فعالیت بانک ملی ایران در عراق از سر گرفته شد
بانک مرکزی عراق لغو مجوز فعالیت شعبه بانک ملی ایران در بغداد را تعلیق و بانک ملی ایران مجددا فعالیت خود را در این کشور آغاز کرد.
بر اساس سندی که خبرگزاری فارس دریافت کرده، در نامه بانک مرکزی عراق خطاب به اداره کل بانک ملی ایران آمده است: بر اساس تصمیم اتخاذ شده توسط شورای اداری بانک مرکزی عراق در سال 2024 و در یک هزار و ششصد و پنجاهمین جلسه بانک که در تاریخ سوم مارس 2024 برگزار شد (یکشنبه 13 اسفند 1402)، توافق شد که لغو مجوز شعبه بانک ملی ایران در عراق با توجه به وجود تعهدات متقابل نسبت به شعبه بانک شما در عراق تعلیق شود.
این نامه به تاریخ پنجم مارس 2023 (15 اسفند 1402) به امضای زینب هشام قاسم، معاون مدیرکل بانک مرکزی عراق رسیده است.
در شانزدهم بهمن امسال رسانههای عراقی با انتشار سندی (نامه بانک مرکزی عراق به بانک ملی ایران) مدعی شدند که عمار حمد خلف، معاون بانک مرکزی عراق خطاب به اداره کل بانک ملی ایران نوشته است که ادامه فعالیت این بانک در عراق وجود ندارد.
به ادعای برخی رسانهها در این نامه آمده که با توجه به ضرر و زیان شعبه این بانک در عراق و محدود بودن فعالیت آن و عدم امکان فعالیت یا گسترش آن مجوز بانک ملی ایران در عراق ابطال شده است. این نامه تاکید کرده که تداوم فعالیت این بانک در عراق آوردهای ندارد علاوه بر اینکه این بانک مشمول تحریمهای بینالمللی است.
خبری که سودجویان و دلالان بزرگنمایی کردند
همان زمان «یحیی آل اسحاق»، رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق، درباره انتشار این خبر گفت: سودجویان و دلالان این خبر را بزرگنمایی کردهاند تا مانع از روند کاهشی قیمت ارز شوند.
وی ضمن تأکید بر اینکه تعطیلی بانک ملی در عراق تأثیری بر بازار ارز ندارد، به ایسنا گفت: در عراق سه بانک ملی، پارسیان و تعاون اسلامی را داشتیم که بانکهای ملی و پارسیان از حدود دو سال پیش تعطیل بودند. این دو بانک، یعنی بانکهای ملی و پارسیان از دو سال قبل هیچگونه نقل و انتقال و معاملات ارزی نداشتند که حالا بخواهد چنین خبری بر روابط فیمابین و بازار ارز تاثیرگذار باشد.
او تأکید کرد که این موضوع اتفاق جدیدی نبوده و قاعدتا تاثیری بر مراودات مالی تجار هم نخواهد داشت و جای نگرانی وجود ندارد.
«رامین پولادرگ»، عضو اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق هم در واکنش به خبر ابطال مجوز فعالیت بانک ملی ایران در عراق توسط بانک مرکزی این کشور به «نود اقتصادی» گفت: در وهله اول باید به این موضوع اشاره کنم که به عنوان یک فعال اقتصادی اصلا چنین خبری صحت ندارد و تاکنون نیز هیچ خبر رسمی یا ابلاغی مبنی بر این موضوع از سوی اتاق بازرگانی ایران و عراق دریافت نشده است.
وی به فضاسازی برخی رسانهها در این خصوص اشاره کرد و گفت: معتقدم این خبر ساخته و پرداخته برخی رسانههایی است که به فکر فضاسازی و شیطنت در روابط ایران و عراق هستند و بازار ارز را نشانه رفتهاند. در واقع آنها با این خبرهای کذب قصد دارند جلوی روند کاهش قیمت دلار را بگیرند و بازار را متلاطم کنند.
پولادرگ به نحوه مبادلات تجاری و ارزی بین ایران و عراق اشاره کرد و گفت: با توجه به شرایط و محدودیتهای تجاری دو کشور، مدتهاست که ما با عراق هیچ مبادلات ارزی از طریق بانک نداریم. در نتیجه اگر چنین چیزی هم صحت داشت هیچ تاثیری بر روند مبادلات تجاری و ارزی ایران و عراق نداشت، چراکه مبادلات ارزی ما اصلا از مجاری بانکی عراق صورت نمیگیرد.