وزیر ورزش و جوانان اعلام کرد
مزایده استقلال و پرسپولیس به نتیجه نرسید آنها به ۲ بانک غیردولتی واگذار میشوند
وزیر ورزش و جوانان تأکید کرد طبق نظر وزارت اقتصاد و مذاکرات با بانک مرکزی، باشگاههای استقلال و پرسپولیس به دو بانک غیردولتی واگذار میشوند.
سرویس ورزشی-
درحالی که ۴۸ ساعت از انتشار خبر رسمی واگذاری باشگاه پرسپولیس به سازمان تامین اجتماعی میگذرد و پس از واکنشهای مثبت و منفیای که پیرامون آن به وجود آمد، امروز سخنگوی دولت بار دیگر بحث جدیدی را پیرامون واگذاری استقلال و پرسپولیس مطرح و اعلام کرد مذاکرات اولیه با دو بانک غیردولتی صورت گرفته که انتقال مالکیت به آنها انجام شود.
این در حالی است که یکشنبه شب محمد مخبر معاون اول رئیسجمهور تصویبنامه 27 دی ماه سال 1402 درباره واگذاری 80 درصد از سهام باشگاه پرسپولیس جهت رد دیون دولت را به وزارتخانههای امور اقتصادی و دارایی، تعاون، کار و رفاه اجتماعی و ورزش و جوانان ابلاغ کرد. بر این اساس معادل 80 درصد سهام شرکت فرهنگی ورزشی پرسپولیس متعلق به وزارت ورزش و جوانان به صندوق بازنشستگی کشوری، سازمان تأمین اجتماعی و صندوق بیمه روستاییان و عشایر بابت رد دیون و سایر تکالیف دولت واگذار خواهد شد.
پس از مصوبه هیئت دولت و اجبار واگذاری عمده سهام مالکیتی باشگاه دولتی پرسپولیس به سه صندوق بیمهگر متعلق به سازمان تامین اجتماعی به ازای بخشی از بدهی و دیون دولت به این سازمان، جلسه هیئت عالی واگذاری جهت تعیین تکلیف دقیق، قیمتگذاری و تعیین جزئیات درصد سهام هر یک از صندوقها برگزار شد اما به دلایلی از جمله به صرفه و صلاح نبودن و مشکلات قانونی با این واگذاری مخالف شد.
علی بهادری جهرمی، سخنگوی دولت دیروز در جمع خبرنگاران راجع به موضوع واگذاری دو باشگاه استقلال و پرسپولیس صحبت میکند و در حالی که پیشتر خبر رسمی مبنی بر واگذاری ۸۰ درصد سهام پرسپولیس به سازمان تامین اجتماعی منتشر شده بود، با این صحبتها مشخص میشود هنوز سردرگمی در انتقال مالکیت این دو باشگاه بزرگ وجود دارد. فرآیند خصوصیسازی در این دولت در بورس رقم خورد. شفافیت از عملکرد مالی این دو باشگاه ایجاد شد و بخشی از سهام این باشگاه به مردم در سازمان بورس واگذار شد.
او در مورد انتقال پرسپولیس به تامین اجتماعی خبر از منتفی شدن این مسئله داد و عنوان کرد: قرار بود به تأمین اجتماعی واگذار شود و آنها را به شرکتهای سودده خودش با توان اقتصادی بالا واگذار کند. دولت بعد از بررسی پیشنهاد با آن موافقت و مجوز را به هیئت واگذاری صادر کرد. در صورت نهائی شدن و سنجیدن این پیشنهاد، امکان قانونی استفاده از این ظرفیت فراهم میشود. هیئت واگذاری روز سهشنبه با برگزاری جلسه و بررسی جوانب به نتیجه بهرهبرداری از این مجوز نرسیدند. دلیل اصلی این بود که در این فاصله گزینههای دیگر واگذاری با پیگیری متولیان مربوطه در مجموعههای دیگر پیدا شد از مجموعه بانکهای غیردولتی. مذاکرات اولیه صورت گرفته، امروز گزارش و پیشنهاد هیئت واگذاری مطرح شد.
سخنگوی دولت در مورد واگذاری این دو باشگاه به بانکها در ادامه توضیحاتش گفت: باید توافق جمعی داشته باشیم در بخشهای مختلف دولتی و غیردولتی مستعد با توانمندی بالا که حامی سرمایههای ملی ما باشند. بانکها به واسطه اینکه سرمایههای عمومی مردم داخل آن هست توان اقتصادی بالایی دارند هم به نوعی یکی از بزرگترین شرکتهای مردمی هستند. اگر ما موفق به واگذاری تیمهای مردمی به بانکهای غیردولتی بشویم، در حقیقت موفق شدیم که باشگاهها را به بزرگترین شرکتهای مردمی واگذار کنیم. دولت در صورت داشتن قابلیت تحقق این پیشنهاد خیلی از آن استقبال میکند.
او در پایان گفت: همه اجزا دولت توافق کردند که آقای وزیر محترم اقتصاد و رئیس کل محترم بانک مرکزی مذاکرات لازم را با اعضای هیئتمدیره و مدیرعامل بانکها داشت تا یک حمایت مؤثر داشته باشیم. انشاءالله که خبر خوبی برای هواداران هر دوتیم باشد و بازی خوبی از هر دو تیم ببینیم.
واگذاری سرخابیها به دو بانک غیردولتی
کیومرث هاشمی درباره بحث واگذاری دو باشگاه استقلال و پرسپولیس به بانکهای غیردولتی اظهار داشت: استقلال و پرسپولیس با توجه به نام و جایگاهشان در کشور و حتی در آسیا از حمایت بیش از 40 میلیون هوادار برخوردار هستند و مورد حمایت معنوی نیز قرار میگیرند، ولی براساس قانون از امکان کمکهای مالی برخوردار نیستند، ضمن اینکه طبق قانون، باشگاهداری جزو وظایف وزارت ورزش نیست.
وی افزود: بر این واقعیت تأکید میکنم که استقلال و پرسپولیس بهعنوان سرمایههای کشور جایگاه بزرگی دارند و قطعاً با مدیریت صحیح میتوانیم به واسطه داشتن هواداران میلیونی از آنها استفاده مطلوب کنیم. همچنین ظرفیت بزرگ دو باشگاه، فرصتی در اختیار مالکان قرار میدهد تا کار تجاری و درآمدزایی انجام دهند. طبق آرشیو، موضوع واگذاری همیشه جزو شعارهای دولت قبل بوده و هیچوقت رخ نداد، ولی در دولت مردمی حل مشکل دو باشگاه از ابتدای تشکیل دولت دستور کار قرار گرفت و بر همین اساس، بخشی از سهام باشگاه از طریق بورس در اختیار مردم قرار گرفت. در ادامه نیز به مزایده گذاشته شد، ولی منجر به نتیجه نشد.
وزیر ورزش و جوانان خاطرنشان کرد: با این حال، دولت از ظرفیتهای قانونیاش استفاده کرد و برای حل مالکیت یکی از باشگاهها به صندوقهای تحت زیرمجموعه رفاه واگذار شد، ولی هیئت واگذاری نپذیرفت. با نظر وزیر اقتصاد و مذاکرات با بانک مرکزی، قرار شد دو باشگاه به دو بانک غیردولتی واگذار شوند. دولت نیز چهارشنبه مجوز هیئت واگذاری باشگاههای استقلال و پرسپولیس را به دو بانک غیردولتی داد و الزامات قانونی هم صورت خواهد گرفت.
مالکیت مشترک پرسپولیس و استقلال
تنها 10 روز کاری (با احتساب دو روز پنجشنبه) تا پایان مهلت دو باشگاه استقلال و پرسپولیس برای صدور مجوز حرفهای باقی مانده است. سرخابیها تا 11 فروردین برای حل مشکل مالکیت مشترک فرصت دارند و حالا مشکل مالکیت مشترک این دو باشگاه به یک معضل اساسی تبدیل شده است.
در حالی که انتظار میرفت به زودی این مشکل برطرف شود، دوباره باید در انتظار مشخص شدن خریداران جدید بود و باید دید مذاکرات با این خریداران که به گفته سخنگوی دولت بانکهای غیردولتی خواهند بود به نتیجه خواهد رسید یا خیر. اتفاقی که با توجه به فرصت کم باقی مانده بسیار سخت خواهد بود.