kayhan.ir

کد خبر: ۲۸۴۵۳۸
تاریخ انتشار : ۱۶ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۹:۴۳

استفتاء از رهبر معظم انقلاب اسلامی

 
 
نماز به همراه اجزای حیوان حرام گوشت 
س) اگر اجزای حیوانی که خوردن آن حرام است مانند خرگوش، گربه، ماهی بدون پولک، مار، پشه و مگس؛ همراه نمازگزار باشد، نماز او چه حکمی دارد؟
ج) اگر از اجزای حیوان حرام گوشتی که خون جهنده دارد مانند خرگوش و گربه و ماهی بدون پولک، به همراه نمازگزار باشد، نماز او باطل می‌شود، اما اگر از اجزای حلال گوشتی باشد که خون جهنده ندارد مانند ماهی پولک دار، بنا بر احتیاط واجب نماز باطل خواهد بود و اگر از حشراتی باشد که گوشت ندارند مانند پشه و مگس، اشکال ندارد.
نامعلوم بودن صحت قرائت امام جماعت 
س) اگر عدالت امام جماعتی برای من محرز شود اما صحت قرائتش معلوم نباشد؛ آیا می‌توانم بنا را بر صحت بگذارم و به او اقتدا کنم؟
ج) بله، می‌توانید اقتدا کنید.
قضا کردن عمل در صورت تخلف از نذر 
س) کسی که نذر کرده در وقت معینی، عمل عبادی انجام دهد (مثلا روز مشخصی را روزه بگیرد یا در وقت خاصی نماز بخواند)؛ ولی به هر دلیل اعم از عمد، فراموشی و... به این نذر عمل نکند، آیا باید آن عمل را قضا کند؟
ج) به جز روزه، اعمال دیگر قضا ندارد؛ هر چند تخلف عمدی از نذر، کفاره دارد.
شیوۀ نماز خواندن معذور 
س) شخص معذوری که می‌توانسته بر روی میز سجده کند اما از روی جهل، مهر را با دست بلند می‌کرده و به پیشانی می‌گذاشته است؛ آیا نمازهایی که به این نحو خوانده را باید قضا کند؟
ج) این کار صدق سجده نمی‌کند؛ لذا باید نمازها را قضا کند.
ازدواج مرد و زن مسلمان و مسیحی 
س) آیا ازدواج مرد مسلمان با زن مسیحی یا زن مسلمان با مرد مسیحی صحیح است؟
ج) ازدواج (دائم یا موقت) زن مسلمان با مرد مسیحی باطل است و نیز ازدواج دائم مرد مسلمان با زن مسیحی بنا بر احتیاط واجب باطل می‌باشد اما ازدواج موقت مرد مسلمان با زن مسیحی با رعایت شرایط شرعی اشکال ندارد. درباره ازدواج زن یا مرد مسلمان با سایر اهل کتاب نیز احکام گذشته جاری است.