هاآرتص: نتانیاهو درباره وخامت اوضاع چیزی نمیگوید او درباره پیروزی داستانسرایی میکند
سرویس خارجی-
مقامات، کارشناسان و رسانههای صهیونیستی اذعان دارند که علیرغم افسانهسرایی نتانیاهو درباره پیروزی، رژیم صهیونیستی شکست سختی در جنگ غزه متحمل شده و این رژیم وارد یک بحران راهبردی سیاسی، امنیتی و روانی شده است.
با گذشته بیش از 5 ماه از جنگ غزه رژیم اسرائیل در همه عرصههای سیاسی، نظامی، امنیتی و شناختی متحمل شکست سختی شده است. این رژیم به هیچیک از اهداف اعلامی خود در جنگ (نابودی حماس و آزادی اسرا) دست پیدا نکرده است. به اذعان رسانههای غربی اسرائیل حتی به نابودی حماس نزدیک هم نشده است. اقتصاد این رژیم در معرض فروپاشی قرار دارد، تلآویو جنگ شناختی را در جهان به مقاومت باخته است و بنا به گفته رسانههای غربی 95 درصد افکارعمومی جهان روایت حماس از جنگ را پذیرفته و رژیم اسرائیل را جنایتکار و کودککش میدانند. در داخل نیز اختلافات بین دولت، ارتش، احزاب سیاسی و نهادهای امنیتی درباره کم و کیف ادامه جنگ روز به روز شدیدتر میشود. روزنامه صهیونیستی «هاآرتص» هم اذعان کرد که این رژیم گرفتار یک بحران راهبردی خطرناک چه در غزه و چه در لبنان شده است. در این گزارش آمده است که تلآویو وارد این بحران شده و به سمت جنگ فرسایشی طولانی در هر ۲ جبهه حرکت میکند. هاآرتص همچنین در این گزارش تأکید میکند که این بحران به دلیل عملکرد نتانیاهو که تمام دغدغهاش باقی ماندن در قدرت و فرار از چنگال قانون بوده
رو به وخامت گذاشته است. این روزنامه نوشت: نتانیاهو چیزی به اسرائیلیها درخصوص وخامت اوضاع امنیتی و سیاسی نمیگوید بلکه درخصوص پیروزیها و دستاوردهای خود افسانه میگوید.
اعتراف به شکست تمام عیار
ژنرال ارشد و ذخیره ارتش رژیم صهیونیستی هم با اذعان به شکست تمام عیار این رژیم در برابر مقاومت فلسطین، اذعان کرد که «اگر نتوانیم گروگانها را زنده آزاد کنیم، این جنگ در افکار عمومی، به عنوان بدترین شکست ثبت خواهد شد» «در جنگ با حماس شکست خوردیم، همپیمانان خود را از دست میدهیم، هدف نابودی حماس از دستور کار ما خارج شده است و دیگر نمیتوانیم گروگانها را بازگردانیم»؛ اینها بخشی از اعتراف «اسحاق بریک» ژنرال ارشد و ذخیره ارتش رژیم صهیونیستی به شکست این رژیم در برابر مقاومت فلسطین است. به گزارش فارس بریک با انتشار یادداشتی در روزنامه صهیونیستی «معاریو» نوشته است «برای مدت زمان طولانی نمیتوانیم به مردم دروغ بگوییم. رخدادهای غزه و حزبالله لبنان به زودیگریبان ما را خواهد گرفت و حقیقت با تمامی ابعاد پنهانش، برملا خواهد شد». وی با بیان اینکه «جبهه داخلی اسرائیل، به هیچ عنوان، آماده جنگ منطقهای نیست»، تأکید کرد: «این جنگ، هزاران بار سختتر و خطرناکتر از جنگ در نوار غزه است. هر روز سربازان ما در غزه، به خاطر تلههای انفجار و منازل بمبگذاری شده، کشته و زخمی میشوند». بریک «هرتزیهالیوی» رئیس ستاد مشترک ارتش اسرائیل را فردی میداند که از واقعیت به دور است و تأکید دارد: «این، بدترین رسوایی از زمان تشکیل ارتش اسرائیل است. رئیس ستاد مشترک نیز شکست خورده است. وی به جای اینکه استعفا کند، تصمیم گرفته است نسل شکست خوردهای را تقویت کند که همان ژنرالهای تحت امرش هستند و شریک این شکست محسوب میشوند». این ژنرال اسرائیلی با اعتراف به اینکه «ما هیچگاه اهداف جنگ را که نابودی حماس و آزادی گروگانهاست،
محقق نخواهیم کرد»، درباره جنگ زمینی ارتش اسرائیل علیه غزه نیز نوشته است: «این جنگ، یک مانور بود که مردم اسرائیل از آن استقبال کردند، ولی نتوانست به نتیجهای برسد که همه، آرزوی آن را داشتند. وزیر دفاع (جنگ) و رئیس ستاد مشترک، این جنگ را با دید تاکتیکی مدیریت کردند، نه راهبردی. با جنگهای صرفاً تاکتیکی نمیتوان پیروز شد». وی در پایان یادداشت خود تأکید کرد: «اگر نتوانیم گروگانها را زنده آزاد کنیم، این جنگ در افکار عمومی، به عنوان بدترین شکست ثبت خواهد شد».
بزرگترین بحران روانی
مقامات این رژیم همچنین به بیسابقهترین بحران روانی نیروهای خود از سال ۱۹۷۳ تاکنون اذعان دارند به گزارش خبرگزاری مهر «لوسیان لئور» رئیس بخش بهداشت روانی ارتش در گفتوگو با روزنامه صهیونیستی هآرتص اذعان کرد که حدود ۱۷۰۰ نظامی تحت درمانهای روانی قرار گرفتهاند. وی گفت که ۱۵ درصد از این نیروها قادر به بازگشت به شرایط خدمت در ارتش نبودند و ۸۵ درصد به ارتش بازگشتهاند. وی همچنین اذعان کرد که حدود ۱۰۰۰ نظامی به علت شوک شدید، نیازمند درمان روانپزشکی بودند که ۷۵ درصد از آنها به محل کار خود بازگشتهاند. «لئور» پیشبینی کرد که تعداد نظامیان نیازمند به مداوای روانشناسی بعد از جنگ افزایش پیدا خواهد کرد. پیش از این منابع مطبوعاتی رژیم صهیونیستی اعلام کرده بودند که حدود ۳۰۰۰ نظامی و نیروی ذخیره صهیونیست از ابتدای جنگ در غزه در معرض درمانهای روانپزشکی قرار گرفتهاند. این در حالی است که آمار واقعی مشکلات روانی در ارتش اسرائیل فراتر از این اعداد ارزیابی شده و ارتش چند هفته پیش اعلام کرد که حدود ۳۰ هزار نظامی با بخش روانپزشکی تماس گرفته و خواستار حل مشکلات روانی خود شدهاند. ارتش در بیانیهای در همین رابطه اعلام کرد که حدود ۲۰۰ نظامی به علت مشکلات روانی ناشی از جنگ، از خدمت معاف شدهاند. از سوی دیگر با خروج بسیاری از روانشناسان و روانپزشکان از سرزمینهای اشغالی، بخش روانشناسی در تلآویو با بحران عمیقی مواجه شده است.
تشدید اختلافات داخلی
طولانی شدن تجاوز رژیم صهیونیستی به نوار غزه و افزایش آمار نظامیان صهیونیست به هلاکت رسیده در این باریکه در کنار عدم تحقق اهداف از پیش اعلام شده باعث شده است اختلافات و درگیریها میان مقامات رژیم صهیونیستی از یکسو و میان تلآویو و واشنگتن از سوی دیگر افزایش پیدا کند.در همین خصوص شبکه المیادین به نقل از رسانههای عبری زبان گزارش داد که در سایه همین اختلافات، کابینه جنگ رژیم صهیونیستی شنبه شب تشکیل جلسه نداده است. به گزارش مهر این رسانهها تأکید کردند که بنیامین نتانیاهو نخستوزیر رژیم صهیونیستی نپذیرفته است که با «یوآو گالانت» وزیر جنگ، «بنی گانتز» وزیر جنگ سابق و «گادی آیزنکوت» عضو ارشد کابینه جنگ این رژیم دیدار و صحبت کند.
روزنامه صهیونیستی یدیعوت آحارونوت نیز به نقل از وزرای کابینه رژیم صهیونیستی نوشت: ما احساس میکنیم نتانیاهو قصد دارد اتخاذ تصمیمهای سخت را به تعویق بیندازد. شبکه ۱۳ تلویزیون رژیم صهیونیستی به نقل از مسئولان تیم مذاکرهکننده این رژیم گزارش داد: نتانیاهو وقت را تلف میکند. «گدعون ساعر» عضو کابینه امنیتی و سیاسی رژیم صهیونیستی هم تهدید به خروج از این کابینه درصورت مخالفت با عضویت وی در کابینه جنگ کرد. وی به شبکه ۱۲ رژیم صهیونیستی گفت: اگر طی چند روز آتی عضو کابینه جنگ نشوم، استعفا خواهم داد. اعضای کابینه جنگ رژیم صهیونیستی درباره نحوه مدیریت جنگ غزه اختلاف نظر دارند و در حالی که آیزنکوت و گانتس خواهان در اولویت قرار دادن آزادی اسرای صهیونیست حتی به قیمت توقف جنگ هستند، نتانیاهو، گالانت و درمر خواهان تداوم جنگ هستند.رسانههای اسرائیلی چند روز پیش با تایید تشدید تنش در کابینه جنگ در بحبوحه جنگ غزه گزارش داده بودند که نتانیاهو در حالی بررسی لغو این کابینه و توزیع وظایف آن در کابینه بزرگتر است.
برای آزادی میجنگیدم!
رئیس سابق سرویس امنیت داخلی رژیم صهیونیستی (شاباک) هم در اعتراف جالبی به اشغالگری اسرائیل گفته است اگر فلسطینی بود برای آزادی میجنگید. به گزارش ایسنا، «عامی ایالون» رئیس سابق سرویس شاباک در پاسخ به این سؤال خبرنگار که «اگر فلسطینی بودی و در نوار غزه یا کرانه باختری زندگی میکردی، آیا با اسرائیل میجنگیدی یا خیر؟» گفت: برای دستیابی به آزادی خود با اسرائیل میجنگیدم و برای رسیدن به این آزادی دست به انجام هر کاری میزدم. «ایالون» درباره «ایتامار بن گویر» وزیر امنیت ملی رژیم صهیونیستی و «بتسلئیل اسموتریچ» وزیر دارایی این رژیم که به افراطگری معروف هستند هم گفت: به طور حتم هر دو آنها تروریست هستند.