵۴۶۰
تاریخ انتشار : ۱۳ فروردين ۱۴۰۳ - ۲۱:۰۳
بانک مرکزی:

تورم مسکن در پایان 1402 به 24/8 درصد کاهش یافت

 

جدیدترین آمارهای بانک مرکزی نشان می‌دهد تورم نقطه به نقطه مسکن در شهر تهران در پایان ۱۴۰۲ به 24 و هشت دهم درصد کاهش یافته است.
طبق گزارش بانک مرکزی، تورم نقطه به نقطه مسکن در شهر تهران در بهمن سال گذشته ۳۷ و سه دهم درصد بود. این ارقام نشان می‌دهد تورم نقطه به نقطه در اسفند نسبت به بهمن 12 و نیم واحد درصد کاهش یافته است.
بر اساس این گزارش، تورم ماهانه مسکن شهر تهران در اسفندماه 1402، سه و هشت دهم درصد و قیمت هر متر مربع واحد مسکونی معامله شده در شهر تهران هم حدود ۸۱ میلیون و 400 هزار تومان بود که نسبت به ماه مشابه سال قبل از آن ۲۴ و هشت دهم درصد و نسبت به ماه قبل، سه و هشت دهم درصد افزایش داشته است.
اسفندماه سال ۱۴۰۲ تعداد آپارتمان‌های مسکونی معامله شده در شهر تهران به 6200 واحد مسکونی رسیده که نسبت به ماه قبل و ماه مشابه سال قبل از آن به ترتیب یک‌ دهم و شش و چهار دهم درصد کاهش نشان می‌دهد.
گزارش بانک مرکزی همچنین حاکی است تورم اجاره‌بهای مسکن در شهر تهران در پایان اسفند ۱۴۰۲ معادل ۴۴ و نیم درصد شد. البته تورم نقطه به نقطه اجاره‌بها هم روند کاهشی داشته به طوری که از حدود ۶۰ درصد در شهریور ۱۴۰۲ به 44 و نیم درصد در اسفند رسیده که کاهش حدود ۱۵ واحد درصدی را نشان می‌دهد. رشد نقطه به نقطه شاخص مزبور در اسفند سال ۱۴۰۲ در کل مناطق شهری نسبت به ماه مشابه سال قبل از آن 51 و شش دهم درصد است.
 بازگشت رونق به ساخت و ساز مسکن
تمرکز دولت سیزدهم بر تولید مسکن و بازگشت رونق به ساختمان‌سازی و رکود ناشی از قیمت‌سازی‌های نجومی در این بخش، به تدریج آثار خود را بر بازار مسکن هم گذاشته به طوری که قیمت مسکن در تهران در سال ۱۴۰۲ کمتر از ۲۵ درصد افزایش یافت که دومین رشد پایین آن در هفت سال اخیر محسوب می‌شود.
بر اساس آمار بانک مرکزی در هشت سال دولت گذشته متوسط رشد فصلی ارزش افزوده بخش ساختمان (پاییز ۱۳۹۲- تابستان ۱۴۰۰) منفی سه درصد و متوسط رشد سالانه ارزش افزوده بخش مسکن هم (۱۳۹۲-۱۳۹۹) منفی چهار و هفت دهم درصد شد که به معنای عقبگرد کامل ساختمان‌سازی در کشور در آن دوره بود. این در حالی است که در دولت سیزدهم با توجه مجدد به تولید مسکن، متوسط رشد فصلی بخش ساختمان به مثبت ۳/۳ درصد رسیده است.
بر اساس آمار بانک مرکزی از تولید ناخالص داخلی کشور بر پایه قیمت‌های ثابت سال ۱۳۹۵، در دولت روحانی ارزش افزوده ساختمان‌سازی در کشور ۳۴ درصد آب رفت. بالاترین افزایش سالانه قیمت مسکن هم در سال پایانی دولت دوازدهم یعنی ۱۳۹۹ ثبت شد که قیمت مسکن در پایتخت ۹۴ درصد بالا رفت.