kayhan.ir

کد خبر: ۲۸۵۴۵۶
تاریخ انتشار : ۱۳ فروردين ۱۴۰۳ - ۲۰:۵۳
طبق گزارش اداره اطلاعات انرژی آمریکا

تولید نفت ایران به 3/6 میلیون بشکه رسید

 

براساس گزارش اداره اطلاعات انرژی آمریکا، تولید نفت ایران در سال ۲۰۲۳ به روزانه سه میلیون و 600 هزار بشکه افزایش یافت که این رقم تنها 200 هزار بشکه تا رسیدن به تولید نفت در قبل از تحریم‌ها فاصله دارد.
به گزارش ایسنا، اداره اطلاعات انرژی آمریکا اعلام کرد تولید نفت این کشور در سال ۲۰۲۳، به 12 میلیون و 800 هزار بشکه در روز رسید که بالاتر از رکورد ثبت شده در سال ۲۰۱۹ بود.
طبق گزارش اداره اطلاعات انرژی آمریکا، تولید نفت ایران در سال ۲۰۲۳ به روزانه سه میلیون و 600 هزار بشکه افزایش یافت که این رقم تنها 200 هزار بشکه تا رسیدن به عدد سه میلیون و 800 هزار بشکه یعنی تولید نفت ایران قبل از تحریم‌ها فاصله دارد.
آمریکا، عربستان سعودی و روسیه هم در سال میلادی گذشته، عامل 40 درصد از تولید نفت جهان بودند و پس از آنها، کشورهای کانادا، عراق و چین قرار گرفتند.
بنا بر آمار این آژانس، تولید روسیه به دلیل تحریم‌ها و کاهش تولید داوطلبانه اوپک پلاس در سال میلادی گذشته، 200 هزار بشکه در روز کاهش یافت. تولید عربستان سعودی هم تحت تاثیر سهمیه کاهش تولید اوپک پلاس و کاهش یکجانبه تولید، به میزان حدود 900 هزار بشکه در روز کمتر شد.
در همین زمینه، به تازگی نیز شبکه خبری بلومبرگ در گزارشی به بررسی روند صادرات نفت ایران از ابتدای سال ۲۰۲۳ میلادی پرداخت. این گزارش از رشد 50 درصدی صادرات نفت و میعانات گازی ایران در این مدت خبر داده است.
خبرگزاری رویترز هم در گزارشی به نقل از مؤسسه‌های مشاوره‌ای، داده‌های حمل‌ونقل و منابع مطلع از این موضوع آورده که صادرات و تولید نفت خام ایران با وجود تحریم‌های آمریکا به بالاترین سطح رسید.
 کشف نفت شیل در ۱۰ نقطه ایران
«مهدی فکور»، مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت ایران هم در گفت‌وگو با خبرگزاری تسنیم اظهار داشت: در سال 1402 بیش از دو و نیم میلیارد بشکه معادل نفت به ذخایر نفت خام و گاز طبیعی ایران با اکتشافات جدید اضافه شده است.
وی افزود: 10 نقطه کشور شناسایی و قطعی شده که منابع نفتی شیل‌ در آنجا داریم و با مدلی که طراحی کرده‌ایم، امکان برداشت از این منابع نفتی میسر خواهد شد.
مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت ایران درخصوص منابع نفتی نامتعارف شیل در ایران گفت: اکتشاف نفت شیل در منطقه قالی‌کوه لرستان قطعی شده و حتی کارخانه نیمه‌صنعتی آن را هم در این منطقه احداث کرده‌ایم. وجود ذخایر قابل توجه نفتی در منابع نامتعارف شیل در این منطقه به‌اثبات رسیده و در مرحله بعد باید برای برداشت این منابع برنامه‌ریزی کرد.
فکور با بیان اینکه امکان برداشت منابع شیل‌های نفتی در لرستان با استفاده از توان شرکت‌های ایرانی وجود دارد، گفت: روشی که برای برداشت این منابع در برنامه داریم، یک مدل بومی است و این مدل پیش از این در نقاط دیگر جهان از جمله آمریکا اجرائی نشده؛ از این رو در حال انجام کارهای ثبت جهانی این مدل هستیم.
مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت ایران تصریح کرد: برداشت شیل‌های نفتی در آمریکا حدودا بشکه‌ای 40 دلار هزینه دارد، اما با روشی که ما در نظر داریم، تولید نفت شیل در لرستان، حدود 25 دلار در هر بشکه هزینه دربرخواهد داشت.
 افزایش قیمت جهانی نفت
به گزارش رویترز، قیمت نفت هم روز گذشته در بحبوحه انتظار ادامه محدودیت عرضه ائتلاف اوپک پلاس، حمله به زیرساخت‌های انرژی روسیه و بهبود اطلاعات تولیدی چین که از دورنمای تقاضا در این کشور حمایت می‌کند، افزایش یافت.
دیروز قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال با 26 سنت افزایش به 87 دلار و 26 سنت رسید. نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا هم با 28 سنت افزایش، 83 دلار و 45 سنت معامله ‌شد.
انتظار می‌رود حجم معاملات دیروز محدود باشد، چون بازارها در چندین کشور هنوز به خاطر تعطیلات عید پاک بسته هستند.
هر دوی این شاخص‌های نفتی، سومین افزایش قیمت ماهانه را در پایان ماه مارس (اسفندماه) تجربه کردند. قیمت نفت برنت از اواسط ماه گذشته میلادی بالاتر از 85 دلار در هر بشکه بوده است.
 انتظار می‌رود اوپک و متحدانش در ائتلاف اوپک پلاس کاهش تولید خود را تا پایان ژوئن (خردادماه) تمدید کنند که می‌تواند عرضه نفت را در طول تابستان در نیمکره شمالی محدود کند.