یزد پایتخت گردشگری آسیا
۱۴ سفیر کشورهای عضو مجمع گفتوگوی آسیا به یزد سفر میکنند
یزد- خبرنگار کیهان:
«محمدحسین پارساییان» در جمع خبرنگاران با اشاره به انتخاب یزد به عنوان «پایتخت گردشگری کشورهای مجمع گفتوگوی آسیا» افزود: در این مجمع علاوهبر دبیرکل اکو و رئیس مؤسسه فرهنگی آن، سفرایی از کشورهای ترکیه، ترکمنستان، ازبکستان، تاجیکستان، پاکستان، قزاقستان، اندونزی، مالزی، فیلیپین، تایلند و قرقیزستان حضور دارند.
وی در بخشی دیگر از سخنان خود گفت: نگاه مدیریت ارشد استان تاکید بر فعال کردن ظرفیتهای گردشگری و میراثی و تبدیل شدن یزد به خاستگاه برگزاری رویدادهای ملی و بینالمللی است. مشاور استاندار یزد هم با بیان اینکه تقویم رویدادهای ویژه در طول یکسال در استان تدوین شده است گفت: برنامهها طبق تقویم انجام میشود و برگزاری مجمع گفتوگوی همکاری آسیایی (ACD) چهارمین رویداد در استان است.
«محمدرضا آخوندی» تصریح کرد: بازدید از جاذبههای گردشگری استان، کاشت نهال دوستی در بوستان ملل استان، نشست سفرا با نمایندگان صنایع و اتاق بازرگانی، حضور در میدان امیرچقماق و ادای احترام به شهدای گمنام از جمله برنامههای این اجلاس است.
دبیر اجرائی نشست سفرای عضو مجمع گفتوگوی آسیا در استان یزد هم با بیان اینکه کشورهای عضو مجمع گفتوگوی آسیا در حقیقت شرکای راهبردی ایران هستند گفت: ۳۵ کشور عضو مجمع گفتوگوی آسیا هستند که ۳۱ کشور آن در ایران نمایندگی دارند و حدود ۶۰ درصد جمعیت دنیا را دارند.
«سید امیر ناصرالدین طباطبایی» افزود: این اتفاق گامی بسیار اثرگذار برای استفاده از ظرفیتهای گردشگری، اقتصادی و فرهنگی تمامی استانهای کشور بهویژه این شهر میراث جهانی و استان است.
مجمع گفتوگوی همکاری آسیا با ۳۵ عضو، فراگیرترین تشکل آسیایی به شمار میآید که در سال ۲۰۰۲ با هدف توسعه همکاریهای فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی تأسیس شده است. عالیترین ارگان تصمیمگیری مجمع، اجلاس وزیران امور خارجه است که سالانه دو نشست برگزار میکند، این دو نشست عبارتند از نشستی در حاشیه اجلاس سالانه مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک و نشستی به میزبانی کشوری که ریاست مجمع را در همان سال برعهده گرفته است.
همچنین کمیته میراث جهانی یونسکو ۱۸ تیر ۱۳۹۶ در چهل و یکمین نشست خود در کراکوف لهستان، با اجماع اعضا، بخشی از بافت تاریخی شهر یزد را در فهرست میراث جهانی ثبت کرد و با ثبت بافت تاریخی یزد، نخستین پرونده یک شهر تاریخی ایران در فهرست جهانی به ثبت رسید و به عنوان میراث مشترک بشری به جهانیان معرفی شد.