بلومبرگ هشدار داد
جنگ اوکراین و سایه بحران مواد غذایی بر سر اروپا
بلومبرگ در مطلبی با اشاره به تغییرات آب و هوایی، جنگ در اوکراین و در نتیجه کاهش تولیدات کشاورزی، خطر بروز بحران غذایی در اروپا را واقعی ارزیابی کرد و خواستار آمادهباش کشورها برای چنین شرایطی شد.
بحران مواد غذایی طی دو سال گذشته به دنبال جنگ اوکراین بسیاری از مناطق جهان را تحت تاثیر قرار داد. کارشناسان به دنبال کاهش تولیدات کشاورزی در نتیجه این جنگ و همچنین تغییرات آب و هوائی هشدار میدهند که خطر بروز بحران مواد غذایی در اروپا جدی است. بلومبرگ در گزارشی در همین زمینه نوشته است: ترکیب دو پدیده آب و هوائی «ال نینو» و «ال نینا» سبب کاهش شدید تولید دانه سویا در آمریکای لاتین شده است. همزمان جنگ روسیه و اوکراین نیز تولید غلات را در این دو کشور بزرگ تولیدکننده محصولات کشاورزی کاهش داده است. ضمن آنکه اندونزی نیز صادرات روغن پالم را به اروپا ممنوع کرده و در این میان منطقه مدیترانه بیش از پیش در حال تبدیل به بیابان است. به گزارش ایرنا نویسنده گزارش «بلومبرگ» با طرح این پرسش که «آیا با توجه به موارد بالا میتوان نتیجه گرفت که سال ۲۰۲۴ سال کمبود غذا در اروپا است؟»، پاسخ داده است که در ماه گذشته میلادی نزدیک به ۶۰ مقام اروپایی در بروکسل به عنوان مقر اتحادیه اروپا گرد هم آمدند تا احتمال چنین بحرانی را بررسی کنند و راههای مقابله با آنچه که یک بحران غذایی تمام عیار خواندند را بسنجند. «پیوتر مگنشوفسکی» مدلساز سیستم و کارشناس سازمان ملل متحد با شبیهسازی بحران غذایی در قاره سبز در همین زمینه هشدار داد: «باید منتظر هرج و مرج باشیم.» به گفته کارشناسان اگرچه ممکن است هشدار بحران غذایی در بهترین نقطه جهان از نقطه نظر امنیت غذایی تاحدودی دور از ذهن باشد، اما اروپا در چهار سال گذشته شاهد شوکهای بسیاری در تولید مواد غذایی، توزیع و مصرف بوده است. از نقطه نظر نگارنده این مطلب، همهگیری کرونا، جنگ در اوکراین و اختلال در فرآیند کشتیرانی در دریای سرخ، زنجیرههای تامین را مختل کرده و قیمتها را افزایش داده است. علاوهبر این، تغییرات آب و هوائی تولید را در بخش کشاورزی تحت تاثیر قرار میدهد. از همین رو کارشناسان ضمن اذعان به وقوع بحران غذایی در اروپا، بر این باور هستند که باید حواشی را کنار گذاشت و همزمان با دست و پنجه نرم کردن با چالشهای دیگر، روی روش مقابله [با شرایط احتمالی پیشرو] متمرکز شد. بلومبرگ در ادامه با اشاره به شبیهسازی انجام شده میافزاید: شرایط در سال ۲۰۲۵ وخیمتر میشود؛ به گونهای که سارقان سوپرمارکتها را غارت میکنند، پلیس با چالش مقابله با شورش در شهرها روبهرو میشود، مردم در آلمان نمیتوانند ماهی و گوشت را در فروشگاههای مواد غذایی پیدا کنند و دامداران ورشکسته خواهند شد.
اعتراض کشاورزان لهستانی
همزمان با هشدارها درباره بحران کشاورزی در سال جاری در اروپا و تداوم اعتراضات کشاورزان اروپایی، کشاورزان لهستانی گذرگاهها به سمت اوکراین را مسدود کردند به گزارش ایسنا به نقل از یورونیوز مسئله کشاورزی چهار ماه است که لهستان را درگیر کرده است. از نوامبر (آذر)گذشته، کشاورزان لهستانی اقدامات خود همانند مسدودکردن گذرگاهها در مرز اوکراین را افزایش دادهاند. این گزارش میافزاید: کشاورزان لهستانی همچنان به بستن جادهها در مقابل شش ایست بازرسی ادامه میدهند. بیشتر کامیونها در مقابل ایستهای بازرسی «کراکیوتس» و «یاهودین» قرار دارند. آنها برای اعتراض به واردات محصولات غذایی اوکراین که باعث ایجاد رقابت ناعادلانه میشود، بسیج شدهاند. کشاورزان به واردات ارزان قیمت محصولات کشاورزی از اوکراین معترض هستند.