kayhan.ir

کد خبر: ۲۸۴۵۵۰
تاریخ انتشار : ۱۶ اسفند ۱۴۰۲ - ۲۰:۴۰
مرکز آمار اروپا خبر داد

واردات نفت ایران توسط ۲ عضو اتحادیه اروپا با وجود تحریم‌ها

 
 
 
مرکز آمار اروپا (یورو استات) از واردات نفت ایران توسط دو عضو رسمی و ناظر اتحادیه اروپا در سال ۲۰۲۳ با وجود تحریم‌ها خبر داد. 
به گزارش تسنیم، آمارهای منتشر شده از سوی مرکز آمار اروپا نشان می‌دهد یک عضو رسمی اتحادیه اروپا و یک عضو ناظر این اتحادیه در سال 2023 از ایران نفت وارد کرده‌اند.
با وجود تحریم نفت ایران از سوی اتحادیه اروپا، کشور بلغارستان به عنوان عضو رسمی این اتحادیه از ایران نفت وارد کرده است. بلغارستان در سال 2022 تنها 168 تن نفت یا فرآورده نفتی از ایران وارد کرده بود اما در سال 2023 واردات نفت یا فرآورده نفتی از ایران را تا شش برابر افزایش داده و به 1058 تن رسانده است.
هرچند میزان واردات نفت بلغارستان از ایران در سال 2023 رقم بالایی نیست اما نشان‌دهنده فشار تحریم‌های ایران بر بخش انرژی اعضای اتحادیه اروپا و تمایل این کشورها برای نادیده گرفتن تحریم‌ها علیه ایران است.
یورواستات پیش‌تر از واردات 70 هزار تن نفت یا فرآورده نفتی ایران توسط آلمان برای نخستین‌بار از سال 2018 خبر داده بود که با رسانه‌ای شدن این خبر دولت آلمان مجبور به موضع‌گیری شد. این کشور مدعی شد این رقم به اشتباه در آمار واردات از ایران درج شده و در واقع آلمان از مکزیک این محموله نفتی را وارد کرده است.
آمار یورو استات همچنین نشان می‌دهد گرجستان به عنوان عضو ناظر اتحادیه اروپا در سال گذشته میلادی 4483 تن نفت یا فرآورده نفتی از ایران وارد کرده است. واردات نفت گرجستان از ایران در این سال نسبت به سال قبل رشد شش درصدی داشته است.
گرجستان در سال 2022 هم بالغ بر 4161 تن نفت یا فرآورده نفتی از ایران وارد کرده بود.
اين در حالي است که بررسي گزارش‌های وزارت خزانه‌داري آمریکا نشان مي‌دهد اين كشور از اوایل ‌۲۰۲۲ تا اواخر ۲۰۲۳ سلسله تحريم‌هاي نفتي را بر شبكه فروش ايران اعمال كرده است.
 در اين بازه زماني وزارت خزانه‌داري آمریکا 223 تحريم نفتي جديد اعمال كرده كه به تفكيك شامل 25 فرد، 145 شركت و 50 نفتكش مرتبط با ايران است، اما نكته جالب اينكه با وجود افزايش ۲۲۳ تحريم نفتي عليه شبكه فروش ايران، صادرات نفت كشور در بازه زماني مذكور تقريباً چهار برابر شده است.
به گزارش شانا، وزارت نفت دولت سيزدهم در واكنش به تحريم‌هاي غرب، نياز به كشف بازارهاي جديد براي نفت خام خود را تشخيص داد. تمركز بر آمریکاي جنوبي، آسياي ميانه، آفريقا، منطقه غرب آسيا و همچنين پالايشگاه‌هاي خصوصي در شرق آسيا بود.
 ايران با ايجاد مشاركت و ايجاد قراردادهاي تجاري با كشورهاي آمریکاي لاتين و آفريقا، صادرات نفت خام خود را با موفقيت به اين مناطق گسترش داد.
 اين همكاري نه تنها شامل فروش نفت خام، بلكه بازسازي ظرفيت پالايشگاه‌هاي مستهلك شده در اين كشورها بود كه منجر به مشاركت‌هاي سودمند متقابل شد.
علاوه‌بر اين، ايران استراتژي‌هاي بازاريابي موفقي را در شرق آسيا اتخاذ كرد و پالايشگاه‌هاي خصوصي و دولتي را هدف قرار داد. اين تلاش‌ها حتي با وجود تشديد تحريم‌هاي غرب منجر به افزايش صادرات و درآمدهاي بيشتر براي بخش نفت خام ايران شد.