kayhan.ir

کد خبر: ۲۸۵۲۸۰
تاریخ انتشار : ۲۶ اسفند ۱۴۰۲ - ۲۱:۵۰

شاخص انتظارات تورمی در روزهای آخر سال نزولی شد

 
 
تحلیل محتواهای اقتصادی نشان می‌دهد شاخص انتظارات تورمی در روزهای پایانی سال به شدت نزولی شده است.
به گزارش ایرنا، جدیدترین آمارهای منتشرشده درباره شاخص انتظارات تورمی مربوط به 25 اسفندماه، نشان می‌دهد انتظارات تورمی روند نزولی گرفته است.
شاخص انتظارات تورمی بر مبنای تحلیل محتواهای منتشرشده در فضای مجازی از جمله پیام‌رسان‌ها و شبکه‌های اجتماعی پرترافیک محاسبه و اعلام می‌شود.
تحلیل محتواهای منتشرشده در شبکه توئیتر درباره قیمت دلار هم بیانگر آن است که از نگاه مردم و فعالان اقتصادی انتظارات افزایشی دلار متوقف شده است.
در روزهای پایانی اسفندماه تعداد توئیت‌ها درباره قیمت دلار نسبت به اوایل اسفند کاهش چشمگیری پیدا کرده است. همچنین تعداد توئیت‌ها با محتوای چشم‌انداز افزایشی دلار هم به کف خود رسیده است.
این آمارها نشان می‌دهد که از نگاه آن دسته از فعالان اقتصادی که در شبکه توئیتر هم حضور دارند، سال ۱۴۰۲ با چشم‌انداز تثبیت نرخ دلار رو به پایان است و همین انتظار برای سال جدید هم ادامه خواهد داشت.
گفتنی است «محمدرضا فرزین»، رئیس کل بانک مرکزی اخیرا با اشاره به اقدامات بانک مرکزی برای مهار تورم و نرخ رشد نقدینگی در سال جاری، گفت: در ابتدای سال جاری کشور با تشدید انتظارات تورمی و افزایش نرخ تورم بخصوص در فروردین ماه مواجه بود که با اجرای برنامه‌ها و اقدامات بانک مرکزی، تورم نقطه به نقطه شاخص بهای کالاها و خدمات مصرفی در سال 1402 روند کاهشی به خود گرفت. به نحوی که بر اساس محاسبات بانک مرکزی نرخ تورم نقطه به نقطه از ابتدای سال جاری تا پایان بهمن ماه 22 واحد کاهش پیدا کرده است.
فرزین خبر داد: برای پایان سال جاری نیز برآورد می‌گردد نرخ تورم نقطه به نقطه در سطح مناسبی از کانال 30 درصد قرار گیرد که این امر مطابق با هدف از پیش تعیین شده می‌باشد.
وی تصریح کرد: هدف نرخ رشد نقدینگی در پایان سال جاری حدود 25 درصد تعیین شده است که در دی ماه نیز نرخ رشد نقدینگی معادل 25 و چهار دهم درصد بوده است.
رئیس کل بانک مرکزی ادامه داد: باید توجه نمود نرخ رشد 25 درصد معادل نرخ رشد نقدینگی تعادلی بلندمدت اقتصاد ایران در 40 سال اخیر است. دستیابی به این مهم به معنای عبور و پشت‌سر گذاشتن یک دوره پرفشار نقدینگی چهار ساله و رسیدن به شرایطی باثبات براساس متغیرهای اقتصاد کلان است.
به گفته فرزین، برنامه‌ریزی بانک مرکزی دستیابی به نرخ رشد نقدینگی 23 درصد با دامنه مثبت و منفی دو درصد در پایان سال آینده است. تغییر اندک نرخ رشد هدف سال آینده نسبت به سال جاری به دلیل بهبود رشد اقتصادی و ممانعت از اثرات رکودی کنترل نقدینگی است.